• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Miljan Miljanić" pripao Prosinečkom!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara Autori Zoran Pajčin

Legenda hrvatskog i jugoslovenskog fudbala i selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki dobitnik je nagrade "Miljan Miljanić", koju po osmi put dodjeljuje Fudbalski savez Republike Srpske i list "Sportski žurnal".

 Dan fudbala u RS: Robert Prosinečki dobitnik nagrade Miljan Miljanić Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Na osmoj po redu manifestaciji "Dan fudbala" u Banjaluci, koju zajednički organizuju Fudbalski savez Republike Srpske i list "Sportski žurnal" najvažniju nagradu za fudbalsko stvaralaštvo i izuzetna dostignuća dobio je selektor "zmajeva" Robert Prosinečki.

Selektor BiH nije lično primio nagradu u Banjaluci zbog zdravstvenih problema s obzirom da je već dva puta operisan, a najavljena treća operacija u Sarajevu nije istinita, potvrdio je Nihad Hodžić, predstavnik Fudbalskog saveza BiH, koji je u ime "Velikog Žutog" zahvalio na priznanju.

"Po savjetu ljekara nije mogao doći Prosinečki, juče se pojavila informacija da mora na treću operaciju, ali to nije tačno. Radi se o korektivnoj operaciji koju ce on obaviti kad bude htio, da li u aprilu ili kasnije", rekao je Hodžić.

Osim najvažnije nagrade koja nosi ime po nekadašnjem treneru Crvene zvezde i Real Madrida i dugogodišnjem selektoru i predsjedniku Fudbalskog saveza Jugoslavije, izuzetno bitne nagrade odnosno zlatne plakete FS RS dobili su Dragoslav Šekularac i Milutin Šoškić.

Napustio nas je Šeki, jedan od najvećih svih vremena

Nedavno preminuli Šekularac, druga Zvezdina zvijezda, ostavio je neizbrisiv trag u srpskom i jugoslovenskom fudbalu, bio je neodoljivi šarmer u kopačkama, dok je Šoškić, njegov rival na golu Partizana, takođe legenda crno-bijelih i reprezentacije Jugoslavije.

U njihove ime, nagrade su primili članovi njihovih porodica, a Šoškić je u pisanoj izjavi poručio da mu ova nagrada znači mnogo više od svih dosadašnjih priznanja koja je dobio u bogatoj karijeri.

"Pomaže Bog, braćo i sestre Krajišnici. Ja, iako to silno želim, danas nisam fizički s Vama, Viša sila tj. moja bolest učinila je svoje. Uprkos svemu našao sam snagu i ponos da Vam se obratim i na taj način pokažem samo djelić moje velike ljubavi prema Vama, ljubavi koja je, drage sestre i braćo, velika kao Romanija. Ponosan sam i neizmjerno srećan što vam pripadam, što osjećam da ste me prihvatili kao svog najrođenijeg. Zato Vam od srca hvala. Dobitnik sam mnogih nagrada. Sve one sijaju, ali ova koju mi danas dodjeljujete SIJA JAČE od svih dosadašnjih priznanja. Ona je, vjerujte mi, nešto posebno za mene. Ona je vrhunac mog ličnog uspjeha ali i uspjeha srpskog naroda kojem gord i ponosan pripadam. ŽIVJELA REPUBLIKA SRPSKA, srećna, gorda i ponosna! Vaš Milutin Šoškić".

Fudbaler bijljinskog Radnika Demir Peco najbolji je igrač Srpske u 2018. godini i dobio je nagradu trofej "Velimir Sombolac.

"Čast mi je i zadovoljstvo, nije ovo samo moja nagrada vec cijelog kluba i mojih saigrača. Nadam se da cu opravdati vase povjerenje u budućnosti", rekao je Peco.

Trener godine je Darko Vojvodić iz Borca, dobitnik je nagrade "Ilija Miljuš", koja se dodjeljuje najboljem stručnjaku koju je u njegovo ime,  s obzirom da se nalazi sa crveno-plavima u Antaliji na pripremama, primio je direktor banjalučkog kluba Dejan Lukendić.

"Žao mi je što nisam sa vama, jer bih prenio na vas dio emocija koje sam proživio kada sam dobio informaciju da sam proglašen za najboljeg trenera. Velika mi je čast, pogotovo kada sam vidio ko je sve glasao za mene. Želja mi je da te ljude budućnosti ne iznevjerim i svim srcem i znanjem ću se zalagati da Borac vratimo na njegovo mjesto", rekao je Vojvodić u video poruci.

Takođe, Vojvodić je o nagradi razgovarao i sa reporterom MONDA u Antaliji.

Priznanje za fudbalskog radnika godine pripalo je Borisu Stanišiću, prvom čovjeku Zvijezde 09 iz etno-sela Stanišići kod Bijeljine.

Osmi "Dan fudbala" FSRS i Žurnala izabrao je i najbolje pojedince u mnogim fudbalskim oblastima, pa je nagradu za najboljeg sudiju odnioAleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Najperspektivniji fudbaler ove godine je Marko Brgić, igrač Zvijezde 09 i njemu je pripala nagrada "Srđan Kačar" koju je primio od roditelja nekadašnjeg tragično nastradalog igrača Borca i Partizana.

Laureat nagrade za životno djelo, koje nosi naziv "Dr Milan Jelić", po nekadašnjem predsjedniku FS BiH i FS RS za 2018. godinu je Dobrivoj Sabljić, a dva posebna priznanja i plakete FS RS pripala su posthumno Slobodanu Stanivukoviću i Miloradu Barašinu

Manifestaciji u hotelu "Bosna" u Banjaluci prisustvovali su brojni visoki gosti iz oblasti sportskog i društvenog života, predstavnici vlasti Srpske i BiH, između ostalih selektor Srbije Mladen Krstajić, prošlogodišnji dobitnik nagrade "Miljan Miljanić" Ilija Petković, selektor mlade reprezentacije BiH Vinko Marinović...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC