• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Azerbejdžan je dobra provjera za "zmajiće"

Autori mondo.ba Autori Fena

Nakon šestodnevnih priprema, mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak u 13 sati u Trening centru Fudbalskog savaza BiH u Zenici igra prijateljski susret protiv Azerbejdžana.

  Selektor "zmajića" Vinko Marinović neće moći računati na stopera zeničkog Čelika Vedrana Vrhovca zbog povrede, koji je odmah nakon prozivke u utorak i napustio kamp.

"Mislim da smo opet napravili dobru atmosferu. Momci dosta dobro rade i stvarno sam zadovoljan njihovim odnosom. Svi su, osim Vrhovca, zdravi i to je dobra stvar", rekao je Marinović.

Sutrašnji protivnik je, ističe Marinović, dobra reprezentacija, koja je prije ove odigrala kontrolnu utakmicu protiv Ukrajine te izgubila s 0:1.

"Vidi se da imaju dobru ekipu i brze igrače, koji žele igrati. Mislim da će ovo biti dosta dobra provjera za nas i to je u ovom trenutku najvažnije. Naravno, u prijateljskoj se utakmici samo ne pišu bodovi, ali sve ostalo je isto. Želim da pobijedimo i da vidimo mogućnosti ove ekipe, ali imamo pred sobom još vremena da pogledamo neke igrače koji mogu konkurisati u kvalifikacijama".

Dobru atmosferu u bh. timu ističe i Marijan Čavar, koji je igrao i u proteklim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. godine, u kojima su zauzeli treće mjesto u svojoj grupi te se nisu plasirali u baraž. Međutim, 18 osvojenih bodova svakako je uspjeh za BiH.

"Nova je generacija, 1998/1999., ali po svemu što smo vidjeli radi se o generaciji koja je spremna napraviti nešto više. U prošlim kvalifikacijama falilo je i malo sreće, ali mislim da je vrijeme da ova reprezentacija napravi korak više", smatra Čavar.

Dodao je kako su imali priliku kroz video prezentaciju upoznati tim Azerbejdžana, ali da moraju više gledati na sebe i svoju igru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC