• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac krenuo po titulu (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Šef stručnog štaba banjalučkih crveno-plavih Vule Trivunović izvršio prozivku fudbalera na Gradskom stadionu, čime su počele pripreme za drugi dio sezone u Prvoj ligi Republike Srpske. Cilj - ekspresan povratak u Premijer ligu BiH.

 FK Borac počeo zimske pripreme 2017 FOTO Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Pauza za fudbalere Borca završena je današnjom prozivkom, koju je izvršio šef stručnog štaba Vule Trivunović.

Na Gradskom stadionu pojavila su se 23 fudbalera, kojima će cilj u nastavku prvenstva biti da sačuvaju lidersku poziciju i izbore ekspresan povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Fudbalerima su se, osim "šefa", obratili i sportski direktor Oliver Jandrić, te čelnici kluba. Predsjednik Branko Kovačević i član Upravnog odbora Vico Zeljković poželjeli su svima srećan rad i da se na najbolji način pripreme za proljećnu borbu za šampionsku titulu.

Iako su se na prozivci pojavila i najavljena pojačanja, Bojan Puzigaća, Petar Kunić, Branko Ojdanić, Ilija Danilović i Siniša Dujaković, prema riječima sportskog direktora Olivera Jandrića sa njima još nisu potpisani ugovori.

SPISAK

Prozivci su prisustvovala 23 fudbalera: Nemanja Trkulja, Branko Ojdanić, Bojan Puzigaća, Siniša Radoja, Borisav Erić, Milan Dobraš, Asmir Avdukić, Siniša Dujaković, Boris Raspudić, Miloš Kukić, Gedeon Guzina, Ivan Delić, Vladan Danilović, Nenad Kiso, Predrag Zekanović, Aleksandar Kondić, Boris Jagodić, Slaviša Maksimović, Petar Kunić, Srđan Bečelić, Ilija Danilović i Radovan Perišić, dok je opravdano odsutan zbog prehlade bio Nemanja Vejnović.

"Zadržali smo gro ekipe koja je iznijela jesenji dio prvenstva. Okončali smo saradnju sa desetoricom igrača zbog raznoraznih razloga, dok smo postigli dogovor sa pet novih igrača, koji su većinom nosili dres našeg kluba, tako da im adaptacija neće biti potrebna. U narednim danima očekujemo da postignemo dogovor sa još dvojicom, trojicom fudbalera, kako bismo ostvarili naše ambicije, odnosno izborili povratak u Premijer ligu BiH", poručio je Jandrić.

Vico Zeljković, član Upravnog odbora zadužen za sportski sektor, naglasio je da crveno-plave u 2017. godini očekuju velika iskušenja.

"Okupili smo se na početku nove godine, koja će za nas biti izuzetno teška, ali, nadam se, vrlo uspješna. Osim povratka u Premijer ligu BiH, cilj je da stvorimo respektabilan sastav, koji će u bh. eliti moći da parira najjačim klubovima. Želja nam je da budemo u vrhu, na mjestima koja vode u Evropu", rekao je Zeljković.

Šef struke osvrnuo se na igrače koji su otišli, te na one koji su stigli ili će stići na Gradski stadion.

STRUČNI ŠTAB

Do izmjena je došlo i u stručnom štabu. "Dejan Rađenović ponovo je s nama. On će nam mnogo pomoći kod odrađivanja određenih treninga. Radi se o jednom od najkvalitetnijih stručnjaka u BiH i zahvaljujem mu se što je prihvatio poziv da se vrati. Sa nama će biti i doktor Aleksandar Jakovljević i ambulanta Pro-sport studio", rekao je Trivunović.

"Bilo je promjena u igračkom kadru. Zahvalili smo se određenim igračima, dok smo imali jasnu viziju kako napraviti Borac koji bi bio efikasniji i dominantniji na proljeće. Cilj nam je bio da vratimo igrače koji su već nosili dres Borac i koji znaju koliko je teško nositi crveno-plavi dres. Na prozivci je i šest juniora i to je potvrda ispravnog rada Omladinske škole, koja je prioritet i garant za budućnost Borca", istakao je kormilar Banjalučana.

Trivunoviću se ne sviđa što je javnost već na polovini prvenstva proglasila Borac šampionom i novim učesnikom Premijer lige BiH.

"Ne bih se složio s tim, bez obzira na prednost od šest bodova u odnosu na rivale. Postoji još ekipa koje će željeti da se plasiraju u bh. elitu i biće veoma teško na proljeće. Zato smo htjeli da se pojačamo", naglasio je.

KOMPLETNE PRIPREME U BANJALUCI

Trivunović je prisutne upoznao sa planom priprema.

"Donijeli smo odluku da kompletne pripreme obavimo u našem gradu. Nadamo se da će nam vremenske prilike ići na ruku, kako bismo nesmetano mogli da radimo. U planu je da sutra i prekosutra ekipa obavi ljekarske preglede, a do kraja sedmice očekuju nas testiranja. Od ponedjeljka počinjemo sa treninzima."

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Već su poznati i rivali tokom pripremnog ciklusa.

Fudbaleri i stručni štab Borca u četvrtak će biti gosti Gradskog pozorišta "Jazavac", gdje će svi zajedno odgledati jednu od predstava sa repertoara banjalučkog pozorišta.

"Već 4. februara igraćemo sa BSK-om. Sedam dana kasnije rival nam je Sloboda iz Novog Grada, a 18. februara protiv njenog imenjaka iz Mrkonjić Grada. Zatim nas 25. februara očekuje kontrolni meč sa Zvijezdom iz Gradačca, dok je 'generalka' u Gradišci protiv Kozare", kazao je Trivunović.

On se posebno zahvalio novim igračima, koji su pristali da se vrate u Borac, iako su stigli iz višeg ranga takmičenja.

"Cilj nam je da spremimo ekipu za ljeto i ono što nas, nadam se, očekuje u Premijer ligi BiH. Već sada želimo da imamo 'kostur' ekipe da ravnopravno konkuriše svima. Povratkom igrača koji su već igrali u Borcu želimo da s promijeni slika u gradu, jer nam je važno da publika i svi ostali prepoznaju ono što radimo. Želimo da promijenimo ono što nije bio slučaj prethodnih godina", zaključio je trener crveno-plavih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC