• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Frozinone u Seriji A - na Siciliji tuga!

Autor mondo.ba

Da se u Seriji B primjenjuje VAR tehnologija, ishod baraža bi možda bio drugačiji...

Frozinone se, poslije dvije sezone u društvu drugoligaša, vraća se u najjaču italijansku ligu!

I dok su sve oči fudbalskog svijeta uprte u Rusiju, gdje se održava 21. Svjetsko prvenstvo, u italijanskog regiji Lacio, nedaleko od Rima, u gradiću Frozinone, vođena je bitka za Seriju A.

Revanš utakmicom finala baraža između Frozinonea i Palerma, odlučeno je ko će biti treća ekipa, poslije Empolija i Parme, koja će izboriti promociju u Seriji A, a na kraju je to učinio domaćin.

FROZINONE - PALERMO 2:0 (0:0)

Poslije osam i po mjeseci, spuštena je zavjesa na sezonu u drugom rangu italijanskog fudbala. Praktično, cijela sezona za obje ekipe stala je u večerašnjih 90 minuta, a na kraju bez slavlja ostala je eks-Ju kolonija iz Palerma.

Naime, u timu sa Sicilije starteri su bili Slobodan Rajković (Srbija), Mato Jajalo (BiH), Aljaž Struna (Slovenija) i Ilija Nestorovski (Makedonija), dok su sa klupe meč gledali golman Josip Posavec (Hrvatska) i Aleksandar Trajkovski (Makedonija), koji je ušao u finišu.

Osim velike nervoze (šest žutih kartona, po tri na obje strane), nije mnogo toga viđeno u prvom poluvremenu, koje je okončano bez pogodaka.

A onda, sjajan početak nastavka za domaće.

Rafaele Majelo u 52. minutu varkom tijela oslobodio se svojih čuvara, a onda fenomenalnim udarcem sa preko 20 metara precizno pogodio za oduševljenje pristalica "žutih".

Bio je to znak za goste da moraju krenuti na sve ili ništa.

Desetak minuta kasnije arbitar Federiko La Pena našao se u centru pažnje.

Prvo je pokazao je na slobodan udarac, zatim na jedanaesterac, ali je nakon toga ponovo odlučio da promijeni odluku i prekršaj izvuče van šesnaesterca. Stekao se utisak da je faul nad Brazilcem Koronadom ipak bio unutar kaznenog prostora.

S obzirom da se u Seriji B ne primjenjuje VAR tehnologija, Palermo je ostao bez penala koji bi možda bio i udlučujući u borbi za Seriju A.

Iz slobodnog udarca Jajalo je samo pogodio živi zid i velika prilika za izjednačenje je propala.

Ujedno, bila je to za goste najveća šansa u nastavku, u kojem skoro da se nije ni igralo.

Igrači, ali i navijači Frozinonea, koristili su sva dozvoljena (izležavanja) i nedozovljena sredstava (dvije, ponekad i čak četiri lopte u terenu) da "ukradu vrijeme", a u 96. minutu, nakon brzog kontranapada, na semaforu je stajalo 2:0.

Kamilo Ćano istrčao je sam pred golmana Alberta Pominija i pogodio za veliko slavlje na stadionu "Benito Stirpe". Navijači su nakon tog gola utrčali na teren, te praktično odsvirali kraj prije sudije La Pene.

Podsjetimo, u prvom duelu finala doigravanja na "Renco Barberi", Palermo je prije tri dana pred svojim navijačima slavio 2:1 i tako stekao prednost, koja ipak nije bila dovoljna.

Rijetko ko od navijača Frozinonea mogao je zamisliti da će njihov tim ovako teško doći do plasmana u elitu.

U duelu posljednjeg kola regularnog dijela sezone Serije B, Frozinone je prije nešto manje od mjesec dana do 89. minuta vodio 2:1 protiv Fođe i bio na korak od odlaska u viši rang. Ipak, Roberto Florijano tada je postigao gol za 2:2, te rastužio domaće navijače koji su već tada sve pripremili za veliko slavlje.

Ovaj remi, odnosno gubitak dva planirana boda, poslao je Frozinone u baraž, u kojem su na kraju ipak bili najbolji.

Dakle, "kanarinci" će da "pjevuše" na jesen u Seriji A...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC