• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern se sladio u Arsenalovoj nemoći – 5:1!

Autor mondo.rs

Golovima Robena, Levandovskog, Milera i Alkantare, koji je precizan bio dva puta, fudbaleri Bajerna savladali su Arsenal 5:1 (1:1). Dali su već prošli u narednu fazu? Verovatno.

Velika katastrofa "tobdžija" u Minhenu!

Arsenal je prethodnih šest sezona takmičenje u Ligi šampiona završavao u prvoj nokaut rundi, a ako je suditi po prvoj utakmici osmine finala između njih i Bajerna, gledaćemo ih i kako sedmi put ne mogu dalje od osmine finala.

Fudbaleri Bajerna iskoristili su njihov "nestanak sa terena" u periodu od 53. do 63. minuta kada su postigli tri gola preko Roberta Levandovskog i Tijaga Alkantare, koji je precizan bio dva puta. David Ospina je bio prepušten samom sebi, odbrana ga je ostavila na cedilu i morao je da usledi potpuni debakl....

Najavio ga je Arjen Roben, golom na njegov način – sa krila u sredinu i levicom, u 10. minutu, a tračak nade pred revanš ostao je zbog gola Aleksisa Sančeza iz 30. minuta posle penala.

Ta nada je postojala do 88. minuta kada je ušao Tomas Miler i "završio" ovaj dvomeč.

BAJERN – ARSENAL 5:1 (1:1)

Može se reći da tim Arsena Vengera prethodnih godina nije imao sreće na žrebu, nije je bilo ni kada je u decembru odlučeno da bez obzira na to što su bili prvoplasirani u svojoj grupi dobiju Bajern za rivala, ali ne može se samo na to osloniti i mahati belom zastavom.

Baš to Arsenalovo "pomračenje" na deset minuta, koje se pronelo na čitavo drugo poluvreme, biće jedna od najvećih noćnih mora Arsena Vengera kada jednog dana napusti klupu ovog tima.


Bajern je od početka znao šta hoće, srljanjem i igrom bez kalkulacija su rizikovali svoj gol, ali su kao posledica takve igre došli i golovi u mrežu Davida Ospine, koji je ovoga puta bio prvi izbor golmana umesto Petra Čeha.

Ni da je Čeh bio među stativama - teško da bi bilo bolje.


"Napaljena" ekipa Karla Ančelotija je u drugom poluvremenu mogla da postigne i više od četiri gola, ali će se zadovoljiti i sa ovoliko.

Sve je počelo od neangažovanja u odbrani, možda kao posledica izlaska lidera na terenu Lorana Košćelnog zbog povrede, kada je Lam prelako poslao loptu sa desne strane i pronašao Roberta Levandovskog.

Nakon toga se "uključio" i Tijago Alkantara, brzinski postigao dva gola, a nakon serije promašaja, i odbrana Ospine, sa klupe je ušao Tomas Miler i postigao gol - baš onakav kakve on najčešće postiže.

Lak, na prvo oko lak pogodak, ali savršeno precizan pored nekoliko igrača!

Ako je taj pogodak bio "jednostavan", onda se to ne može reći za majstoriju Arjena Robena iz prvog poluvremena, što je bio i najlepši momenat meča.


Holanđanin, koji puni 33 godine, je sa desne strane ušao u sredinu, iskoristio to što je Fransis Kokelan, verovatno jedini na stadionu pomislio da neće ići u sredinu, jer toliko puta je to uradio u karijeri, našao ga u raskoraku, namestio se na levu - i pogodio!

Arsenal je defanzivno solidno stajao u tim trenucima, počeli su da se oslobađaju pritiska, a nakon "haosa" u kaznenom prostoru Manuela Nojera, koji je bio besposlen do tada, penal...

Milorad Mažić je pokazao na "belu tačku" nakon faula Roberta Levandovskog koji je pokušao da ispuca loptu, "podigao" je u vazduh, a tako pre njega po nju je stigao Loran Košćelni. Francuz je dobio po nozi, a srpski sudija je okarakterisao ovaj potez za najstrožu kaznu. Igrači Bajerna su tražili opasnu igru Košćelnog, ali ništa od toga.

Aleksis Sančez je traljavo izveo penal, poluvisoko što je poslastica za Nojera, ali mu je lopta došla nazad u noge i uspeo je da kazni usporenu reakciju Martineza i Humelsa.

Krajem prvog dela Arsenal je bio bolji tim, imao dve šanse, od kojih je naročito dobar bio "izlazak" Mesuta Ozila pred Nojera, ali se ofanzivni vezista "tobdžija" dugo nameštao, šutirao preslabo, a nakon toga kreće "udaranje" njegovog tima kao da je džak za trening.

Revanš se igra 7. marta. Ako uopšte ima potrebe za njim?

BAJERN: Nojer – Alaba, Humels, Martinez, Lam – Vidal, Alonso, Kosta (od 84. Kimih), Alkantara, Roben (od 88. Rafinja) – Levandovski (od 86. Miler).

ARSENAL: Ospina – Beljerin, Mustafi, Košćelni (od 49. Gabrijel), Gibs – Džaka, Kokelan (od 77. Žiru), Okslejd-Čembrlen, Ozil, Ivobi (od 65. Volkot) – Sančez.


N A J A V A

Ni Bajernu, a ni Arsenalu, nije bilo svejedno kada je ugledao ime protivnika na žrebu u Nionu!

Fudbaleri Bajerna i Arsenala četvrti put u poslednjih pet sezona igraju meč u Ligi šampiona, što polako postaje svojevsni "klasik" ovog najjačeg evropskog takmičenja. Lider Bundes lige i četvrtoplasirani tim Premijer lige su verovatno najveći derbi osmine finala, a prvi meč igra se na "Alijanc areni".

/OVDE PRATITE TEKSTUALNI PRENOS UTAKMICE REAL MADRID - NAPOLI/


Karlo Anćeloti je u Minhen doveden kako bi se ponovo osvojio trofej Lige šampiona, nakon što je Gvardiolin sastav tri godine zaredom zaustavljen u polufinalu, i odmah ima nezgodnog rivala.

Ukoliko to ne ponovi – to će biti označeno kao izraziti neuspeh.

Sa druge strane Arsen Venger je već "navikao" navijače Arsenala da budu zaustavljeni u osmini finala.

Prethodnih ŠEST sezona Arsenal je lako, ili nešto teže, prolazio grupnu fazu takmičenja, ali su ih od 2011. godine, već na prvom koraku, zaustavljali Milan, Monako, odnosno Barselona i Bajern po dva puta!

U ovom susretu Anćeloti ne može da računa na Riberija i Boatenga zbog povreda, dok kod Arsenala iz istog razloga odsustvuju Santi Kazorla, Aron Ramzi, Matje Debiši i Lukas Perez.

Treneri dva tima su malo iznenadili startnim postavama, pa tako na terenu od prvoga minuta nema ni Tomasa Milera, koji je u sve lošijoj formi, ali ni Petra Čeha i Tea Volkota na drugoj strani.

Meč sudi srpski arbitar Milorad Mažić.

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ! POTPUNA DOMINACIJA I POBEDA BAJERNA 5:1!

88' - GOL! TOMAS MILER!

"Mučio" se Bajern da dođe do tog petog gola, ali ko bolje rešava situacije od Milera? GOL!

88' -
I poslednja u Arsenalu, Rafinja umesto Robena na terenu.

86' -
Dve promene, Miler umesto Levandovskog, i Kimih umesto Koste.

81' -
Šansa za šansom, Bajern hoće peti gol. Sada strašan šut Daglasa Koste, ali opet Ospina....

78' -
Odmah šansa, posle kornera pokušavaju Martinez, pa Levandovski, ali brani Ospina.

77' - Žiru umesto Kokelana, a mnogi će se upitati, tek sada?

68' -
Testiraju Ospinu iz svih pozicija, sada je šut oprobao Arturo Vidal, ali Kolumbijac brani.

63' - IPAK GOL! TIJAGO! 

Teško je objašnjivo ono što se desilo sa Arsenalom, kao da su na deset minuta duše zamenili sa amaterima. I zbog toga će izgubiti ovaj meč...

Velika gužva, a lopta nakon šuta Tijaga Alkantare prolazi kroz noge Mustafiju i završava iza leđa Ospine. Deset minuta i tri gola Bajerna.

61' - Kakvo pomračenje Arsenala, čudo da nije 5:1!

Ospina se potpuno neočekivano našao van gola, pa potom gledao kako prečku pogađa jedan igrač Bajerna, pa Roben šutira, a Gibsa lopta pogađa u ruku. Samo korner, a nakon njega magična intervencija Ospine na šut Martineza.

56' - GOL! TIJAGO!

Arsenal je nestao sa terena... Od izlaska Lorana Košćelnog to nije ista ekipa, a sada je kod gola nasamarena njegova zamena Gabrijel Paulista. Ćabi Alonso je poslao oštru loptu po zemlji, Levandovski je reagovao petom i "isporučio" je za utrčalog Tijaga Alkantaru, a reprezentativac Španije lako postiže treći gol na meču za svoj tim.

53' - GOL! ROBERT LEVANDOVSKI!

Neozbiljna odbrana Arsenala dozvolila je Filipu Lamu i Arjenu Robenu da izvedu predstavu po desnoj strani, loše su reagovali Ivobi i Gibs, pa je lopta stigla do Roberta Levandovskog koji je za svoj šesti gol u Ligi šampiona nadskočio Škodrana Mustafija.

Nebeski skok za vođstvo... 2:1!

49' -
Gabrijel ulazi umesto Košćelnog, a izgleda da Venger neće morati da posegne i za drugom izmenom, pošto se Ospina oporavio od povrede nakon kontakta sa Kostom.

45+1' - Još jedna šansa za Arsenal!

Otvorila se odlična kontra, Mesut Ozil je bio u situaciji "jedan na jedan" sa Manuelom Nojerom, ali je šutirao kao da se tek probudio. Pravo u golmana... Kraj poluvremena.

40' - Velika šansa!

Nedovoljno angažovani igrači Bajerna u odbrani ostavili su mnogo prostora po desnoj strani, a nakon centaršuta lopta se odbila na 16-17 metara Granitu Džaki, on je raspalio po lopti, ali ide pravo u Nojera.

35' -
Sada lopta u ruku pogađa Ektora Beljerina, ali Mažić, bezo ozira na žustre proteste domaćih igrača, ali i publike, ne pokazuje ništa. Istini za volju, ruka je bila u prirodnom položaju...

33' -
I strelcu gola žuti karton, Aleksis Sančez zbog faula u beležnici Mažića.


30' - GOL! ALEKSIS SANČEZ! PROMAŠIO JE PENAL, PA POGODIO IZ ODBITKA!

Brzo se sve odigralo, Aleksis Sančez se dugo i predugo razmišljao, šutirao poluvisoko, odbila se lopta od Nojera njemu, trojica su bila oko njega, ali se omaleni napadač nekako snašao i "kroz šumu" nogu je poslao u mrežu.

Neočekivano izjednačenje!

29' - PENAL ZA ARSENAL!

Robert Levandovski je pokušao da izbaci loptu, uspeo je da mu je "u vazduhu" ukrade Loran Košćelni, a Poljak ga je potom udario po stopalu. Iiiii Milorad Mažić svira penal!

28' - Malo uzbuđenja i pred Nojerom!

Odličan "trk" Aleksisa Sančeza i nepropisno zaustavljanje Matsa Humelsa značilo je slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora, i žuti karton za Nemca, a upravo je Čileanac izveo prekid. Šutirao je jako, poluvisoko, Nojer nije uspeo da uhvati, ali se potom iz ofsajda aktivirao jedan od igrača Arsenala.

25' -
Arsenal se polako "oslobađa pritiska", ali je Bajern taj koji diktira tempo.

15' -
Sjajna duboka lopta Humelsa, ali Robert Levandovski greši po prijemu lopte, zaustavlja ga Košćelni, ali potom odmah udarac Robena, ovoga puta u Ospinu. Škodran Mustafi dobija žuti karton od Milorada Mažića.

11' - GOLČINA! ARJEN ROBEN!

Majstorija, kakva majstorija Arjena Robena, koja je prekinula dosadnih deset minuta na "Alijanc areni" i razbudila domaću publiku koja nije ni slutila da će videti ovako nešto...

Iskusni Holanđanin, koji puni 33 ove godine, pokupio je loptu na desnom boku, nameštao se i nametšao dugo, izbegavao kontakte sa igračima Arsenala, a onda poslao "kiflu" prema golu Ospine koji jednostavno nije mogao ništa.

Ovo je bilo neodbranjivo!

8' - Ništa, ništa, pa opasan šut!

U prvih osam minuta gledali smo nepregledna dodavanja, mahom na polovini Arsenala, da bi nakon prve greške fudbalera gostiju, konkretno Fransisa Kokelana, koji je ostao bez poseda na ivici kaznenog prostora, Arturo Vidal je reagovao ekspresno, šutirao jako po zemlji, ali brani to Ospina.

1' - Meč je počeo!

- Ovo je 103. utakmica Filipa Lama u Ligi šampiona. U narednoj će prestići Olivera Kana, legendarnog golmana Bajerna, koji ima isto toliko

- Milorad Mažić je jedan od arbitara koji sviraju najviše prekršaja po meču. On je na "proseku" od 30 po utakmici...

- Anćeloti je protiv Arsenala igrao šest puta i dobio tri meča, sva tri sa čelsijem. Izgubio je jedan meč kao menadžer "plavaca", a ima i po jedan poraz i remi kao trener Milana. Sa druge strane Arsen Venger je protiv Bajerna igrao deset puta i zabeležio je pet poraza, tri pobede i dva remija.

- Bajern je dobio čak 15 poslednjih mečeva u Ligi šampiona na svom stadionu!

LIGA ŠAMPIONA, osmina finala:

Real Madrid – Napoli 3:1

Bajern Minhen – Arsenal 5:1

utorak, 14. februar:

Benfika – Borusija Dortmund 1:0 (0:0)
/Mitroglu 48/

PSŽ – Barselona 4:0 (2:0)
/Di Marija 18, 55, Draksler 40, Kavani 72/

utorak, 21. februar:

Mančester siti – Monako
Bajer Leverkuzen – Atletiko Madrid

sreda, 22. februar:

Porto – Juventus
Sevilja – Lester siti

Revanši će biti odigrani 7, 8. 14. i 15. marta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC