• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Građani" ispisali istoriju - prvo polufinale!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Mančester sitija pred svojim navijačima "branili" su odličnih 2:2 koje su doneli iz Pariza, a pogodak Kevina de Brujnea rešio je meč u kome je Siti bio bolji. Prvo polufinale u istoriji!

Veliki uspeh za Mančester siti!

U susretu dve ekipe koje su u prethodnih nekoliko godina promenile vlasnike i dobile značajnu "finansijsku injekciju" bolji je bio onaj iz Engleske. Mančester siti je "branio" odličnih 2:2 iz Pariza, a u drugom duelu ovih timova ostvarili su minimalnu pobedu.

U odličnom meču u kome je tempo bio na izuzetno visokom nivou presudio je trenutak inspiracije Kevina de Brujnea koji je u 76. minutu odlučio da ne vredi da više "kruže" pred golom Trapa, pa je "odapeo strelu" i savladao nemačkog golmana.

MANČESTER SITI - PSŽ 1:0 (0:0)

"Građanima" je u ovom susretu odgovarao i remi bez golova, čak i onaj od 1:1, ali su u trenucima kada je Parižanima "gorelo pod nogama" i kada su morali da bace sve karte u napad, i oni odlučili da uzvrate istom merom.

Ostavio je brza krila Pelegrini u igri sve do finiša meča, a pravo je čudo kako Siti nije postigao još neki gol posle mnoštva kontri koje su istrčali večeras. Većina kontranapada završavala se lošim dodavanjem, nakon mnogo čekanja pred golom, ali ne i ona iz 76. minuta. Kevinu de Brujneu je bilo dosta strpljenja, pa je fantastičnim udarcem sa ivice šesnaesterca postigao prelep gol.

Tragičar meča mogao je da bude Serhio Aguero koji je 30. minutu promašio jedanaesterac, koji je sam iznudio, ali je za poštovanje to što je uprkos povredi ostao u igri i bio konstantna pretnja po Tijaga Silvu i Markinjosa.

PSŽ je najbolje šanse imao posle slobodnih udaraca Zlatana Ibrahimovića, a odlična je bila i kontra koju je istrčao Edinson Kavani, ali je Džo Hart branio dobro čitav meč. Siti je i postigao dva gola, ali su, opravdano, poništena zbog ofsajda.

Parižani su u meč ušli oslabljeni neigranjem Davida Luiza, Marka Veratija i Bleza Matuidija, pa je Loran Blan meč počeo u zanimljivoj 3-5-2 formaciji, sa tri štopera i bekovima kao krilima, ali je već na kraju poluvremena bio primoran da odustane od prvobitne strategije zbog povrede još jednog važnog šrafa na sredini terena - Tijaga Mote.

Umesto njega hrabro je ubacio Lukasa Mouru, pa je ubrzo u igru ušao i Havijer Pastore umesto Serža Orijea, te se PSŽ tako vratio na standardnu odbranu sa četiri štopera, ali su bili ranjiviji nego inače - što je vešto iskoristio Siti.

Ovo će "građanima" biti prvo polufinale Lige šampiona u istoriji kluba.

SITI: Hart - Kliši, Mangala, Otamendi, Sanja - Fernando, Fernandinjo, Silva (Delf od 87), De Brujne (Ture od 84), Navas - Aguero (Ihenačo od 90).

PSŽ: Trap - Markinjos, Silva, Orije (Pastore od 61) - Maksvel, Di Marija, Mota (Moura od 44), Rabio, Van der Vil - Kavani i Ibrahimović.

LIGA ŠAMPIONA, četvrtfinale:

Real Madrid - Volfsburg 3:0
(prva utakmica 0:2)

Mančester siti - Pari sen Žermen 1:0 (prva utakmica 2:2)

u sredu:

Atletiko Madrid - Barselona (prva utakmica 1:2)
Benfika - Bajern Minhen (prva utakmica 0:1)

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - Ihenačo umesto Aguera - i kraj meča!

87' - Fabijan Delf menja Davida Silvu, a Jaja Ture ulazi umesto De Brujnea.

85' - Novi gol za PSŽ - i opet ofsajd. I opet dobra odluka sudija!

80' - Kakva šansa na drugoj strani... Edinson Kavani je pobegao odbrani, izašao sam pred Harta, ali engleski golman... Ponovo maestralaan.

76' - DE BRUJNE! GOOOOOOOOOOL!

Koliko je dugo "mirisalo" na ovo.... Po ko zna koji put Siti je "kružio" oko gola Kevina Trapa, a po prvi put se Kevin de Brujne odlučio da ne produžava napad i "zida unedogled", već je umesto toga raspalio po lopti sa ivice šesnaesterca i doneo toliko željeno vođstvo ekipi iz Mančestera.

Još 15 minuta do istorije!

73' - Posle nekoliko sitnih faulova, u sudijskoj beležnici i ime Brazilca Fernandinja.

71' - Van Der Vil preti... Desni bek vrlo dobar u ofanzivi danas, u odbrani dosta slabiji.

68' - Agresivan PSŽ, Pastore i Van der Vil u kratkom roku dobijaju žuti karton.

65' - Tijago Silva najviši u skoku posle kornera, ali dobra reakcija Džoa Harta. Jedna od boljih šansi za PSŽ u ovom meču. 

60' - Baca karte u napad Loran Blan. Umesto Serža Orijea, koji je na ovom meču igrao štopera - ulazi ofanzivac Havijer Pastore. PSŽ sada prelazi na igru sa četiri defanzivca.

54' - Gol, ali iz ofsajda!

Nekoliko dobrih napada Parižana, pretežno po desnoj strani, ali su gol postigli posle akcije po levoj. Zlatan Ibrahimović je stvorio akciju za Maksvela, ovaj je proigrao Mouru u šesnaestercu, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

Čini se, dobra odluka.


48' - Zlatan, opet!

Fernando je neoprezno napravio faul na dvadesetak metara od gola nad Kavanijem, a Zlatan Ibrahimović je ponovo odlučio da šutira. Bila je to još jedna "bomba" iz njegove "kuhinje", ali i ovoga puta je Hart dobro odbranio.

-------------------------------------------------------------

45+3' - Kraj vrlo dobrog prvog poluvremena. Sa trenutnim rezultatom Siti ide dalje.

44' - PSŽ ostao bez "policajca"!

Glavni "operativac" Parižana, čovek koji živi drugu mladost u PSŽ-u, Tijago Mota je povredio zadnju ložu i mora iz igre. Blan je u ovom meču bez povređenog Veratija, suspendovanog Matuidija, a sada je i treći deo "fantastičnog trija" van meča. Lukas Moura ga menja. Blan bira ofanzivnije rešenje.

40' - Da Navas zna da koristi desnu nogu...

Bio je u prilici španski fudbaler nakon što je PSŽ još jednom izgubio loptu u opasnoj zoni i onda mu je dolazila na desnu nogu, negde na ivici šesnaestrca, ali se on dugo nameštao na levu i šutirao pored gola.

36' - Duža pauza zbog povrede Aguera, ali Argentinac se ipak oporavio i vratio na teren. Podsetimo, bio je "rovit" i pre samog meča, ali na svoju odgovornost nastavlja da igra.

29' - Penal! Promašaj!

Izgubili su loptu igrači Pari Sen Žermena, pa je Serhio Aguero krenuo sam prema golu Kevina Trapa... Kada je pokušao da ga zaobiđe, Kevin Trap je "ostavio noge" i srušio Serhija Aguera, za šta je sudija pokazao na penal i dodelio golmanu (samo) žuti karton.

Serhio Aguero je preuzeo odgovornost i - šutirao pored gola!


27' - Siti preti sa svih strana!

Dobar centaršut sa leve strane i panika u šesnaestercu, da bi nakon "popravke" David Silva bio u šansi i umalo da Markinjos postigne autogol. Strašna atmosfera na Etihadu.

23' - Aguero!!!

Ovo je bila najbolja šansa za Mančester siti, pa još jedna. Prvo je Kevin de Brujne sjajno prošao po levoj strani i uposlio Aguera koji je šutirao malo pored gola, da bi Argentinac trideset sekundi kasnije sam ukrao loptu od veznjaka PSŽ-a i odlično šutirao sa 26-27 metara.

Opet pored gola!

18' - Novi sistem Parižana se za sada nije pokazao kao pogrešan, uprkos dobrom početku Sitija koji je to hteo da iskoristi, čini se da u ovom trenutku odlično pokrivaju teren.

16' - Ibrahimović! Hart!

Podsetilo je na situaciju kada je postigao gol protiv Čelsija u Londonu, ali je ovog puta sa tačno 31 metar udaljenosti Ibrahimović poslao "bombu" u okvir gola Džoa Harta, ali je engleski golman vrhovima prstiju izbio preko gola.

12' -  Nedavno je veliki novac uložen u ove klubove.

8' - Dobar fudbal na "Etihadu"

U prvih osam minuta utakmice gledali smo zaista zanimljive i konkretne napade oba tima, a iako je Mančester siti bio taj koji je krenuo "silovito" i u nekoliko navrata pretio sa krila u kontrama, Pari sen Žermen je imao najbolju šansu u dosadašnjem delu meča kada je Anhel di Marija proigrao Edinsona Kavanija, ali je Urugvajac "ostao kratak".

1' - Utakmica je počela.

Ukoliko vas čudi sastav Pari Sen Žermena, ovako je njihov oficijelni profil na Twitteru "složio" neobičnih 11 fudbalera koje je na teren izveo Loran Blan. Čini se da je na njega bitno uticalo to što je David Luiz suspendovan, pa je po prvi put ove sezone izveo tim u ovakvoj formaciji.

Utakmicu sudi Karlos Velasko.

Meč Real Madrid - Volfsburg možete pratiti na kanalu Arena Sport 1, dok je meč Mančester siti - PSŽ predviđen za Arenu Sport 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC