• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juve bira golmana: I posle Điđija, opet Điđi?

Autor mondo.rs

Sportski direktor Juventusa Marota planira "pljačku" najvećih rivala, po ugledu na Bajern, a za početak želi da dovede najtalentovanijeg golmana sveta Đanluiđija Donarumu.

"Juventus uvek hoće najbolje fudbalere".

To je poruka koju je sportski direktor Juventusa Đuzepe "Bepe" Marota poslao pre nekoliko dana kada je upitan da prokomentariše zainteresovanost šampiona Italije za golmana Milana Đanluiđija Donarumu.


Već 15 godina u "staroj dami" nisu razmišljali o "razbijanju kase" kako bi doveli vrhunskog golmana pošto su to uradili još 2001. godine kada je talentovani golman Parme Đanluiđi Bufon stigao na "Dele Alpi". U međuvremenu je Juve osvojio sedam titula u Kalču (dve oduzete), dva kupa i dva puta igrao finale Lige šampiona...

Đanluiđi Bufon je za sve to vreme bio konstanta, čak je ostao u Juveu i kada su izbačeni u Seriju B, ali je jasno da neće braniti još mnogo. Sjajnom golmanu je 38. godina, a "stara dama" hoće naslednika.

To bi upravo mogao da bude Đanluđi Donaruma, prvi golman Milana rođen 1999. godine.

Već je stigao i do dresa reprezentacije, gde je još uvek rezerva neumornom Bufonu, ali će na slatkim mukama biti selektor Đampjero Ventura ukoliko Donaruma nastavi ovako rapidno da napreduje...

Juventus je ovog leta "opljačkao" Napoli i za veliku sumu doveo Gonzala Iguaina. To je uradio i Romi kojoj je "preoteo" Miralema Pjanića, a uskoro planira i napad na najtalentovanijeg golmana sveta i ponudu koju Milan neće moći da odbije.

"Briga me za Marotine reči. Stalno se priča o 'pijaci' i moramo da se naviknemo na to", poručio je trener Milana Vinćenco Montela koji sigurno ne namerava tako lako da prepusti Donarumu rivalu.

Bufon je kazao da planira da brani do četdesete, dakle do kraja sezone 2017/18, a kolika će suma biti potrebna da bi se pazario "novi Điđi"?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC