• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milinković: Ova pobjeda Borca veća od tri boda!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Trener Borca Zoran Milinković i njegov kolega sa klupe GOŠK-a Slaven Musa složni su u ocjeni da su crveno-plavi izborili zasluženu pobjedu u 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Borac - GOŠK 1:0, izjave, Zoran Milinković, Slaven Musa Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Poslije dva vezana poraza u prvenstvu i Kupu BiH, Banjalučani su uspjeli da prebrode sve nedeće i pokažu karakter! Na Gradskom stadionu u subotu uveče savladali su ekipu iz Gabele minimalnim rezultatom 1:0, a čovjek odluke bio je Petar Kunić u četvrtom minutu.

Imali su izabranici Zorana Milinkovića još barem dvije-tri stopostotne prilike, koje nisu uspjeli da realizuju, ali ono što je bilo primarno, da se osvoje bodovi je ostvareno i sad se u Platonovoj ulici mnogo "lakše diše" jer je Borac opet na šestom mjestu na tabeli koje vodi u Ligu za šampiona.

"Ono što je najvažnije su osvojena tri boda, poslije ispadanja u Kupu BiH (od Krupe - 0:2), normalno sad nam je cilj prvenstvo i s te tačke gledano, ovaj meč nam je bio mnogo važan. Zaista smo imali puno kadrovskih problema (Branko Ojdanić i Ivica Guberac kartoni, Siniša Dujaković, Predrag Zekanović i Aleksandar Radulović - povrede), pa nam ova pobjeda, na neki način vrijedi više od tri boda. Momci koji su igrali, a nisu ranije imali veću minutažu, nosili su dres Borca sa velikom i željom i zahvalan sam im na tome i čestitam", rekao je trener Banjalučana poslije utakmice.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

"Bolnica" u Borcu

"Vjerujem da će se oporaviti Predrag Zekanović, kod Vladana Danilovića je bila u pitanju lakša povreda, pa je i večeras ušao s klupe, Siniša Dujaković je izgubljen za malo duži period, moraće vjerovatno da ide na operaciju, a perspektiva je našeg kluba. Aleksandar Radulović će takođe zbog slomljenog palca, morati da pauzira još najmanje dvije nedjelje".

 Prema njegovim riječima, izuzetno mu je žao zbog povrede kapitena GOŠK-a Miljenka Bošnjaka i poželio mu brz oporavak.

"Stvarno smo respektovali GOŠK koji zna da igra fudbal, ima dosta i individualnih kvaliteta, a jako mi je žao zbog povrede Miljenka Bošnjaka. To se desilo Dujakoviću u srijedu, bez obzira na kojoj ste strani, znam kako ti momci zarađuju svoju koru hljeba i uvijek mi to teško pada. Želim mu što brži oporavak", dodao je Milinković.

Crveno-plavi su u odnosu na srijedu i meč sa Krupom ličili na poptuno drugi tim, posebno u prvih 45 minuta, pokazavši da imaju snažan karakter, volju i htijenje da se prevaziđu rezultatske teškoće.

"Igrala je potpuno različita ekipa, ali najviše sam zahvalan momcima jer su pokazali odnos i poštovanje prema klubu. Težak trenutak je bio ispadanje iz Kupa BiH, ali kad smo zajedno pokazali smo da možemo i znamo da sve to prevaziđemo. Nekad smo loši u igri, ali uvijek moramo da budemo maksimalno angažovani u dresu Borca i srcem budemo na svakoj lopti. Da 'poginemo' za svaku loptu", podvukao je strateg Banjalučana i poželio sve najbolje kolegi sa klupe Gabeljana Slavenu Musi i njegovom timu u nastavku Premijer lige BiH.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Šef struke GOŠK-a Slaven Musa čestitao je Borcu na zasluženoj pobjedi i dodao da se već drugi meč zaredom njegovom timu događa da protivniku "pokloni" pogodak na samom početku.

"Čestitke Borcu na zasluženoj pobjedi. Mi kao i u prethodnom meču počinjemo utakmicu tako što protivniku damo 'gol fore'. Banjalučani su po igri i po šansama u prvom dijelu zaslužili da vode više od 1:0, dok smo u nastavku bili više orjentisani prema naprijed. Sa nekim promjenama igrača smo napravili pritisak i stvorili par dobrih šansi za pogotke, međutim kada onako uđete u meč, objektivno, nismo ni zaslužili sreću niti više od ovog podnošljivog poraza", rekao je Musa i dodao da još ne zna u kakvom je stanju Bošnjakova povreda ramena.

"Vidjećemo kakavi su ljekarski nalazi, nadam se da nešto nije puklo i da će biti spreman za naredno kolo protiv Sarajeva".
GOŠK je na devetom mjestu sa 13 bodova, dok je Borac na šestoj poziciji sa sedam bodova više.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC