• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Foland režirao prvu pobjedu "apotekara"

Autor mondo.ba

Bajer je upisao prvi trijumf ove sezone u Bundesligi i krenuo ka sredini tabele. U okviru četvrtog kola, tim iz Leverkuzena je deklasirao Frajburg - 4:0 (3:0) zahvaljujući sjajnom Kevinu Folandu. Remi Hofenhajma i Herte (1:1).

"Apotekari" su pitanje pobjednika nedjeljnog meča sa Frajburgom riješili već u prvom poluvremenu i to najviše zahvaljujući Kevinu Folandu, dvostrukom strijelcu, koji je u nastavku kompletirao i "het-trik", ali je poslije intervencije VAR-a ostao bez trećeg pogotka!

Čileanac Aranguiz je u 21. minutu uposlio Folanda, a napadač Bajera je "bombom" sa više od 25 metara donio prednost domaćinu.

Samo osam minuta kasnije, šuterske sposobnosti je demonstrirao i čileanski reprezentativac sa ivice kaznenog prostora - 2:0, da bi Foland u 34. minutu svojim drugim golom zapečatio sudbinu ekipe Kristijana Strajha u "ubjedljivo najljepšoj akciji" na susretu.

Aranguiz je pronašao na desnoj strani Larsa Bendera, koji je na tacni servirao loptu za Folanda - 3:0 što je podiglo na noge domaće navijače na "Baj Areni".

Foland je u 70. minutu ponovo zatresao mrežu gostiju, sudija Don Jablonski je najprije priznao, a potom i poništio pogodak za "het-trik" nakon intervencije video arbitra (VAR) pošto je napadač "apotekara" prije gola napravio prekršaj.

Twitter Embed Code

Do kraja su puleni Hajka Herliha ipak uspjeli ida postignu i četvrti pogodak!

Aranguiz je na brzinu izveo slobodan udarac, Julijan Brant je varkom tijela izbacio svog čuvara i majstorski pogodio mrežu za konačnih 4:0. Osvojeni bodovi su omogućili Bajeru skok sa 16. mjesta do 12. pozicije na tabeli.

Poslije tri poraza u međusobnim mečevima, Herta je uspjela da ostane neporažena protiv Hofenhajma i to na gostovanju na "Rajn-Nekar Areni" u Sinshajmu - 1:1 (1:0).

Domaćin je poveo već u šestom minutu poslije centaršuta iz kornera Andreja Kramarića, a Sandro Vagner je bio najviši u skoku i pogodio mrežu Runea Jarštajna - 1:0.

Izabranici Julijana Nagelsmana su nastavili s napadima i poslije vođstva ali do odlaska na odmor su stvorili još samo jednu stopostotnu šansu i to ponovo poslije kornera, ali ovog puta lopta je otišla iznad prečke poslije udarca Benjamina Hubnera.

U nastavku je berlinski tim već na samom početku izjednačio pogotkom Aleksandra Esvajna, koji je u padu glavom sjajno reagovao na centaršut Marvina Platenharta i matirao Olivera Baumana.

Ispostavilo se na kraju konačnih 1:1, što je bila druga podjela bodova za oba tima ove sezone.

Otkako je u septembru 2015. godine stigao u berlinski tim, kapiten Herte i napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević je prvi put meč počeo na klupi, a u igru je ušao u 88. minutu umjesto strijelca Esvajna.

Trener Herte Pal Dardai je u šturo objasnio da će nastaviti sa rotacijom igrača bez obzira koliko je teško donijeti ovakvu odluku.

BUNDESLIGA 4. KOLO:

Hofenhajm - Herta 1:1 (1:0)
/Vagner 6 - Esvajn 55/

Leverkuzen - Frajburg 4:0 (3:0)
/Foland 21, 34, Aranguiz 29, Brant 87/

Dortmund - Keln 18:00

Subota:
Bajern - Majnc 4:0 (2:0)
/Roben 11, 23, Levandovski 50,77/

Ajntraht Franfurt - Augzburg 1:2 (0:1)
/Jović 80 - Maks 20, Kajubi 77/

Štutgart - Wolfsburg 1:0 (1:0)
/Akolo 42/

Verder - Šalke 1:2 (1:1)
/Sane 20 - Veljković 22 autogol, Gorecka 83/

Lajpcig - Menhengladbah 2:2 (2:1)
/Verner 17, Ogustan 31 - Azar 25 penal, Štindl 61/

Odigrano u petak:
Hanover - Hamburg 2:0 (0:0)
/ Harnik 50, Bebou 82/

TABELA: Hanover 10, Bajern 9, Šalke 9, Hofenhajm 8, Borusija Dortmund (-1) 7, Lajpcig 7, Augzburg 7, HSV 6, Borusija Menhengladbah 5, Štutgart 6, Herta 5, Bajer Leverkuzen 4, Frankfurt 4, Volfsburg 4, Majnc 3, Frajburg 2, Verder 1, Keln (-1) 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC