• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karačić: Upali u rupu; Marinović: Kažnjeni smo

Autor mondo.ba

Hercegovački derbi između Širokog Brijega i Zrinjskog završen je podjelom plijena u četvrtom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 PL BiH: Široki Brijeg - Zrinjski 1:1, izjave Izvor: MONDO/Samir Cacan

Na "Pecari" su do prednosti stigli fudbaleri aktuelnog šampiona pogotkom u 35. minutu kada je mrežu domaćina zatresao Ivan Peko, da bi se za remi u 66. minutu postarao Ivan Baraban.

Trener "plemića" Vinko Marinović nije bio pretjerano zadovoljan rezultatom jer smatra da je Zrinjski mogao do sva tri boda u Širokom Brijegu.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali dosta dobro, došli smo do jednog zasluženog vođstva i poslije toga imali potpunu kontrolu igre. Međutim, nismo nastavili u drugom poluvremenu, pa je Široki Brijeg stigao do izjednačenja. Imali smo objektivno gledano i poneku šansu više, ali nismo iskoristili i na kraju smo bili kažnjeni", rekao je Marinović.

Nakon "Pecare", Mostarcima predstoji novi derbi protiv tuzlanske Slobode, koja je u ovom kolu nadigrala Željezničar (2:0).

"Nemamo puno vremena za pripremu meča, ali igramo kod kuće i iako je riječ o novom derbiju, idemo na pobjedu mada je Sloboda izuzetno dobra ekipa".

Strateg Širokobriježana Branko Karačić naglasio je da će remi protiv državnog prvaka biti zalet za nastavak sezone njegovom timu.

"Postavili smo se tvrdo jer znamo kvalitete mostarskog kluba. U prvom dijelu do pogotka smo bili ravnopravni, ali nakon tog kiksa i vođstva Zrinjskog upali smo u jednu rupu od desetak minuta. Pokušali smo u nastavku da podignemo nivo igre i mislim na kraju zasluženo bod, koji je za moju ekipu dobar zalet jer smo igrali protiv aktuelnog šampiona", rekao je šef struke tima sa "Pecare".

U narednom kolu, Širokobriježani će putovati u goste Čeliku na "Bilino polje".

"Igrali smo protiv tri ponajbolje ekipe u prvenstvu Slobode, Željezničara i pogotovo Zrinjskog i ono što smo pokazali nam daje za pravo da vjerujemo da ćemo se iz Zenice u Široki Brijeg vratiti sa prvom pobjedom", dodao je Karačić.

...
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC