• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POLITIKA: Karadžić predsednik do 2018!

Autor mondo.rs

Dnevni list "Politika" piše da će Tomislav Karadžić biti predsednik FSS do 2018. godine. Izbori u FSS pre parlamentarnih.

 Tomislav Karadžić predsjednik Fudbalskog saveza Srbije do 2018. godine Izvor: MN PRESS

Posle izbora za predsednika Međunarodne fudbalske organizacije (FIFA) i pobede Đanija Infantina u trci za prvog čoveka svetske "kuće fudbala", na red bi trebalo da dođu izbori u Fudbalskom savezu Srbije.

Za aktuelnu garnituru FSS možda i u pravom trenutku, jer je EURO u futsalu sjajno organizovan u Beogradu, dok je novi predsednik FIFA dobio podršku upravo od Tomislava Karadžića.

Nadanja pojedinih fudbalskih struja da bi na predstojećim izborima i konačno trebalo da dođe do kraha Karadžićevog režima, prema pisanju lista "Politika" se neće ispuniti. Ovaj dnevni list saznaje da će se izbori u FSS održati pre parlamentarnih (24. april), prvo na nivou Regiona, a zatim i oni glavni - za nove čelnike FSS.

"Politika" iz svojih izvora navodi da se situacija u Staroj Pazovi posle izbora neće mnogo promeniti i da Karadžić neće imati pravog rivala, uprkos tome "što su neki kandidati već uveliko na terenu gde ispipavaju puls fudbalske Srbije".

Izvor: MN PRESS


"Ideja je da Tomislav Karadžić ostane na čelu Fudbalskog saveza Srbije do 2018. godine a da posle svetskog prvenstva u Rusiji, na kome se iskreno nadamo, da će učestvovati i naša najbolja reprezentacija, preda dužnost prvom potpredsedniku i trenutno svom najbližem saradniku Slaviši Kokezi, kome u međuvremenu ostaje da još bolje izuči fudbalsku diplomatiju, savlada znanje engleskog jezika...", piše "Politika".

Dalje u tekstu objašnjava se odnos Karadžića i Kokeza, koji su svojevremeno, dok je potpredsednik obavljao dužnost u FK Crvena zvezda, često imali nesuglasice.

"Zapravo Karadžić i Kokeza, danas čine jedan savremen tandem koji pre svega odlikuje iskustvo, znanje a i hrabrost da se uhvati u koštac sa izazovima novog vremena u srpskom fudbalu. Niko ne može da ospori, pa i oni koji se ne slažu sa aktuelnom fudbalskom vladom, da se ne vide pomaci u domaćem fudbalu", navodi se između ostalog.

"Tomislav Karadžić se odlučio da uđe u novu izbornu sa željom da se za vreme njegovog mandata započne i izgradnja Nacionalnog stadiona, bez kojeg definitivno, Srbija ubuduće neće moći u Evropu. Dobro je što su i premijer i predsednik države ljudi koji vole fudbal i razumeju trenuto gorući problem sa kojim se nosi aktuelno rukovodstvo. Čim prođu izbori, praktično već od 24. aprila i to pitanje naći će se na dnevnom redu", dodaje se.

Ne navodeći imena, "Politika" piše da postoje i činjenice koje zabrinjavaju, "a to je povratak nekadašnjih fudbalskih funkcionera, pre svega sudija".

"Malo ko je mogao da pretpostavi da će se sudijski činovnici, koji su praktično 2002. godine oterani iz srpskog fudbala, ponovo vratiti na glavnu scenu", ističe se u tekstu "Politike".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC