• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Finale: Juve mu je dao SVE, a Real je njegov ŽIVOT

Autor mondo.rs

"Za titulu će se boriti klub koji mi je dao sve u karijeri i klub koji je moj život. Biće to poseban meč za mene", poručio je trener Reala pred duel sa Juventusom za pehar Lige šampiona

Real Madrid izborio je plasman u finale Lige šampiona, iako su poraženi na gostujućem terenu od gradskog rivala Atletika (1:2) u revanš meču. Siguran trijumf u prvom duelu na Santjago Bernabeu (3:0) ipak je bio nedostižan za "jorgandžije".

Zinedin Zidan, trener Reala, rekao je da je njegov tim zasluženo u finalu Lige šampiona, ali da je znao da to neće biti nimalo lak posao.

"Imali smo problema na početku meča, u prvih 20-25 minuta nismo ličili na sebe i znao sam da će nam biti veoma teško. Oni su igrali veoma dobro, mi ne, ali znao sam da ćemo imati naše šanse. Poslednjih 15 minuta prvog poluvremena smo zaigrali, u drugom poluvremenu bili smo još bolji, a zahvaljujući kvalitetu Karima Benzeme, Tonija Krosa i Iska izborili smo finale", rekao je Zidan.

Zinedin Zidan je istakao partiju Karima Benzeme, posebno kod gola Iska. Benzema se kod gol-aut linije oslobodio trojice igrača Atletika i centrirao pred gol, pokušao je Toni Kros, ali je golman odbranio njegov šut. Lopta se odbila do Iska, kome nije bilo teško da postigne gol. "Ne znam kako je uspeo da se izvuče iz one situacije. Nisu fudbal samo golovi. Zadovoljan sam njegovom igrom. Nedostajao mu je samo gol, a imao je šansi", rekao je Zidan.

Francuz je dodao da je ceo njegov tim zaslužan za veliki uspeh. Real je treći put u poslednje četvrte godine izborio borbu za "ušati" pehar.

"Veoma sam srećan što smo ponovo u finalu. Igrači su najzaslužniji za to, jer je to bio dug put, naporno su radili. A kada to uradite dve godine zaredom, to je veliki uspeh i zaslužuju sve čestitke. To pokazuje i da ja kao trener radim nešto dobro, ali zasluge idu igračima, jer oni su ti koji na terenu igraju, bore se i uvek daju maksimum", naveo je ushićeno Zidan, ali i odmah "spustio loptu"

"Uradili smo mnogo, ali još ništa nismo osvojili".

Bivši francuski reprezentativac ne krije da će finalni meč protiv Juventusa u Kardifu, 3. juna biti za njega poseban, jer će se sastati klubovi u kojima je proveo čitavu deceniju blistave karijere (1996-2001 Juve, 2001-2006 Real).

"Za mene će to biti fenomenalno finale protiv ekipe koja je zaslužila to, kao i mi. Igraću protiv kluba koji mi je dao sve u karijeri, a vodiću klub koji je moj život. Zaista poseban meč", rekao je Zidan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC