• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Siti piše istoriju, Real ruši tradiciju?

Autor mondo.rs

Fudbaleri Volfsburga i Sitija nalaze se u boljim pozicijama pred revanš mečeve Lige šampiona, ali i Real i PSŽ očekuju dobre partije svojih fudbalera kojim bi prošli u četiri najbolje ekipe ovog takmičenja.

U utorak uveče saznaćemo i prve polufinaliste Lige šampiona!

Fudbaleri Volfsburga su u prvoj utakmici protiv Real Madrida stekli "znatnu" prednost od dva gola razlike, pošto je na njihovom stadionu bilo 2:0, dok je Mančester siti pošteno namučio Pari sen Žermen pred njihovim navijačima i postigao je dva gola u gostima. U Parizu je bilo 2:2...

A, kakva je situacija sa tradicijom?

Igrači "kraljevskog kluba" u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Volfsburga imaju pred sobom "nemoguću misiju", da nadoknade 0:2 iz prvog meča, a navijači, bar oni nešto stariji, podsećaju na sličnu situaciju iz 1987. godine i eliminaciju Crvene zvezde.

Madriđani su tada, takođe u revanšu četvrtfinala, posle 4:2 u Beogradu, dočekali crveno-bele i golovima legendarnih Emilija Butragenja i Manuela Sančiza pobedili 2:0 i prošli u polufinale, gde ih je eliminisao Bajern.

Ovo je četvrti put u istoriji kluba da moraju da su u prvoj utakmici izgubili 2:0 u gostima, a dva puta su uspeli to da nadoknade. Protiv Seltika (1980) i Intera (1985) u revanšu su dobijali 3:0, dok su ispali od Milana 1989. godine kada su kod kuće dobili "samo" 1:0.

Ali, Real Madrid u proteklih 29 godina nije uspeo da nadoknadi dva gola minusa u evropskim utakmicama.

"Da li bi jedan gol bio dovoljan? Da, ali samo ako ga prvi postignemo. Biće teška utakmica, ali pokušaćemo da odigramo kao u prvoj, da radimo kao tim, da pomažemo jedni drugima na terenu", rekao je Vijerinja za nemačke medije.

Zvezda Real Madrida, Portugalac Kristijano Ronaldo očekuje "magičnu noć" na Santjago Bernabeuu.

"Voleo bih da stadion bude pun, jer će nam mnogo značiti podrška navijača. Nadam se da će to biti magična noć i veoma sam uzbuđen zbog toga. Imamo samopouzdanja, trener veruje, i navijači moraju da veruju. To mora biti magična noć, to mora biti savršeno veče", rekao je Ronaldo.

Ronaldo je istakao da on i njegovi saigrači moraju ostati mirni.

"Biće potrebno strpljenja za pobedu. Svako od nas na terenu će morati da se bori i da igra s velikim intenzitetom svih 90 minuta", naveo je Ronaldo.

U drugom meču Mancester Siti će posle 2:2 u Parizu dočekati Pari sen Žermen. PSŽ se nada da bi mogao da ponovi revanš osmine finala protiv Čelsija u Londonu, kada je uz sjajnu partiju Zlatana Ibrahimovića slavio 2:1.

Ako prođe dalje, šampion Francuske će se posle 21 godine vratio među četiri najbolja u Evropi, dok Siti želi, istorijski, prvi plasman u polufinale.

Trenera "građana" Manuela Pelegrinija najviše raduje vest da se prvi strelac Serhio Aguero nije ozbiljnije povredio u pobedi nad Vest Bromvič Albionom (2:1) u Premijer ligi. Sa druge strane, Parižani odmorni dočekuju revanš na Etihadu jer su na gostovanju Gengamu igrali bez čak devetorice standardnih fudbalera, među kojima je bio i Zlatan Ibrahimović.

Francuski šampion biće bez suspendovanih Davida Luiza i Bleza Matuidija, ali su zamene više nego odlične - Markinjos i Marko Verati.

Utakmice u Madridu i Mančesteru igraju se u standardnom terminu od 20.45 sati. Meč Real Madrid - Volfsburg možete pratiti na kanalu Arena Sport 1, dok je meč Mančester siti - PSŽ predviđen za Arenu Sport 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC