• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo prvi javno poručio: Regionalna liga - NE!

Autor mondo.rs

I dok mahom svi već uveliko pričaju o formiranju novog takmičenja i detaljima po kojima će funkcionisati, iz Dinama poručuju da ne žele da učestvuju u takvoj ligi

Priča o Regionalnoj ligi je tema broj jedan poslednjih sedmica na prostoru bivše Jugoslavije. I dok neki protivnici takvog takmičenja mijenjaju mišljenje, nakon što je i UEFA dala "zeleno svjetlo", pa čak spremila i bogat nagradni fond, ima i onih koji se oštro protive ponovnom udruživanju sa nekadašnjom "braćom".

Jedan od klubova koji su oštro rekli NE Balkanskoj ligi sa 24 kluba iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, pa i Hrvatske, je član nekadašnje "velike četvorke" Dinamo iz Zagreba.

"Možemo samo načelno da kažemo kako je GNK Dinamu prioritet hrvatska liga, a da nas regionalna, pogotovo u ovoj formi koja se spominje u medijima, dakle sa klubovima isključivo sa područja bivše države, jednostavno ne zanima", izjavili su za portal Index iz Dinama.

Drugi hrvatski klub, Hajduk, odbio je da komentariše učešće u Regionalnoj ligi dok ne dobiju i zvaničnu potvrdu o njenom osnivanju, plan kako će funkcionisati i poziv da učestvuju.

"Hajduk može da iznese svoj stav tek kada dobije službene informacije. Do ovog trenutka sve što znamo je ono što čitamo u medijima. Niko sa nama nije kontaktirao vezano za regionalna takmičenja, niti nas je o tome obavijestio Hrvatski nogometni savez", poručili su iz Splita.

Čelnik makedonske fudbalske lige Vasko Dojčinovski, koji je, kako tvrdi, odlično upućen u detalje formiranja Regionalnog takmičenja, izjavio je da je HNS zainteresovan za novu ligu, da se načelno složio oko njenog stvaranja, kao i da su iz hrvatske "kuće fudbala" poručili da će se prilagoditi savjetima UEFA.

Da li će Dinamo moći da ostane pri svojoj odluci?

Anketa

Da li ste za regionalnu fudbalsku ligu?

  • Da, u svakom smislu!

    61.5% (123)

  • Jesam, samo za mlađe kategorije

    8% (16)

  • Ne, nisam ni u kom slučaju

    30.5% (61)

Da li ste za regionalnu fudbalsku ligu?

Rezultati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan B Luka

A zasta ce regionalna liga i kome ce , moze samo u jednom slucaju da uefa da nama 4 mjesta u ligi sampiona ili cak 5 ,posto jedna spanija ima 4 prestavnika onda bi ove nase drzave trebale da dobiju bar 5 prestavnika u ligu sampiona i odprilike 3 za ligu evrope . Razmislite malo . Uefa bi da napravi zajenicku ligu sa 5 drzava a dala bi samo jedno ili cak dva mjesta za LS . I cemu sluzi onda takvo takmicenje,jeli isto kao ova jadranska liga u kosarci jedan prestavnik iz 5 drzava. I netreba nam nista sto je zajednicko sa hrvatima zbogom .

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC