• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italija: Bufon ponovo u reprezentaciji?

Autor Anadolija

Bufon je posljednju utakmicu za Italiju odigrao 13. novembra 2017. godine u revanšu baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Švedske

Đanluiđi Bufon, 40-godišnji golman torinskog Juventusa, prema navodima italijanskih medija, dobiće poziv u reprezentaciju za dvije prijateljske utakmice u martu ove godine.

Bufon je posljednju utakmicu za Italiju odigrao 13. novembra 2017. godine u revanšu baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Švedske. Nakon neuspjeha “azura“ u nekoliko navrata je najavio da je tekuća sezona vjerovatno posljednja za njega, ali posljednjih dana je dao naslutiti kako je moguće da će promijeniti odluku, posebno ukoliko mu Juventus ponudi novi ugovor.

Italijanski mediji izvještavaju kako će ga privremeni selektor Luiđi Di Bjađo pozvati za prijateljske utakmice protiv Engleske i Argentine. Ranije se smatralo da bi se na tim susretima Bufon mogao oprostiti od dresa sa državnim grbom, ali izgleda da je takav rasplet sve manje vjerovatan.

Bufon nikada nije osvojio Evropsko prvenstvo, a nije isključeno da ostane u fudbalu do narednog, koje će se održati 2020. godine, kada bude imao 42 godine.

Legendarni golman je istakao da neće nastaviti karijeru ukoliko osjeti da nije dovoljno dobar, ali prema onome što pokazuje na golu Juventusa, teško je očekivati da će se penzionisati na kraju tekuće sezone.

"Điđi" je tokom karijere nosio dres samo dva kluba, Parme i Juventusa. I dalje je najskuplji golman u istoriji fudbala sa transferom od 52 miliona evra 2001. godine iz Parme u Juventus. Na golu Italije do sada je stajao čak 175 puta, po čemu je rekorder.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC