• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Autogol za preokret na Siciliji!

Autor mondo.ba

Palermo je poslije preokreta stekao minimalnu prednost protiv Frozinonea u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Seriju A i to autogolom - 2:1 (1:1).

Ko će se pridružiti Empoliju i Parmi naredne sezone u Seriji A biće poznato poslije revanš utakmice između Frozinonea i Palerma (20.30) naredne subote na stadionu "Benito Stirpe", gdje će Sicilijanci braniti gol prednosti.

Palermo - Frozinone 2:1 (1:1)

POVEZANE VIJESTI

Prvih 90 minuta finala plej-ofa u srijedu uveče na Sicliji nesumnjivo je pripalo domaćinu, koji je u potpunosti nadigrao Frozinone i zasluženo stigao do pobjede, koja je mogla biti i mnogo ubjedljivija.

Ipak, Frozinone je sačuvao nadu da može izboriti povratak u elitu prvenstveno zahvaljujući evrogolu Kamilea Ćijana.

Sijevnuo je projektil ili bolje rečeno "bomba" Ćijana u same rašlje golmana Alberta Pomina već u petom minutu na prepunom "Rencu Barberi" - 0:1.

Imali su izabranici Roberta Stelonea neuporedivo više od igre u prvom dijelu uprkos početnom šoku, najopasniji ispred gostujućeg gola bio je u dva navrata kapiten Ilija Nestorovski, međutim, Makedonac je bio za malo neprecizan.

Ipak u posljednjem minutu prvog dijela, rezultat je sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora poravnao Antonino La Gumina na asistenciju Brazilca Igora Koronada - 1:1.

U nastavku meča, Palermo je žestoko napadao, pokušavao da probije bedem gostiju puneći statitičke podatke, ali bez posebnog učinka ispred golmana Maura Vigorita.

Do 81. minuta kad je nakon kornera Koronada, nespretno reagovao defanzivac gostiju Emanuele Teranova i koljenom pogodio vlastitu mrežu za preokret Palerma - 2:1.

Poslije vođstva, domaćin je dodatno pritisnuo s namjerom da postigne još jedan pogodak i mnogo opuštenije otputuje na revanš, ali najprije je Iliji Nestorovskom odlično odbranio golman Frozinonea, da bi par minuta kasnije iz izgledne situacije promašio i Haitam Alesami, pa je ostalo 2:1.

Sicilijanski tim, za koji su večeras od početka nastupili povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Mato Jajalo i srpski internacionalac Slobodan Rajković, u maju prošle godine je ispao iz elite italijanskog fudbala, dok je Frozinone godinu ranije prvi i jedini put sezonu proveo u Seriji A.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC