• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko ponio kapitensku traku Rome

Autor mondo.ba

Kapiten "zmajeva" Edin Džeko definitivno se potpuno oporavio od povrede mišića i zauzeo mjesto u startnoj postavi Rome i to sa kapitenskom trakom protiv Torina.

  Poslije mjesec dana pauze zbog povrede mišića, Džeko je najprije dobio priliku sa klupe protiv Sasuola, a potom je bio starter u Parmi, ali je i tamo zamijenjen patrikom Šikom.

Očigledno se trener "vučice" Euzebio Di Frančesko plašio da Džeko ne obnovi povredu, pa ga je izostavio i na prvoj utakmici u 2019. godine u osmini finala Kopa Italija, u kojem su Rimljani na krilima češkog napadača, kojeg je "otkočio" razgovor sa psihologom, demontirali trećeligaša Virtus Entelju (4:0).

Ipak, u subotnjem susretu 20. kola Serije A protiv Torina na "Olimpiku" šef struke Rimljana je Džeku ponovo stavio u početnih 11 i ne samo to, već mu je dodijelio i kapitensku traku.

Rimljani su od gotovog umalo napravili veresiju jer su ispustili vođstvo od 2:0 u drugom poluvremenu, ali je spasilac "vučice" u subotu bio Stefan El Šaravi koji je postigao pogodak za konačnih 3:2.

Podsjetimo, nedavno su se pojavile i informacije o ogromnim kineskim milionima za Džeku, ali i vijest da Roma neće produžiti ugovor sa Edinom koji mu ističe 2020. godine, pa "vučica" ima dvije opcije: Da proda Džeku na ljeto i nešto zaradi ili da ga bez obeštećenja pusti po okončanju ugovora.

Vjerovatnija je ova prva opcija...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC