• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Điđi, ne tuguj! Nisi sam...

Autor mondo.rs

Legendarni golman Juventusa ostao je u grupi asova koji nisu uspeli da osvoje Ligu šampiona.

Mnogi su pred subotnji okršaj Juventusa i Real Madrida verovali da je kucnuo čas da "stara dama" posle četiri poraza u finalima ponovo trijumfuje u Ligi šampiona.

Bila bi to ukupno treća evrotitula za slavni italijanski klub, a prva posle 1996. godine, kada je na penale savladan Ajaks.

Međutim, Real je bio koncentrisaniji i srećniji i na kraju je slavio ubedljivije nego što je iko očekivao - 4:1! Time je većina fudbalera Juventusa ostala bez toliko željenog "ušatog" trofeja, kojeg su kao članovi drugih klubova osvajali samo Dani Alveš, Mario Mandžukić i Sami Kedira.

Neutralni ljubitelji fudbala svakako najviše žale što se na kraju sjajne sezone, u 40. godini života, nije radovao Đanluiđi Bufon.

"Điđi" je iz Parme prešao u Juventus leta 2001. i izgubio tri finala Lige šampiona - od Milana na penale 2003, od Barselone 2015. godine i sada u Kardifu od "kraljevića".

Međutim, kao što je u NBA ligi bilo mnogo vrhunskih majstora košarke koji su se "penzionisali" bez šampionskog prstena (Stokton, Meloun, Barkli, Neš...), u fudbalu ih je još više koji nikada nisu bili klupski prvaci Evrope.

Uz podsećanje da će Bufon imati najmanje još jedan pokušaj, ponovo sa Juventusom iduće sezone, evo idealnog tima sastavljenog od igrača koji u srcu nose isti žal, po izboru "Skaj sportsa" (lista je ograničena na period 1992-2017, kada je takmičenje preimenovano iz Kupa u Ligu šampiona)!

Na golu je, naravno, Bufon, u zadnjoj liniji Lilijan Tiram, Lotar Mateus i Fabio Kanavaro. Vezni red čine Patrik Vijera, Mihael Balak, Sesk Fabregas (Barselona je osvojila Ligu šampiona u sezoni pre njegovog dolaska iz Arsenala, ali i odmah posle njegovog odlaska u Čelsi!) i Frančesko Toti, a u napadu su Denis Bergkamp, Luis Nazario de Lima Ronaldo i Zlatan Ibrahimović.

"Članstva" u ovakvom društvu ne treba se stideti, naprotiv!

A, Bufon svakako zna da je njegov čuveni zemljak, Dino Zof, postao prvak sveta sa Italijom na Mundijalu u Španiji 1982, sa navršenih 40 godina. Upravo onoliko koliko će golman Juvea imati na proleće 2018.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC