• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK Sloga - za pet godina iz ŠESTE u PRVU ligu RS!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Sjajan uspjeh fudbalera iz Gornjeg Crnjelova.

Fudbaleri Sloge iz Gornjeg Crnjelova novi su šampioni Druge lige Republike Srpske, grupa "Istok" i od naredne sezone prvi put će igrati u prvoligaškom društvu RS.

Četiri kola prije kraja sezone Sloga ima čak 21 bod prednosti ispred drugoplasiranog Glasinca 2011, sa fenomenalnom gol-razlikom 83:8, koja najbolje pokazuje koliko je tim koji s klupe vodi semberska fudbalska legenda Milorad "Zeko" Savić bio superioran tokom prvenstva.

Na 25 utakmica ostvareno je 20 pobjeda, dva remija i samo tri poraza, od čega dva u samom finišu sezone.

KOMARČEVIĆ

Prvi strijelac lige je golgeter Sloge Dragiša Komarčević. Fudbaler koji ima premijerligaško iskustvo (nastupao za Mladost iz Velike Obarske), postigao je 20 golova na 25 utakmica.

Danas su, u 26. kolu, deklasirali nekadašnjeg prvoligaša Drinu HE iz Višegrada 6:0.

Veliki uspjeh ekipe nadomak Bijeljine najavljen je 2013. godine, kada je Sloga bila član šeste lige, tačnije Druge opštinske lige Bijeljina, grupa "Zapad", i tada je krenula serija šampionskih titula. Za pet godina "preskočeno" je isto toliko rangova, pa će na jesen Sloga debitovati u Prvoj ligi RS.

Klub je osnovan 1961. godine, prije rata bio je stabilan član Semberske lige, da bi s radom prestao 1992. godine. Po okončanju ratnih dešavanja, stekli su se uslovi za obnovu kluba, a 1999. godine Sloga je uključena u takmičenja pod okriljem Fudbalskog saveza RS.

PUT SLOGE

2017-2018 - Druga liga RS, Istok

2016-2017 - Regionalna liga RS, Istok

2015-2016 - Četvrta liga, Semberija

2014-2015 - Prva opštinska liga Bijeljina, Istok

2010-2014 - Druga opštinska liga Bijeljina, Istok

Sloga je prvi put član Druge lige RS postala 2003. godine, tu je provela tri sezone, kada je ispala u niži rang. Po završetku sezone 2006/07, Sloga i imenjak Sloga junajted iz Bijeljine su fuzionisani u jedan klub, sa sjedištem u Bijeljini, nakon čega je Sloga iz Gornjeg Crnjelova praktično prestala da postoji.

Ipak, na inicijativu mladih u ovom mjestu klub je ponovo zaživio 2010. godine, kada je priključen Drugoj opštinskoj ligi Bijeljina, grupa "Zapad", odakle je tri godine kasnije krenuo pobjednički niz.

Podsjetimo, sličan put imale su i njihove komšije iz Etno sela Stanišići. Zvijezda 09 u periodu od 2011. godine do danas prešla je put od šestoligaša do prvoligaša, a sada je na dobrom putu da osvoji titulu u Prvoj ligi RS i izbori plasman u Premijer ligu BiH.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Welcome to RS/BiH

Svaka cast!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC