• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odović: Položili smo ispit

Autor mondo.ba

Trener Željezničar Milomir Odović poslije eliminacije Ferncvaroša pohvalio svoju ekipu, za koju ističe da ima lijepu budućnost.

 Odović o pobjedi Željezničara nad Ferencvarošom Izvor: MONDO/Samir Cacan

Veliku, dvostruku pobjedu odnio je Željezničar u dvomeču sa Ferencvarošom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. U Mađarskoj su plavi slavili 1:0, a u Sarajevo 2:0 i zasluženo idu dalje kao jedini predstavnik BiH u Evropi.

„Naša ekipa je položila jedan ispit protiv kvalitetnog protivnika. Mi imamo mladu ekipu i ovo je za njih veliko iskustvo. Znali smo da će Ferencvaroš na našem terenu biti izuzetno opasan, ali smo znali da ćemo iskoristiti pad koncentracije kod protivnika. Htio bih istaknuti fenomenalnu publiku i posebno naše mlade igrače koji imaju osjećaj pripadnosti ovom klubu“, rekao je trener Željezničara Milomir Odović poslije utakmice.

Svojoj ekipi predviđa lijepu budućnost, ukoliko se održi na okupu.

„Otkako sam došao nismo praktično izgubili nijednu utakmicu. Imamo veliki individualni potencijal, sposobni su da odigraju maksimalno dosciplinovano, a vidjeli ste u dva navrata, posebno kod prvog gola, to su igrači koji osjećau, koji znaju i ako budu dovoljno dugo zajedno pred njima je jedna lijepa budućnost u ekipi Željezničara“.

U trećem kolu Željezničar će igrati protiv Standarda, a strateg „plavih“ nije htio još da govori o tom meču, kao ni o tome da li će na nedjeljnom derbiju protiv Borca u Banjaluci štedjeti neke igrače, upravo zbog nastavka borbe u Evropi.

„Vjeruj mi da nemam pojma. Neka prenoći pa ćemo vidjeti ujutro. Meni je drago da smo mi, za razliku od svih ostalih naših predstavnika, na najbolji mogući način predstavili našu zemlju i naš klub“, rekao je Odović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC