• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savićević: Regionalna liga? To novinari "pumpaju"

Autor mondo.rs

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević kaže da nekakve regionalne lige u fudbalu neće biti u sledećih nekoliko godina. Kaže i da novinari pišu o tome "kad nemaju o čemu drugom"...

 Dejan Savićević Regionalna liga To novinari pumpaju Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Regionalna liga u fudbalu ostaće, po svemu sudeći, tek ideja koja će "lebdeti" nad Balkanom i narednih godina.

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin u dva navrata je odlučno negirao da je takva liga na pomolu, dodavši samo da se određene ideje na tu temu razmatraju.

I prvi čovek crnogorskog fudbala Dejan Savićević zvani "Genije" kaže to isto - regionalne lige neće biti, bar u nekoliko narednih godina.

U izjavi sarajevskom "Dnevnom avazu", Savićević je čak otišao toliko daleko da je za celu tu priču, na neki način, okrivio novinare!?

Iako su visoki predstavnici pojedinih fudbalskih saveza u regionu, posle prvog sastanka, sami poveli priču o toj ligi, pa su tek onda mediji, uključujući i ovaj portal, napravili analizu, uz izjave gotovo svih potencijalnih učesnika, koliko je ta liga uopšte moguća.

Evo šta kaže Savićević:

“Kada novinari nemaju šta da pišu, obično pokrenu priču o regionalnoj ligi. Zovu navijače, klubove, ispunjavaju svoje strane… Međutim, istina je da je bio jedan sastanak na kojem se raspravljalo o regionalnoj ligi, ali dalje od toga se nije otišlo. Makedonski fudbalski savez je preuzeo na sebe obavezu da razradi pridloge i moduse takmičenja. To je sve što imam da kažem o toj temi. Dakle, nema ništa precizno. Iskreno, teško da će se u narednih nekoliko godina dogovoriti išta po tom pitanju”, rekao je Savićević za sarajevski "Avaz".

Jasno je da su upravo predstavnici regionalnih saveza sami pustili u javnost priču o formiranju nekakve "jugoslovenske lige" kao "probni balon" da vide kako će javnopst da reaguje, pa su se brže-bolje, dosetili da sve to demantuju i da, naravno, okrive medije.

Podsećemoa vas na saopštenje Hrvatskog fudbalskog saveza posle sastanka sa predstavnicima drugih regionalnih saveza u Zagrebu 5. decembra 2016. godine:

"Hrvatski fudbalski savez ugostio je ugledne predstavnike FS BiH, Crne Gore, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije na konstruktivnom sastanku tokom kojeg se razgovaralo o pokretanju zajedničke lige koja bi za cilj imala razvojni uticaj i prikupljanje međunarodnog iskustva za fudbalere i fudbalerke mlađih uzrasnih kategorija", navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC