• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

El Kaduri najskuplje ime na terenima Serije B

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Nova sezona druge italijanske lige počinje u petak, a brojna zvučna imena, poput Palerma, Parme, Breše, Barija, Peruđe, Empolija, Frozinonea, Peskare, Venecije... boriće se za plasman u Seriju A.

Italijanska druga liga, tzv. Serija B, kreće u petak, a sezonu će otvoriti povratnici u društvo drugoligaša, Parma i Kremoneze.

Biće to duel prošlogodišnjih trećeligaša, na stadionu "Enio Tardini", a osim njih, jesenas su u nižem rangu nastupali još Fođa i Venecija.

Najskuplja ekipa u Seriji B je Palermo, čija je vrijednost igrača procijenjena na 31,2 miliona evra. Slijede Frozinone (26,1), Peskara (24,33), Empoli (23,30)...

Vezista Empolija Omar El Kaduri, prema procjeni Transfermarkta, najskuplji je igrač na terenima druge lige. Vrijednost marokanskog reprezentativca je, skromnih, četiri miliona evra.

Slijede ga zvijezda Palerma Ilija Nestorovski, te Frančesko Bardi i Federiko Dionizi iz Frozinonea, koji vrijede 500.000 evra manje od El Kadurija.


Stadion Barija "Sveti Nikola" sa 58,270 sjedećih mjesta najveće je zdanje na kojem će se igrati mečevi Serije B, a kada su u pitanju trenerska imena, najzvučnije je svakako kormilara Peskare Zdenjeka Zemana.

Filipo Inzagi pokušaće sa Venecijom da se vrati u Seriju A, dok je trenerski zanat počeo da "peče" i Fabio Groso, koji će, nakon vođenja omladinskih selekcija Juventusa, trenerski debi na klupi seniora imati u Bariju.

VILJEM HIL

Prema poznatoj kladionici Viljem Hil glavni favoriti za plasman u prvoligaško društvo su Palermo i Peskara, sa kvotom 6,5. Slijede ih Frozinone i Parma (8), Empoli i Venecija (10), Bari i Peruđa (15), Fođa (17)...

I ove sezone u ligi će nastupati 22 kluba.

Dva prvoplasirana izboriće direktan plasman u viši rang, dok će ekipe plasirane od trećeg do osmog mjesta igrati baraž za ulazak u Seriju A.

Naravno, tu je i pravilo ukoliko trećeplasirani tim sezonu završi sa 14 i više bodova u odnosu na najbližeg pratioca, plej-of se neće igrati. Tri prvoplasirane ekipe osiguraće promociju u Seriju A.

Tri ekipe koje osvoje najmanje bodova moraće u Seriju C, dok će 18. i 19. na tabeli igrati baraž za opstanak.

SERIJA B - 1. KOLO:

Petak:
Parma - Kremoneze

Subota:
Avelino - Breša
Karpi - Novara
Ćitadela - Askoli
Palermo - Specija
Pro Verćeli - Frozinone
Ternana - Empoli
Virtus Entela - Peruđa
Venecija - Salernitana

Nedjelja:
Peskara - Fođa

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC