• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mijatović: Žao mi je što nisam igrao za Hajduk

Autor mondo.rs

Legendarni fudbaler Partizana i Real Madrida Predrag Mijatović u razgovoru za hrvatski Tportal otvoreno priznao da mu je, kao "velikom hajdukovcu", žao što nikada nije igrao za splitski klub.

 Predrag Mijatović izrazio žal što nije igrao u splitskom Hajduku Izvor: Nebojša Šatara/MONDO
Izvor: Nebojša Šatara/MONDO



Predrag Mijatović je legenda Fudbalskog kluba Partizan i Real Madrida, ali imao je veliku želju koju nikada nije ostvario - da igra za splitski Hajduk, za koji je navijao u dečačkim danima.

"Kao što neki znaju još kao klinac sam navijao za Hajduk, bio sam pravi hajdukovac dok je moj otac bio partizanovac. U porodici nismo imali zvezdaša.. Kao klinac divio sam se fenomenalnoj Hajdukovoj ekipi, a igrački uzor tada mi je bio golgeter Ivica Šurjak. Nakon što smo osvojili SP za juniore u Čileu 1987. godine, Dejan Savićević otišao je iz Budućnosti u Crvenu zvezdu i ubrzo nakon toga Hajduk je počeo da radi na mom transferu. Stvarno sam bio jako blizu, tadašnji sportski direktor Jerković - sa kojim sam ostao u dobrim odnosima - sve je dogovorio i tada se u igru uplela politika", ispričao je Mijatović u intervjuu za hrvatski Tportal.

Zbog "mirisa rata", Mijatović je ipak izabrao Beograd. Tačnije, njegov otac.

"Te 1989. imao sam 20 godina i nisam mogao taku važnu odluku da donesem sam. Čelni ljudi Partizana uverili su me kako je dolazak u Beograd sigurnija opcija jer su meni i ocu predstavili mogući scenario nemira na ovom prostoru što se kasnije pokazalo kao tačno. Poznato je kako su neki članovi predsedništva Partizana bili blisko povezani sa vojskom (JNA) i otvoreno su rekli meni i ocu na sastanku šta bi moglo da se dogodi. Tako sam, protiv svoje volje, završio u Partizanu", rekao je Mijatović.

Na pitanje je li mu žao što te 1989. nije odjenuo dres Hajduka i istrčao na krcati Poljud odgovorio je:

"Jako mi je žao što nikada nisam zaigrao za Hajduk jer sam uvek bio Hajdukovac! Volim navijački duh u tom klubu, tu ljubav navijača tj. Torcide koju sam osećao. Evo, baš sam pročitao kako nakon utakmice na Poljudu protiv norveškog Stromsgodseta u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, gde su u pobedi od 2:0 igrači ostavili dobar utidak, navijači nisu želeli da odu kući. To je fascinantno! Uvjeren sam kako bih se sa tom svojom pozitivnom ludošću i karakterom - koju sam imao kao igrač - sjajno uklopio u tu priču", rekao je 46-godišnji "Mijat".

Dodao je i da, kada se osvrne, ništa ne bi promenio u svojoj karijeri, osim što mu je ostao žal za Hajdukom...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC