• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Kilijan Mbape ispisao istoriju

Autor mondo.rs

Šta je Kilijan Mbape uradio za mesec dana na Mudijalu? Punoooo...

Krenućemo redom.

Kilijan Mbape proglašen je za najboljeg mladog Svetskog prvenstva u Rusiji. Devetnaestogodišnji krilni napadač Francuske osvojio je Mundijal, a na njemu je postigao neke rezultate za čije će obaranje biti potrebne godine i godine.

FRANCUSKA je ŠAMPION sveta - drugi put!

- U prvom meču protiv Australije, Mbape je imao 19 godine i šest meseci. Na taj način postao je najmlađi igrač u istoriji francuskog nacionalnog tima, koji je igrao na Mundijalima.

- Protiv Perua, Mbape je postao najmlađi igrač koji je postigao gol za Francusku na Mundijalima. Imao je 19 godine i šest meseci. Takođe, postao je prvi igrač koji je dao gol na Svetskom prvenstvu, a da je rođen posle leta 1998. godine (20. decembra 1998).

- Protiv Argentine, Mbape je postao drugi najmlađi igrač koji je postigao tri gola na Svetskom prvenstvu. Prvi je i dalje Pele, koji je 1958. imao 17 godina i osam meseci.

- Mbape je postao drugi najmlađi igrač koji je osvojio Svetsko prvenstvo. Prvi je još uvek Pele.

- Opet protiv Argentine, Kilijan Mbape je postao je prvi francuski igrač koji je postigao najmanje dva gola u nokaut fazi Svetskog prvenstva još od Zinedina Zidana. Zizu je u finalu Mundijala 1998. protiv Brazila postigao dva gola.

- Kilijan Mbape je protiv Belgije 15 puta ušao u dribling i sedam puta uspeo da prođe. To je najbolji francuski rezultat od pojave statistike na Mundijalima 1966.

Luka Modrić najbolji igrač Mundijala!

- Najbrže je trčao protiv Argentine, čak 37 kilometara na čas, čime se izjednačio sa Arjanom Robenom, koji je isti rezultat postavio na Svetskom prvenstvu 2014.

- Postao je treći najmlađi igrač koji je igrao u finalu Mundijal. Prvi je Pele (17 godina, osam meseci i šest dana), a drugi je Đuzepe Bergomi (18 godina, šest meseci i 17 dana). Mbape je četvrti najmlađi svetski šampion (Antonio nije igrao u finalu za Brazil 1970).

- Mbape je drugi najmlađi strelac u istoriji finala Mundijala. Prvi je Pele, koji je dao gol Švedskoj 1958.

- Najmlađi francuski napadač u finalima velikih takmičenja je od danas Mbape. Bruno Belon je protiv Španije 1984. godine imao 22 godine i 105 dana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC