• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog pištolja - TRI GODINE van fudbala!

Autor mondo.rs

Predsednik PAOK-a Ivan Savidis dobio TROGODIŠNJU zabranu radom u grčkom fudbalu. Solunskom klubu oduzeta tri boda, AEK na korak od titule šampiona Grčke!

Disicplinska komisija grčke fudbalske Superlige kaznila je vlasnika PAOK-a Ivana Savidisa i novčano - 100.000 evra, zato što je na meču protiv AEK-a u Solunu 11. marta ušao naoružan na teren.

Revoltiran odlukom sudije da PAOK-u poništi gol, Savidis je sa pištoljem zadenutim za pojas i obezbeđenjem upao na teren da se obračuna sa sudijom Jorgosom Kominisom, pa sada neće moći da prisustvuje svim utakmicama u periodu od tri godine.

Takav potez ruskog biznismena, koga mediji u Grčkoj opisuju kao čoveka koji drži "pola Soluna" i bliskog ruskom predsedniku Vladimiru Putinu rezultatirao je višenedeljnim prekidom grčkog prvenstva.

Zbog pomenutog skandala, izazvnog prekidom utakmice, PAOK je kažnjen sa minus tri boda, još dva za sledeću sezonu, tri utakmice bez prisustva publike i 63.000 evra.

Sankcionisan je i direktor kluba Luboš Mihel, takođe zbog upada na teren, sa 90 dana van fudbala i 15.000 evra.

Ujedno, meč u Solunu registrovan je službenim rezultatom 3:0 u korist AEK-a koji je sada na korak od titule šampiona jer ima čak sedam bodova više od drugoplasiranog Olimpijakosa i čak 11 više od PAOK-a.

Ovo je prvostepena odluka i svi će imati pravo žalbe.

Gazda solunskog kluba  je u stanju "pomračenja uma" zbog poništenog gola(!) protiv atinskog AEK-a pre dve nedelje, poput vojskovođe na bojištu, upao je na taren sa grupom "navijača" PAOK-a i naredio juriš na sudiju. Pritom je iz futrole, zakačene za kaiš pantalona, izvadio pištolj! 

PAOK se bori za titulu šampiona Grčke, koju nije osvojio više od tri decenije, a poništeni gol u derbi meču protiv atinskog AEK-a toliko je iznervirao Solunce da su krenuli u lov na sudiju Jorgosa Kominisa.

Svet je bio šokiran scenama sa stadiona "Tumba" u Solunu, a posebno ponašanjem svemoćnog gazde PAOK-a Ivana Savidisa, koji je nosio vatreno oružje.

Neverovatni incidenti u grčkom fudbalu (a ovaj je bio jedan od najtežih u poslednje vreme) dogodili su se nakon što je sudija meča priznao, pa poništio gol (pa potom opet priznao gol) PAOK-a u meču sa protivkandidatom za titulu. To je izazvalo bes navijača PAOK-a, ali i predsednika kluba, ruskog Grka, (pre)bogatog Savidisa, koji drži "pola Soluna" i "pola Rostova", a pritom je dobar prijatelj sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ali i sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom...

Grčka vlada je, posle ovog incidenta, stopirala "pikanje" lopte i jasno poručila da će, ako se svi ne saglase oko osnovnih kriterijuma i načela, na duže vreme proterati ovu zabavu iz života ljudi. Nije isključeno i da bude prekopiran engleski scenario iz vremena Margaret Tačer, a to znači - zabrane nastupanja u evropskim takmičenjima.

Savidis je potom posredstvom klupskog sajta ponudio izvinjenje, tvrdeći da "nije imao nameru da nekoga napadne ili povred", već upravo suprotno da ne dozvoli da nasilje eskalira.

U međuvremenu, grčka vlada odlučila je da ponovo dozvoli da se fudbal igra, ali uz upozorenja i najavu oštrih kazni za izgrednike.

KO JE RASPOJASANI KAUBOJ, GAZDA PAOK-a?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC