• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma komplikuje i pobjeđuje, pogodio i Kolarov

Autor mondo.ba

Roma je umalo od gotovog napravila veresiju u duelu sa Torinom, ali je ipak uspjela da zabilježi pobjedu u prvom prvenstvenom meču u 2019. godini - 3:2 (2:0).

Fudbaleri Rome su nastavili sa pobjedama i u 2019. godini.

Poslije plasmana u četvrtifinale Kupa Italije, Rimljani su u subotu upisali i treću uzastopnu pobjedu u Seriji A i to protiv dosad neporaženog Torina u gostima i stigli do željene četvrte pozicije na tabeli, koja vodi direktno u Ligu šampiona što je i glavni cilj "vučice" u ovoj sezoni.

ROMA - TORINO 3:2 (2:0)

Međutim, ponovo su izabranici Euzebija di Frančeska pokazali određene slabosti jer je Torino uspio da poslije minusa od dva gola u prvom poluvremenu stigne do izjednačenja, da bi situaciju spasio Stefan El Šaravi u15-ak minuta prije kraja. 

Kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko se potpuno oporavio od povrede i danas je ponio kapitensku traku Rome, ali dobar dio zasluga za prvi gol Rimljana u 15. minutu idu na dušu kapitena Srbije Aleksandra Kolarova.

Srpski defanzivac je sjajno centrirao, Federiko Facio vratio loptu na peterac, a pod prečku je iz drugog pokušaja sproveo mladi vezista Nikolo Zaniola - 1:0.

Od tog trenutka, Romi su porasla krila i dotad sporadični napadi Torina su potpuno prestali, pa je "vučica" već u 33. minutu stigla do dvostruke prednosti.

Stefan El Šaravi je sjajno prošao i golmana Salvatorea Sirigua, koji ga je oborio u kaznenom prostoru, a sudija pokazao na bijelu tačku. Utisak je itekako opravdano, a srpski kapiten Aleksandar Kolarov rutinski poslao loptu u jednu, a čuvara mreže u drugu stranu - 2:0.

Bio je to peti ovosezonski pogodak kapitena Srbije, drugi iz penala.


Kolarov je poslije pogotka takođe bio jedan od najboljih na terenu i praktično je upisao i novu asistenciju nakon što je na nekoliko metara ispred gola Torina pronašao El Šaravija, ali se italijanski napadač spetljao umjesto da samo ćušne loptu u mrežu.


Moguća kazna za ta promašaj i tračak nade za goste ukazala se duboko u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, kada se Jago Falko našao sam ispred golmana Robina Olsena. Šutirao je i praktično savladao Šveđanina, ali se na sreću domaćih navijača ispriječila stativa.

Roma je izrazila i specijalnu zahvalnost organizacijama civilnog društva i njihovim volonterima, kao i navijačima oba kluba koji su donirali novac za pomoć Indoneziji, koju je u decembru prošle godine pogodio razorni cunami.

Namjestio je Kolarov početkom nastavka i stopostotnu šansu Džeki, koji je sa nekoliko metara šutirao pravo u golmana Sirigua i sigurno će kapitenu BiH trebati još neko vrijeme da se vrati u prepoznatljivu formu poslije odsustva zbog povrede.


Uslijedila je kazna u 50. minutu - dugo su petljali oko kaznenog prostora gostujući igrači, a onda je Tomas Rinkon sa 18 metara odapeo projektil u sami ugao za smanjenje rezultata - 2:1.

"Prekopirana" akcija "bikova" za izjednačenje viđena je u 67. minutu, ali je ovog puta egzekutor bio Kristijan Ansaldi - 2:2.

Tek poslije izjednačenja, reagovao je vidno razočarani Di Frančesko i umjesto indisponiranog Džastina Klajverta u vatru gurnuo Patrika Šika, koji je pokrenuo akciju za novo vođstvo Rome u 73. minutu.

Lorenco Pelegrini je asistirao El Šaraviju, koji je ovog puta bio priseban - 3:2 za kako se ispostavilo deveti trijumf Rome i peti poraz Torina. Prvi u sezoni na gostujućem terenu...

SERIJA A - 20. KOLO:

Roma - Torina 3:2 (2:0)
/Zaniolo 15, Kolarov 33 pen, El Šaravi 73 - Rinkon 50, Ansaldi 67/

Udineze - Parma 1:2 (0:1)
/Okaka 50 - Ingleze 11 pen, Žervinjo 68/

Inter - Sasuolo 0:0

Nedjelja:

Frozinone - Atalanta 12.30
Fiorentina - Sampdorija (15.00)
SPAL - Bolonja
Kaljari - Empoli (18.00)
Napoli - Lacio (20.30)

Ponedjeljak:

Đenova - Milan (15.00)
Juventus - Kjevo (20.30)

TABELA: Juventus 53, Napoli 44, Inter (+1) 40, Roma (+1) 33, Lacio 32, Milan 31,  Sampdorija 29, Atalanta 28, Parma (+1) 28, Torino (+1) 27, Fiorentina 26, Sasuolo (+1) 26, Kaljari 20, Đenova 20, Udineze (+1) 18, SPAL 17, Empoli 16, Bolonja 13, Frozinone 10, Kjevo 8*

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC