• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ode Milanov posljednji voz…

Autor mondo.ba

U finalu italijaskog Kupa, Juventus nakon produžetaka savladao Milan, stigao do 11. trofeja u ovom takmičenju, a "rosonere" treću sezonu zaredom ostavio bez Evrope.

Fudbaleri Juventusa osvojili su duplu krunu u Italiji, nakon što su večeras u finalu kupa na rimskom "Olimpiku", nakon produžetaka, minimalnim rezultatom savladali Milan.

MILAN - JUVENTUS 0:1 (0:0, 0:0)

"Stara dama" tako je stigla do 11. trofeja u nacionalnom kupu, a "rosonere" treću sezonu zaredom ostavila bez Evrope.

SASUOLO

Osvajanjem šestog mjesta u Seriji A, prvi put u klupskoj istoriji na međunarodnu scenu plasirao se Sasuolo, koji je ove sezone odigrao sjajno pod vođstvom Euzebija di Frančeska. S obzirom da je Juventus osvojio i prvenstvi i Kup, šestoplasirana ekipa dobila je šansu da se kroz kvalifikacije domogne Lige Evrope.

Promjena trenera, odlazak Siniše Mihajlovića i dovođenje Kristijana Brokija nije pomoglo Milanu. Statistički najlošiji trener u istoriji Milaneza doživio je (očekivani) poraz od petostrukog uzastopnog šampiona Italije.

Nakon loših partija u prvenstvu, Milan je odigrao solidnu u finalu Kupa.

U prvom poluvremenu imali su "rosoneri" nekoliko lijepih prilika, ali svaki put izostala je završnica. S druge strane, Torinezi kao da su prespavali 45 minuta, s obzirom da niti jednom nisi šutirali u okvir gola. A van okvira svega jednom!

Nastavak je pripao timu Maksa Alegrija. Ipak, nije to bila igra koja je krasila "Staru damu" većim dijelom sezone. Mučili su se "bjankoneri" u regularnom dijelu utakmice, zatim i u produžecima, ali je u 110. minutu konačno srušen bedem pred golom Đanluiđija Donarume.

Huan Kvadrado lijepo je prošao po desnoj strani, uputio centaršut u srce šesnaesterca "rosonera", a na pravom mjestu našao se Alvaro Morata, dočekao loptu i poslao je iza leđa golmana Milana.

...
Izvor: YouTube

Šest minuta kasnije Đorđo Kjelini bio je u kontaktu sa Keisukeom Hondom, ali je Tomazo Roki procijenio da prekršaja, odnosno penala za Milan nije bilo.

Prijetio je Milan u finišu, stihijski su napadali "rosoneri", čak se i Donaruma priključio saigračima u napadu, ali promjene rezultata nije bilo.

Četiri godine Milan ne zna za trijumf protiv "Stare dame". Osam poraza za redom doživjeli su "rosoneri", a večerašnji, deveti, možda je bio i najbolniji. Kao i 2013. Juve je slavio nakon produžetaka i ostavio Milan bez trofeja. Tada je bilo 2:1.

OSVAJAČI KUPA ITALIJE:
11 - Juventus
9 - Roma
7 - Inter
6 - Fiorentina, Lacio
5 - Torino, Milan, Napoli
4 - Sampdorija
3 - Parma
2 - Bolonja
1 - Vićenca, Atalanta, Venecija, Đenova, Vado

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC