• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan previše grešio za LŠ, nova šansa je u LE!

Autor mondo.rs

Ekipa Miroslava Đukića nije ostavila loš utisak ni u Pireju, iz kog se vraća neporažena, ali beogradskih 3:1 bio je prevelik zaostatak da bi se i stigao. Partizan je tako eliminisan iz Lige šampiona, ali ide u plej-of za Ligu Evrope

 Liga sampiona Olimpijakos Partizan 2:2 revans UZIVO Izvor: MN PRESS

Srpski učesnik kvalifikacija za Ligu šampiona učešće u ovom takmičenju završava u trećem kolu i "prebacuje" se u plej-of za Ligu Evrope, te čeka ishod žreba ovog petka u Nionu.

Tri greške Partizana u Beogradu, i još dve u Pireju, za pet golova u mreži i eliminaciju od strane Olimpijakosa, koji nije "uzvratio" istim brojem kikseva. Uprkos, gledajući oba susreta, podjednakom ili većem broju šansu za "valjak" - dalje ide iskusniji tim.

Ekipa Miroslava Đukića ni u ovom meču nije igrala loše, štaviše - igrala je i bolje u Beogradu, ali za elitno društvo ipak je potrebno malo više rutine i malo manje kikseva.

Iz takvog jednog Olimpijakos je poveo na svom "Karaiskakisu", kada je Filipa Kljajića prevarila lopta Karsele iz slobodnog udarca u 22. minutu i završila u njegovoj mreži, da bi Partizan nakon kiksa na greške golmana na drugoj strani uspeo da izjednači u 33. minutu preko Sejdube Sume. Stvarali su crno-beli šanse, imali pritisak, ali...

Usledio je značajan "pad morala" kod igrača Partizana nakon pogotka Fortunisa u 51. minutu, ka da je Grk procenio let lopte bolje od Lazara Ćirkovića, no to nije bilo sve.

Nakon pola sata fudbala u toku kog je Olimpijakos, pred oko 25.000 navijača na "Karaiskakisu" pokušavao da postigne i treći, Partizan uspeva da dođe do izjednačenja u ovom duelu nakon dobrog prodora Marka Jankovića i pasa za Uroša Đurđevića koji postavlja konačnih:

OLIMPIJAKOS - PARTIZAN 2:2 (1:1), UKUPNO 5:3 ZA GRKE
/Karsela 22', Fortunis 51' - Suma 33', Đurđević 82'/

Upravo je Uroš Đurđević već na startu meča mogao da dovede sastav Partizana, koji je u ovom meču nastupio sa defanzivnijim Jevtovićem umesto Kosovića - što je pitanje zbog čega se to nije desilo u prvom meču, do vođstva nakon sjajne lopte Marka Jankvoića, spoljnom sa desne strane, kada je napadač crno-belih ostao sam na drugoj stativi i šutirao dobro...

No, Stefanos Kapino je "ostavio ruku" i uspeo da "izvadi loptu" iz gola, što desetak minuta kasnije na drugoj strani nije uspeo njegov kolega Filip Kljajić.

Mnogo puta je briljirao na golu Partizana, ali kao da je potpuno "zaspao" tokom slobodnog udarca Mehdija Karsele, hteo je da boksuje loptu, ona ga je prevarila i završila iza njegovih leđa. Nije to poljuljalo igrače Partizana koji su stigli do gola nakon još jedne golmanske greške.

Koliko je Stefanos Kapino bio dobar kod prilike Đurđevića - toliko je bio odsutan kod šuta Marka Jankovića. Nije uhvatio loptu, odbila se do Sume, a ovaj ne greši - 1:1.

Usledio je još jedan dobar period igre Partizana, Tavamba se našao u dve dobre šanse, da bi Partizan prvo poluvreme završio sa statistikom koja glasi: sedam udaraca u okvir gola.

Ni to nije bilo dovoljno da se bude bolji od Olimpijakosa koji nakon ofanzive Partizana u drugom delu uspeva da "poentira" preko Fortunisa i tako "reši meč". Stvorili su tada još dve povoljne situacije, Kljajić je odlično branio, a Olimpijakos je u finišu meča još jednom pokazao svoje slabosti u odbrani nakon odličnog prodora Marka Jankovića koji je završio Uroš Đurđević.

Sve u svemu - Partizan uprkos tome što je postigao pet golova pokazao je da ima kvalitet, a videćemo da li će on biti dovoljan da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope.

OLIMPIJAKOS: Kapino - Figueiraš, Vuković (od 72. Zdjelar), Recos, Kutris - Romao, Ođiđa, Marin (od 87. Siopis), Fortunis (od 70. Seba), Karsela - Ben.

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Ćirković, Ostojić, Miletić - Jevtović (od 79. Kosović), Everton, Janković, Suma (od 64. Pantić) - Tavamba (od 85. Ilić) i Đurđević.

N A J A V A

Nadao se Partizan da će na revanš u Grčku otići sa boljim rezultatom, ali sada je jedina misao da se zaboravi prvi meč i odigra bolja utakmica protiv Olimpijakosa koji je slavio 3:1 (1:1).

Izabranici Miroslava Đukića krenuli su ofanzivno od starta tog duela, utisak je da su tokom susreta imali i veći broj šansi, ali rutina i iskustvo šampiona Grčke bilo je presudno u tom okršaju koji je Partizan ostavio sa malom šansom za prolaz dalje, ali ipak mogućom.

I sportski direktor Ivica Iliev se u najavi meča prisetio podviga koje su crno-beli, tada sa njim u sastavu, a sada na kormilu, i poželeo da se slično ponovi i ove večeri na "Karaiskakisu".

Ukoliko ne uspe da napravi preokret u ovom meču, onda će se Partizan "prebaciti" u takmičenje "ispod", Ligu Evrope, u kojoj će igrati plej-of rundu, još uvek nije poznato da li bi u tom slučaju bili povlašćeni ili ne.

Što se tiče meča, ni ovoga puta gostujući navijači neće biti na tribinama - prema dogovoru klubova.

U odnosu na prvi meč u Humskoj - Miroslav Đukić ne računa na povređenog najboljeg fudbalera Leonarda, koji je i pred transferom u Mec, dok bi sredina trebalo da bude pojačana Markom Jevtovićem kako bi se "poništio" srednji red Olimpijakosa.

OLIMPIJAKOS: Kapino - Figueiraš, Vuković (od 72. Zdjelar), Recos, Kutris - Romao, Ođiđa, Marin (od 87. Siopis), Fortunis (od 70. Seba), Karsela - Ben.

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Ćirković, Ostojić, Miletić - Jevtović (od 79. Kosović), Everton, Janković, Suma (od 64. Pantić) - Tavamba (od 85. Ilić) i Đurđević.

Meč sudi španski arbitar Havijer Estrada, a pomagaće mu sunarodnici Migel Martinez, Fransisko Martin i Ignasio Viljanueva.

Naš novinar je na stadionu "Karaiskakis" i očekujte ekskluzivne fotografije, snimke i izjave.

IZ MINUTA U MINUT:

90+4' - KRAJ! OLIMPIJAKOS IDE DALJE!

90' - Još četiri minuta nadoknade.

84' - GOL! ĐURĐEVIĆ! PARTIZAN JE OPET IZJEDNAČIO!

Kada se činilo da više nećemo videti golove - novi dobar atak Partizana i gol!

Sjajno je prošao Marko Janković po desnoj strani, odigrao povratnu loptu, preskočio ju je tamo Nebojša Kosović, da bi Uroš Đurđević odlično natrčao na nju i zakucao ju je u mrežu. Odmah nakon toga ulazi Saša Ilić, pa šansu ima Janković!


79' - Ništa značajno se ne dešava u ovim trenucima u Pireju, pa beležimo promenu za crno-bele. Nebojša Kosović umesto Marka Jevtovića na sredini terena.

72' -
Zdjelar menja Vukovića, što znači da Romao odlazi na poziciju štopera.

69' -
Još jedan igrač Partizana u beležnici arbitra iz Španije - Tavamba. Seba menja Fortunisa.

67' -
Hoće Olimpijakos još jedan gol, pa sada dobro šutira Karsela, ali ovu odbijenu loptu Kljajića ne kupi niko.

64' - JANKOVIĆ!

Još jedan pokušaj Partizana koji ne završava u mreži. Sada je Janković odlično prošao, šutirao, pa je izblokiran, ali ni iz drugog pokušaja ne uspeva da uputi bolji šut. Sejduba Suma izlazi iz igre, a menja ga Danilo Pantić.

Izvor: MONDO/Ivan Bogunović

58' - VUKOVIĆ!

Sada je Klajić bio izuzetan...

Fortunis izvodi prekid sa desne strane, fenomenalno se izvukao Jagoš Vuković, odlično šutirao, ali Filip Kljajić, ovoga puta, sjajno refleksnom intervencijom zaustavlja Olimpijakos.

51' - GOL! FORTUNIS! OLIMPIJAKOS VODI 2:1!

Uprkos odličnom startu drugog poluvremena za Partizan - Olimpijakos dolazi do gola posle, ponovo, ne tako dobrog postavljanja odbrane gostiju.

Bio je to centaršut Kutrisa, levog beka domaćih, na koji je odlično reagovao kapiten Kostas Fortunis, nakon što je Lazar Ćirković bio kratak na prvoj stativi, a Kljajić ostaje nemoćan nakon ovog odličnog udarca izbliza.

Sada je Partizanu potrebno da postigne još tri gola...

...
Izvor: YouTube

46' - Drugo poluvremepočinje šansom za Đurđevića, dobio je loptu od Evertona u prostor, ali su štoperi Olimpijakosa bili suviše jaki za njega, pa je po gubljenju lopte napravio faul.

45' -
Žuti karton i za Marka Jankovića i ubrzo kraj prvog poluvremena.

41' - TAVAMBA!

Divna akcija Sejdube Sume i Tavambe, Kamerunac se nameštao na šut, pao je, delovalo je kao da će sudija pokazati jedanaesterac, ali je pokazan ofsajd napadača Partizana. I bio je...

39' - TAVAMBA!

Bilo je opasno..

Jako lepo je prošao Nemanja Miletić po levoj strani, divnim driblingom se oslobodio Figueiraša, a onda ostavio loptu za Leandrea Tavambu koji nakon jednog kontakta štuira, po zemlji, ali Stefanos Kapino je ovoga puta bio sigurniji.

33' - GOL! SUMA! SUMA!

Pravo niotkuda izjednačenje za Partizan koji se vraća u ovaj meč!

Bio je to neočekivan pokušaj Marka Jankovića sa oko 25 metara, Kapino je hvatao loptu, ispala mu je, a na nju natrčava Sejduba Suma i postiže svoj drugi gol u dresu crno-belih i vraća nadu da je preokret moguć.

...
Izvor: YouTube

31' - Korner Jankovića koji ne uspeva da sa prve stative u okvir gola da pošalje Jevtović.

22' - GOL! KARSELA! OLIMPIJAKOS VODI 1:0!

Dekoncentracija ili nešto drugo, ali Olimpijakos vodi nakon kiksa Kljajića.

Bio je to slobodan udarac iskosa sa desne strane, izveo ga je Mehdi Karsela- Gonzales, bila je to jaka lopta, a šut koji je išao u okvir gola zakačio je Kljajić, ne i dovoljno dobro da izbaci loptu sa gol linije.


Mehdi Carcela-Gonzalez Goal HD - Olympiakos...by Football--Live

21' -
Marko Jevtović dobija žuti karton nakon faula na Marku Marinu.

20' - Pogledajte poruku navijača Olimpijakosa (FOTO)

14' - ĐURĐEVIĆ!

Ništa nije bilo od kornera Partizana, ali vraćena lopta na desni bok za Marka Jankovića koji odlično gađa Uroša Đurđevića na drugoj stativi, i to spoljnom, napadač se baca po loptu, odlično šutira, ali Kapino je "ostavio" levu ruku i uspeo da "izvuče" loptu iz mreže.

Fenomenalna šansa i fenomenalna odbrana.

14'
- Suma pokušava, imao je šansu odmah da šutira, otišao je u dribling, potom šutirao iz nepovoljnije pozicije, da bi crno-beli dobili korner nakon bloka Vukovića.

10' -
Prvi organizovaniji napad Partizana, odličan potez Sume na levom krilu, pa lopta do Marka Jevtovića na ivici kaznenog, ali pri promeni noge izgubio je loptu.

6' - Prvi prekid za Fortunisa, najboljeg fudbalera Olimpijakosa koji je preskočio prvi meč, izostao iz startne postave u poslednji mah, ali tu potencijalnu opasnost rešava Miroslav Vulićević. Naš reporter javja da se stadion vrlo brzo "napunio" i da je moguće da je prisutno i svih 25 hiljada navijača.

1'
- Meč je počeo!

Izvor: MONDO/Ivan Bogunović


- Još dvadesetak minuta do početka susreta...

- Zvanični zapisnik meča, MONDO je još jednom pogodio sastav.

Izvor: MONDO

- Iz Partizana je na zagrevanje prvi izašao trener golmana Jovšic sa Kljajićem i Stevanovićem, da bi oni bili "dočekani" skandiranjem "Zvezda, Zvezda, Olimpijakos" i potom poznatom uvredljivom parolom na srpskom jeziku.

- Oko pedesetak minuta pre početka meča stadion je poprilično prazan, javlja naš reporter. Oko tek 2.000 ljudi na severu, i još oko hiljadu ukupno na ostale tri tribine. U kopu je spreman barjka za grbom Crvene zvezde, čiji su navijači "pobratimljeni" sa Olimpijakosom, dok je dok je tu i parola upućena rivalskom PAOK-u, sa kojim su, sa druge strane, "pobratimljeni" navijači Partizana.

Izvor: MONDO/Ivan Bogunović

- Fudbaleri Partizana stigli su na stadion Olimpijakosa oko 20.15 časova po lokalnom vremenu, sat i po pre početka utakmice, javlja naš reporter iz Atine.

Tokom desetominutne voznje od hotela "Metropoliten" imali su pratnju policije (uniformisane i u civilu) na motorima i sve je prošlo bez incidenata, ako izuzmemo neke gestikulacije upućene sa velikog rastojanja.

Saobracaj u blizini stadiona bio je zaustavljen dok su dolazili Miroslav Đukic i njegovi izabranici, tako da praktično nije bilo mogućnosti da se desi nesto neželjeno.

45' - Žuti karton i za Marka Jankovića i ubrzo kraj prvog poluvremena.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bato

Vatreni sam zvjezdas, ali ne razumijem, partizan igrao dobro, dal ste normalni? Pa moja Zvezda dobila Spartu 2:0 i ako veceras ispadne, dzaba joj sve. Nece se pamtiti dugo prva pobjeda. Olimpijakos igrao sa pola snage, ne budite naivni, taman koliko im treba. Nas fudbal je tanak, sa vremena na vrijeme ce neki nas klub opet kao partizan napraviti iznenadjenje, ali nista vise od toga. Navijao sam iskreno za Partizan, daj Boze da Zvezda prodje veceras pa da imamo dva kluba u borbi za ligu evrope.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC