• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragišić: Ne zanima me ko nam je protivnik

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Šef stručnog štaba banjalučkog Borca Zoran Dragišić optimista je uoči meča drugog kola Prve lige Republike Srpske protiv Kozare: "Ne želim da razmišljam ko nam je protivnik, nego gledam samo svoju ekipu".

 Borac Kozara najava 2. kolo Prve lige Republike Srpske Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Sezonu u prvoligaškom društvu banjalučki Borac nije otvorio na željeni način. Bod sa Gradskog stadiona na premijeri odnijela je Slavija (1:1), a u taboru crveno-plavih ipak su zadovoljni ovim remijem, s obzirom da su tokom skoro cijelog meča igrali sa igračem manje.

Priliku za popravni tim Zorana Dragišića imaće u subotu, kada će ponovo biti domaćin. Ovaj put u grad na Vrbasu stiže Kozara, koja je u prvom kolu na svom stadionu bila uspješnija od Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišići, pa rasterećenije dočekuje komšijski derbi u drugom kolu Prve lige Republike Srpske.

"Poslije remija na otvaranju prvenstva protiv Slavije, u duelu sa Kozarom pred nas je stavljen imperativ pobjede. Svjesni smo da će Kozara dati svoj maksimum, jer svakoj ekipi imponuju izlazak na Gradski stadion. Ali, ne želim da razmišljam ko nam je protivnik, nego gledam samo svoju ekipu. Radili smo dobro proteklu sedmicu. Daćemo svoj maksimum, kako bismo obradovali naše vjerne navijače. Skautirali smo ekipu Kozare, znamo odakle nam prijeti najveća opasnost i ja se nadam najboljem sutra, a to je pobjeda", istakao je Dragišić na pred konferenciji u Trofejnoj sali Gradskog stadiona.

DIADORA

Borac će u naredne četiri godine nositi sportsku opremu italijanskog proizvođača Diadora. "FK Borac je najveći brend u Republici Srpskoj i shodno tome, u saradnji sa Diadorom, naša kompanija potpisala je četvorogodišnji ugovor o tehničkom sponzorstvu svih selekcija Borca. Od 1. marta na Gradskom stadionu biće otvoren Fan šop Diadore za sve pristalice Borca", rekao je Zoran Deket ispred Juventa sporta, zastupnika Diadore za BiH.

Borislav Erić, Vukašin Benović i Gedeon Guzina premijeru na Gradskom stadionu protiv Slavije propustili su zbog kartona koje su donijeli iz svojih bivših klubova. Borac će sada biti jači za njih trojicu, dok će zbog crvenog kartona u prošlom kolu pauzirati Dejan Popović.

"Nedostajaće nam Aleksandar Malbašić, koji ima distorziju skočnog zgloba i od ranije povrijeđeni Boris Gavrić, Boris Raspudić i Darko Maletić. Povratak Erića, Benovića i Guzine biće nam od velike važnosti", rekao je Dragišić.

I među fudbalerima Borca vlada dobro raspoloženje. Uvjereni su u trijmuf protiv Kozare, čime bi se iskupili za startni kiks i gubitak dva planirana boda. Nenad Kiso optimista je pred duel sa ekipom iz Gradiške.

"Idemo na pobjedu. Favoriti smo i ne bježimo od toga. Daćemo sve od sebe da upišemo prvu pobjedu u prvenstvu. Nadam se da će nas podržati veliki broj navijača, a ja mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe. Šef nas je dobro pripremio za ovaj meč i nadam se da Kozara sutra neće imati šta da traži na našem stadionu", poručio je 27-godišnji igrač sredine terena.

Krilni fudbaler Siniša Radoja bio je jedini strijelac u remiju protiv Slavije.

"Igrao sam u mnogim klubovima u okruženju i znam koliki je motiv kada se igra protiv Borca. Bez obzira na sve probleme koje imaju i stanje u tim klubovima, kad se igra protiv Borca sve se zaboravlja i daje se više od svojih objektivnih mogućnosti. Ali, to nas ne interesuje. Ubijeđeni smo da smo kvalitetnija ekipa, a to ćemo morati i pokazati strpljivom i upornom igrom tokom cijelog meča, kako bismo došli do toliko željenih bodova i obradovali naše navijače. Njima bih se zahvalio na podršci u prethodnoj utakmici i vjerujem da ona neće izostati ni protiv Kozare", kazao je Radoja.

Duel Borca i Slavije igra se u večernjem terminu od 19 časova. Pravdu na Gradskom stadionu dijeliće trebinjski arbitar Dušan Berak.

PRVA LIGA RS - 2. KOLO

Subota:
17:00 Borac (Š) - Tekstilac (sudi: Danijel Mandić, Kozarska Dubica)
17:00 Drina - Sloga (Dragan Žarić, Kotor Varoš)
17:00 Zvijezda 09 - Sloboda (Aleksandar Njegomirović, Prnjavor)
19:00 Sutjeska - Podrinje (Slađan Došlo, Istočno Sarajevo)
19:00 Borac (BL) - Kozara (Dušan Berak, Trebinje)

Nedjelja:
17:00 Slavija - Rudar Prijedor (Miloš Gigović, Gradiška)

TABELA: Tekstilac 3, Podrinje 3, Sutjeska 3, Kozara 3, Borac (BL) 1, Drina 1, Slavija 1, Sloboda 1, Sloga 0, Zvijezda 09 0, Borac (Š) 0, Rudar Prijedor 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC