• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vedo u "klubu 300“!

Autor mondo.ba

Vedad Ibišević u subotu je odigrao jubilarni 300. meč u njemačkoj Bundesligi.

Praktično čitavu karijeru Ibišević je proveo u Njemačkoj, a od 14 sezona, njih 13 proveo je u elitnom rangu.

U subotu poslijepodne obilježio je jubilej odigravši svoj 300. meč u Bundesligi. I to na sjajan način.

Bivši reprezentativac BiH postigao ej drugi gol u pobjedi Herte nad Hanoverom u gostima i tako još jednom potvrdio klasu.

Ispred njega od bh. Igrača su samo Sergej Barbarez sa 330 nastupa i Hasan Salihamidžić sa 321 utakmicom u Bundesligi. U TOP 5 su još Sejad Salihovići Zvjezdan Misimović.

Iako je karijeru počeo u Pari Sen Žermen, gdje je stigao iz SAD na poziv Vahida Halilhodžića, nakon samo dvije sezone Vedad Ibišević obreo se u Njemačkoj i potpisao za Alemaniju Ahen.

U svojoj prvoj sezoni odigrao je 24 meča i postigao šest golova, ali nije uspio da spasi klub od ispadanja u "cvajtu“.

U međuvremenu zapao je za oku Ralfu Rangniku, koji je vodio Hofenhajm, ekipu koja se zahvaljujući ulaganjima Milijardera Ditmara Hopa probila u "Cvajtu" i zacrtala kao cilj plasman u elitni rang.

Ibiševićev učinak u drugoj ligi nije bio impresivan, pet golova i dvije asistencije, ali je Hofenhajm izborio plasman u Budesligugdje je Ibišević eksplodirao.

Te sezone Hofenhajm je osvojio titulu jesenjeg prvaka, a Ivišević je sezonu završio sa 18 giolova i sedam asistencija u samo 17 mečeva. Pamtiće se i dva pogotka u pobjedi 4:1 nad Borusijom Dortmund.

Nažalost njegova povreda tokom zimske pauze koštala ga je ostatka sezone, a Hofenhajm bez njega je na kraju završio na sedmom mjestu na tabeli.

U sezoni 2009/10 postigao je 12 golova i dodao šest asistencija, upisavši i het-trik na meču protiv Herte Berlin, ispostaviće se, njegovog budućeg kluba.

U januaru 2012 prešao je u Štutgart i sa osam golova na 15 utakmica dao značajan doprinos osvajanju šestog mjesta i plasmanu u Ligu Evrope.

Najbolju sezonu u karijeri odigrao je 2012/13 kada je postigao 15 golova u Bundesligi, ali je tome dodao još pet u Ligi Evrope, te četiri u kupu Njemačke gdje su "Švabe“ stigle do finala u kojem su izgubili od Bajerna rezulatom 3:2.

Vedad Ibišević
Izvor: YouTube/VFBStuttagartFilm

Sljedeće sezone upisao je još jedan trik, sada protiv svog bivšeg kluba, Hofenhajma, a u ljeto 2015 prešao je u Hertu, prvo na pozajmicu, a sljedeće godine klub iz Berlina ga je kupio.

U sezoni 2016/17 stigao je do 100. pogotka u Bundesligi u meču protiv Majnca kada je bio dvostruki strijelac, a nešto kasnije upisao je i 250. nastup u Bundesligi.

Ovog vikenda stigao je do 300. Utakmice u Bundesligi, a ukoliko odigra sve mečeve do kraja sezone mogao bi stići Hasana Salihamidžića, dok bi naredne sezone mogao da nadmaši i rekord Sergeja Barbareza od 330 utakmica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC