• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Po bodove u Mrkonjić Grad

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Prve bodove van svog stadiona fudbaleri banjalučkog Borca tražiće u 3. kolu Prve lige Republike Srpske na gostovanju Slobodi u Mrkonjić Gradu (subota, 17 časova).

Utakmica na stadionu "Luke" u Mrkonjić Gradu biće prva za fudbalere banjalučkog Borca u gostima ove sezone u Prvoj ligi Republike Srpske.

Nakon četiri osvojena boda iz dva domaća susreta (Slavija 1:1, Kozara 2:0), tim Zorana Dragišića prve bodove na strani tražiće protiv Slobode, koja je na poziv FS RS o(p)stala u prvoligaškom društvu.

Naime, poslije odustajanja Mladosti iz Velike Obarske, upražnjeno mjesto u Prvoj ligi Srpske ponuđeno je Mrkonjićanima, koji su u borbi za opstanak prošle sezone bili prvi "ispod crte", što su oni i prihvatili, pa će se i ove sezone takmičiti u društvu najboljih timova Republike Srpske.

IGRAČKI KADAR

Njega može da raduje činjenicu da se Dejan Popović vraća u tim. On je odradio utakmicu suspenzije zbog crvenog kartona koji je dobio na premijernom meču protiv Slavije. "Takođe, i Boris Raspudić vratio se treninzima, ali ne vjerujem da će sutra biti u kombinaciji. Vraća se i Aleksandar Malbašić, koji je takođe pauzirao zbog povrede, a van stroja su još samo Darko Maletić i Boris Gavrić", istakao je trener crveno-plavih, koji je jedno vrijeme proveo upravo u Slobodi.

"Sloboda je neugodan i težak rival na domaćem terenu. To je ekipa koju vodi stari trenerski vuk Dragan Vuška, koji zna da pripremi tim za utakmice kakva je ova protiv Borca. U timu iz Mrkonjić Grada je nekoliko igrača koji su ranije nosili crveno-plavi dres te nastupali u premijerligaškim klubovima, tako da ih ne smijemo potcijeniti", svjestaj je opasnosti koje prijete u Mrkonjić Gradu Zoran Dragišić, kormilar Borca.

Ipak, banjalučki stručnjak ističe da je njegova ekipa kvalitetno odradila pripremu za meč sa Slobodom.

"Vrijedno smo radili i znamo kakav nas posao čeka. Uvjeren sam da smo favorite i da bismo mogli da donesemo sva tri boda. Sigurno da neće biti lako, ali na putu ka povratku u Premijer ligu BiH ne možemo da biramo protivnike. Nebitno je da li igramo kod kuće ili u gostima, sve rivale moramo uvažavati i nadati se najboljem izdanju", poručio je Dragišić.

"U Slobodi sam proveo tri lijepe godine, imam mnogo prijatelja u Mrkonjić Gradu, ali sada sam u Borčevoj opremi i dolazim sa ekipom iz grada u kojem sam rođen", poručio je Dragišić.

I desni bek Borca Aleksandar Kondić bio je član mrkonjićkog prvoligaša.

"Čeka nas izuzetno teška utakmica. Vjerujem da ćemo dati svoj maksimum, jer želimo povratak u Premijer ligu BiH i nadam se pobjedi. Zahvaljujem se navijačima na dosadašnjoj podršci i pozivam ih da nas podrže i u Mrkonjić Gradu", poručio je Kondić.

Borislav Erić nije nastupio u prvom meču protiv Slavije zbog kartona, ali je dobio šansu već u duelu sa Kozarom.

"Nisam dovoljno upoznat sa ekipom Slobode, ali mislim da smo kvalitetniji. Dobro smo radili u prethodnoj sedmici i to bi trebalo da nam se isplati sutra. Daćemo sve od sebe da u Banjaluku donesemo tri boda", rekao je Erić.

Sloboda i Borac svoj meč igraju u subotu od 17 časova, kada su na program i svi preostali mečevi ovog kola. Susret će voditi prijedorski arbitar Luka Bilbija.

PRVA LIGA RS - 3. KOLO:
Kozara - Slavija (sudi: Danijel Pajić, Bijeljina)
Sloboda - Borac (BL) (Luka Bilbija, Prijedor)
Sloga - Zvijezda 09 (Dalibor Anđić, Omarska)
Podrinje - Drina (Velimir Drinić, Modriča)
Tekstilac Kort - Sutjeska (Rajko Đorđić, Bijeljina)
Rudar Prijedor - Borac (Š) (Slavoljub Gogić, Istočno Sarajevo)

TABELA: Sutjeska 6, Borac (BL) 4, Tekstilac Kort 4, Drina 4, Zvijezda 09 3, Podrinje 3, Rudar Prijedor 3, Kozara 3, Slavija 1, Borac (Š) 1, Sloboda 1, Sloga 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC