• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukić o životu u Srbiji: Tito je umro!

Autor mondo.rs

"Nismo se aktualizovali, živimo u drugim vremenima, mislimo za Švajcarce da su sajdžije", rekao je trener Partizana pred novo gostovanje u Surdulici, gde je njegov tim pre sedam dana doživeo poraz na startu Superlige posle 25 godina.

 Dinamo-Vranje-Partizan-nedelja-19.00-Arena-sport-Djukic-o-indijancima-Titu-i-Svajcaskoj. Izvor: MN PRESS



Nova sezona, stare slike.

Blede igre Partizana, burne reakcije s tribina, oštre kritike javnosti, brojne spekulacije u klubu i bučni nastupi u medijima.

Pred drugo vezano gostovanje u Surdulici, gde je njegov tim pre sedam dana doživeo poraz na startu šampionata posle 25 godina, Miroslav Đukić govorio je specifičnim tonom koji je mogao da se prepozna u njegovom glasu i tokom prošlog proleća... u jeku krize rezultata ekipe.

Šef struke crno-belih našao se pod pritiskom i na startu druge sezone od povratka u Humsku, malo zbog poraza od Radnika u 1. kolu Superlige, malo zbog blede i neubedljive igre u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.


Partizan je u četvrtak uveče pobedio litvanski Trakai rezultatom 1:0, nakon čega se klubu ponovo govorilo o njegovoj smeni.

Utoliko, Đukićev nastup pred utakmicu sa Dinamom iz Vranja, ali u Surdulici (nedelja, 19.00, Arena sport), nije bio iznenađenje za one koji se sećaju i prethodnog kriznog perioda tokom kog je bilo govora ne samo o njegovoj smeni, već i o tome ko bi mogao da ga nasledi.

"TITO JE UMRO, NISMO SE AKTUALIZOVALI"

"Ovde u Srbiji ljudi misle da je lako nekoga pobediti. Nije lako. Ako nismo čuli za Trakai, ne znači da su to Indijanci s peruškama", rekao je Đukić, komentarišući kritike na račun igre njegove ekipe u četvrtak pred relativno malo gledalaca u Humskoj.

"Ne nose peruške, to je ozbiljna ekipa i to još nismo shvatili. Živimo u drugim vremenima. Mislimo za Švajcarce da su sajdžije. Nisu, pobede nas 2:0 i pokažu da su bolji od nas. Treba da se otreznimo i vidimo da nismo najbolji na svetu, da budemo skromniji, radniji i vredniji. Da pokušamo da se popravimo", navodio je strateg crno-belih šta je sve neophodno da uradimo kao narod da bismo napredovali u fudbalu, sportu, ali i životu, generalno.

"Još živimo u filmu Podzemlje, ne znamo da se završio Drugi svetski rat, da je Tito umro. Nismo se aktualizovali. Treba da se vratimo realnosti, u normalne okvire. Nismo bolji ni od koga, ni pametniji".

"UTISCI SU VEOMA POZITIVNI"

Ni u Spartaku ne igraju indijanci

On je, govoreći o pobedi Spartaka iz Subotice nad Spartom Prag u kvalifikacijama za Ligu Evropa, naveo da "u srpskom fudbalu takođe ne igraju indijanci, već dobre ekipe i da je kvalitet u usponu".

Đukić je, govoreći o utiscima sa utakmice tokom koje je publika tražila njegovu smenu, rekao da su oni veoma pozitivni. Partizan je pobedio autogolom rivala u 57. minutu, nakon što je jedan litvanski fudbaler isključen šest minuta ranije.

"Ona je bila veoma pozitivna. Pobedili smo 1:0, iako to ovde ne zvuči tako. U jednim novinama čitam 'srpski klubovi sa najvećim koeficijentom'. Taman pomislim da je pozitivno što smo pobedili, a onda vidim da nije pozitivno što smo pobedili. Treba se radovati svakoj pobedi, pogotovo u Evropi. Nikoga nije lako pobediti, moramo da budemo svesni toga", istakao je nekadašnji reprezentativac i kratko vreme selektor Jugoslavije.

"Idemo tamo sa pozitivnim rezultatom i to je za mene veoma pozitivno, ne znam za druge. Ta pobeda će nam dati samopozudanje za Dinamo iz Vranja".

Upitan za komentar povodom naslova u pojedinim medijima da je "opet preživeo", "jači od uprave", "neuništiv" i slično, Đukić je rekao da se "ne bavi tim".

"Bavim se svojim poslom. Video sam, nisam ni znao da se nešto dešava. To na mene ne utiče ni najmanje. Bavim se da ekipa bude mirna i staložena, da igrače to ne pogodi. Negativan ambijent na njih utiče, ali moramo da se izborimo sa tim i da ga vratimo u svoju korist", rekao je Đukić.

"UTAKMICA DOLAZI U PRAVO VREME"



Trener crno-belih je kazao da je ekipa ostala mirna jer je pretpostavljao šta može da se dogodi na utakmici sa Trakajem i da se svaki od igrača posveti svom poslu i radi ono što se očekuje od njih.

"Na njima je da pobede, nema druge. Ja mogu da pričam, ali on mora sam da pobedi, ne mogu dodati loptu za njega, skočiti za njega, on će morati da to uradi. On ima poverenje i ja pokušavam da ih rasteretim. Sami moraju da pobede i izbore se sa svim tim problemima", kazao je on.

Naveo je da Partizan ne treba da se bavi protivnikom, već sobom i istakao je da će crno-belima svakako biti teško, ali da mnogo zavisi od njegove ekipe.

"Posle lošeg početka, pokušaćemo se da se vratimo na pravi kolosek. Pritisak je uvek ogroman u Partizanu, moramo da budemo spremni na to. Na nama je da ga savladamo, da se izborimo sa njim i pobeđujemo. Nema druge. Utakmica dolazi u pravo vreme", rekao je trener Partizana.

Koliko je Dinamo "tvrda i kompaktna ekipa", Đukić je obrazložio prvim kolom u kom Crvenoj zvezdi na svom stadionu nije bilo lako.

Partizan u Surdulici neće moći da računa na povređene Zorana Tošića i Nemanju Nikolića, dok će Đukić imati sve ostale igrače na raspolaganju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC