• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napad je najbolja odbrana: Juve silan u Monaku!

Autor mondo.rs

Trio Dibala-Alveš-Iguain razbio "kneževe".

U deset utakmica Lige šampiona ove sezone, Juventus je primio samo dva gola. U Kneževinu Monako doputovao je poslije dvomeča sa Barselonom u kojem je Bufon bio nesavladan. Ostalo je tako i poslije prve utakmice polufinala:

Monako - Juventus 0:2 (0:1).

Iako su mnogi očekivali da će se gosti braniti i da će najefikasniji tim u "ligama petice" biti taj koji će diktirati tempo, to se nije dogodilo. Juventus je od starta krenuo ofanzivno, sa izuzetno raspoloženim Danijem Alvešom na desnom beku, pa i krilu.

Upravo je Brazilac bio dvostruki asistent dvostrukom strelcu Gonzalu Iguainu. U 29. i 59. minutu. U obje akcije učestvovao je i Paulo Dibala, a posebno je fantastična bila ona za vodeći pogodak.

Dibala petom do Alveša, on petom u sredinu, a tamo Iguain iz trka šalje loptu u mrežu...

Igrači Monaka su se poslije pauze između dva poluvremena malo trgli i po povratku na teren podsjetili na ekipu iz dosadašnjeg dijela sezone, međutim, iskustvo je prevladalo. A ono je, i te kako, bilo na strani gostiju...

Organizovanom odbranom, ali i sjajnim Bufonom koji je u 46. minutu odbranio šut Falkaa, Juventus je uspio da neutrališe nekoliko napada Monaka, a onda iz kontre u 59. minutu stigne do kapitalnih 2:0 pred revanš narednog utorka na svom stadionu.

Ponovo su u akciji učestvovali Dibala i Dani Alveš, a završio ju je Iguain.

Tim pogotkom, Argentinac je u ovoj utakmici postigao isti broj golova (dva) koliko u sva 24 prethodna meča eliminacione faze Lige šampiona zajedno!

Statistički gledano, ovaj duel ostaće upamćen i zbog Danija Alveša, koji je prestigao Roberta Karlosa i postao Brazilac sa najviše nastupa ikada u evro-kupovima - 142.

Sa Seviljom je osvojio dva UEFA kupa (2006. i 2007), a zatim sa Barselonom tri Lige šampiona (2009, 2011. i 2015). Četiri puta je podizao pehar Superkupa Evrope. Hoće li i ove godine doći do trofeja, vidjećemo, ali ako Juventus održi stoprocentan učinak sa francuskim klubovima u eliminacionoj fazi nekog evropskog takmičenja (za sada ima 11 od 11), Alveš će imati čemu da se nada 3. juna u Kardifu. Po svemu sudeći, protiv Real Madrida koji je u prvom polufinalnom duelu kao domaćin savladao gradskog rivala Atletiko 3:0.

Monako je na veliko iznenađenje utakmicu počeo bez lijevog beka i jednog od svojih najboljih igrača, Bendžamina Mendija, koji po prvim informacijama francuskih medija nije bio u timu zbog nediscipline, ali veliko je pitanje koliko li bi njegovo pojavljivanje na terenu promijenilo odnos snaga protiv izuzetno raspoloženih i motivisanih igrača Juventusa.

MONAKO: Subašić - Dirar, Žemerson, Glik, Sidibe - Silva (81. Ture), Bakajoko (66. Mutinjo), Fabinjo, Lemar (66. Žermen) - Mbape, Falkao.

JUVENTUS: Bufon - Alves, Barzalji, Bonuči, Kjelini, Sandro - Markizio (81. Rinkon), Pjanić (89. Lemina), Dibala - Mandžukić, Iguain (76. Kvadrado).

Utakmicu je sudio Antonio Mateu iz Španije.

TOK UTAKMICE I GOLOVI:

Kraj.

- Sjajan intervencija Bufona u 90. minutu na šut Žermena pod prečku!

- Bez uzbuđenja u finišu. Gosti sjajno kontrolišu napade Monaka.

- Još 15 minuta plus nadoknada nade za Monako, ali kako stvari deluju, teško će "kneževi" uspeti da izbegnu poraz. Čini se da im je, ipak, trenutno glavni cilj da postignu pogodak koji bi im koliko-toliko ublažio težak zadatak u revanšu.

- GOOOL! Juventus vodi 2:0! U 59. minutu, a strelac je ponovo Gonzalo Iguain! I ponovo su u akciji učestvovali Dibala i Dani Alveš! Komplikovao je Bakajoki, što su gosti surovo kaznili...



- Mnogo bržim tempom igra Monako u drugom poluvremenu, ali to otvara prostor gostima za kontre. Iz jedne takve akcije Markizio je mogao da savlada Subašića, ali je čuvar mreže crveno-belih uspeo da odbrani. U toku je 56. minut.

- Prvu šansu po povratku sa odmora imao je Monako u 46. minutu. Pjanić je loše ispucao loptu, ona je došla do Silve koji je proigrao Falkaa, ali je Bufon sjajno zaustavio njegov šut.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

- Poluvreme. Težak posao čeka igrače Monaka u drugom delu utakmice. Gosti deluju mnogo bolje i sigurnije na terenu.


- Pokušao je Dibala da direktnim udarcem iz "slobodnjaka" u 38. minutu matira Subašića, ali je golman Monaka bio siguran.

- GOOOL! Juventus od 29. minuta vodi golom Gonzala Iguaina! Fantastična kontra gostiju! Markizio je poslao loptu do Dibale, on petom proigrao Danija Alveša, a Brazilac potom na isti način odigrao do Iguaina, koji je precizno šutirao iz trka.

UŽIVAJTE:


- Prošlo je 20 minuta igre. Oprezni su i jedni i drugi, ali veoma dobru utakmicu gledamo na stadionu Luj Drugi.

- Najbolja šansa u dosadašnjem toku viđena je u 16. minutu, pred golom Juventusa. Dirar je snažno šutirao iz prve na centaršut sa desne strane, ali je Bufon odlično reagovao.

- Uzvraća Monako u 13. minutu. Juventus se odbranio posle centaršuta iz kornera, ali je lopta vraćena u kazneni prostor gostiju, gde je Mbape pokušao glavom da matira Bufona. Nije to, ipak, bio dovoljno jak šut.

- Još jedna šansa za Juventus i to, veoma dobra! U 12. minutu Pjanić je dugom loptom našao Danija Alveša, on iz prve probao da proigra Iguaina koji je bio pred golom Monaka, ali nije bio precizan...

- Dobra akcija Dibale i Danija Alveša u 10. minutu. Brazilac je šutirao iskosa sa desne strane, ali je Subašić bio odlično postavljen.

- Solidan napad Juventusa u 8. minutu, Dibala je sa leve strane poslao loptu u sredinu, ali se tamo okliznuo Iguain, tako da su se domaći igrači lako odbranili.

- Bez uzbuđenja u prvih pet minuta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC