• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za početak - uživanje: Kejn na Bufona!

Autor mondo.rs

Već prve večeri Lige šampiona gledaćemo vatromet.

Liga šampiona se vratila!

Dva i po meseca od završetka grupne faze, najbolji evropski klubovi opet su na sceni i počinju završnu borbu za najvredniji klupski pehar u svetu fudbala. Zagrevanje je gotovo, sada je vreme za ono pravo!

U utorak od 20.45 časova na programu će biti dve utakmice, Bazel - Mančester siti i derbi večeri, Juventus - Totenhem.

Šampion Italije i londonski tim odigrali su prošlog leta u glavnom gradu Engleske prijateljsku utakmicu, u kojoj su "pevci" pobedili 2:0, golovima Harija Kejna i Kristijana Eriksena. Da li će isti rezultat biti i u utorak, u njihovom prvom međusobnom meču u Ligi šampiona?


U sudaru tako snažnih i potentnih timova, akcenat će naravno biti raspoređen na mnoge aktere. U centru pažnje tako bi lako mogao da se nađe i Gonzalo Iguain, centarfor Juventusa koji dočekuje meč u odličnoj formi. Argentinac je u poslednja četiri nastupa postigao šest golova u Juve, a "Gazeta" ga je prizvala u izdanju od ponedeljka, velikim naslovom: "Protiv svih!".

Sudija utakmice biće Nemac Feliks Brih, asistenti će biti njegovi zemljaci Mark Borš i Stefan Lup, četvrti arbitar biće Markus Haker, a dodatne sudije biće Bastijan Dankert i Marko Fric (svi iz Nemačke).

U najavu utakmice uključio se i legendarni Italijan Đanfranko Zola, koji je rekao da bi "Juventus trebalo da bude veoma pažljiv, jer je Hari Kejn veoma sličan Kristijanu Vijeriju".

Poput Iguaina, Kejn je takođe izuzetno raspoložen uoči nastavka Lige šampiona.

Engleski napadač bio je strelac u četiri od poslednjih pet utakmica Totenhema i u tom razmaku je postigao pet golova. Od početka sezone dao je ukupno 32 pogotka na 33 utakmice, što dovoljno govori o tome kolika opasnost preti Đanluiđiju Bufonu.

Ekipe su "očišćene" od suspenzija, a povrede muče samo domaćina, pa su trenutno povređeni Paulo Dibala, Blez Matuidi i Huan Kvadrado, dok je neizvestan nastup Andree Barzaljija. Doduše, Dibala je trenirao u ponedeljak ujutro, za razliku od Barzaljija, čija je šansa da zaigra svedena na minimum.

Kada su u pitanju gosti, zvanično je da Tobi Aldervirld nije krenuo na put u Italiju, što će Maurisio Poketino morati da nađe novo rešenje za odbranu.


Ako se posmatraju sezone dva klupa u nacionalnim prvenstvima, utisak je da im Liga šampiona dolazi kao "sveži početak" posle posrtanja na domaćoj sceni.

Juventus je trenutno drugi na tabeli Serije A, sa bodom manje od Napolija, dok je Totenhem četvrti, sa čak 20 bodova manje od Mančester sitija, koji je na prvom mestu praktično stavio ruku na titulu.


Podatak o čvrstini defanzive "Stare dame" dodatno dobija na značaju ako se zna da je Bufon propuštao utakmice u tom nizu i ustupao mesto Vojćehu Ščensnom. O Kejnu će najviše brinuti Kjelini i taj duel mogao bi da bude i ključan za ishod dvomeča.

Da li će Kejn uspeti da "otključa" Bufonovu mrežu ili će Juve ponovo otići do kraja?

Glasajte.

Anketa

Ko će pobediti?

  • Juventus

    52.94% (9)

  • Totenhem

    23.53% (4)

  • Biće nerešeno

    23.53% (4)

Ko će pobediti?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC