• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za Astorija samo bod "viole", Đuričić strijelac

Autor mondo.ba

Poslije tragične smrti Davidea Astorija, koji je preminuo prije godinu dana, Fiorentina je gostovanje u Udinama posvetila bivšem kapitenu, ali i osvojila samo bod na "Friuliju". Filip Đuričić pogodio u Đenovi (1:1).

Tri utakmice u nedjelju popodne u Seriji A i tri remija.

Pred nedjeljnu utakmicu 22. kola sa Udinezeom, direktor i trener "ljubičastih" iz Firence, Đankarlo Antonjoni i Stefano Pioli govorili su o Davideu Astoriju, koji je 4. marta 2018. godine umro u snu u hotelu u Udinama.

"Meč protiv Udinezea nikad neće biti poput ostalih utakmica, ali Davide je uvijek s nama i nikad ga nećemo zaboraviti bez obzira gdje smo", rekao je Antonjoni, a trener Pioli dodao da je Astori uvijek s ekipom u klupskom autobusu: "Stalno je s nama".

Napadač "viola" Federiko Kijeza je "het-trik" protiv Rome (7:1) u četvrtfinalu Kupa Italije čak posvetio upravo nekadašnjem kapitenu, a i danas mu je u 13. minutu cijeli stadion "Friuli" odao zasluženu počast.

Ali, Piolijev tim ipak nije uspio da osvoji sva tri boda u Udinama.

UDINEZE - FIORENTINA 1:1 (0:0) 

Najbitnije u nedjeljnom susretu dogodilo se u drugom poluvremenu, kada su domaće "zebre" povele u 56. minutu golom Jensa Larsena, koji je dobro reagovao na "slučajnu" asistenciju Ignasija Pusata.

Samo devet minuta kasnije, majstorskim pogotkom Edimilsona Fernandeša sa dvadesetak metara, gosti su stigli do izjenačenja i kako se na kraju ispostavilo, samo jednog boda na "Dačija Areni".

Mogla je po prikazanoj igri Fiorentina i do kompletnog plijena, posebno da je u nekoliko navrata bolje reagovao Kijeza, ali čini se da je protiv Rome u srijedu ispucao kompletan arsenal, pa su gosti sa stadiona "Artemio Franki" morali da se zadovolje jubilarnim 10. remijem ove sezone. 

Na stadionu "Luiđi Feraris" u Đenovi u dvoboju između srpskih internacionalaca Darka Lazovića i Sasuolovog Filipa Đuričića više uspjeha imao je gostujući igrač, ali je i ovaj meč okončan podjelom bodova (1:1).

Đuričić je u 28. minutu doveo "crno-zelene" do prednosti nakon lijepe akcije u kojoj je primio loptu u kaznenom prostoru i pogodio bliži ugao, da bi u finišu prvog poluvremena Paragvajac Antonio Sanabrija pogodio remi.

"Egal" je viđen i u matine terminu između SPAL-a i Torina, ali za razliku od susreta u Udinama i Đenovi, na stadionu "Paolo Maca" u Ferari nije bilo golova.

SERIJA A - 22. KOLO:

SPAL - Torino 0:0

Udineze - Fiorentina 1:1 (0:0)
/Fernandeš 65 - Behrami 56/

Đenova - Sasuolo 1:1 (1:1)
/Sanabrija 41 - Đuričić 28/


Inter - Bolonja (18.00)

Roma - Milan (20.30)


Subota:

Empoli - Kjevo 2:2 (1:2)
/Kaputo 45+2, 52 - Đakerini 31, Stepinski 45+1/

Napoli - Sampdorija 3:0 (2:0)
/Milik 25, Insinje 26, Verdi 89 pen/

Juventus - Parma 3:3 (1:0)
/Ronaldo 36, 66, Rugani 62 - Barila 64, Žervinjo 74, 90+3/

U ponedjeljak:

Frozinone - Lacio (19.00)

Kaljari - Atalanta (21.00)

TABELA: Juventus 60, Napoli 51, Inter (-1) 40, Milan (-1) 35, Roma (-1) 34, Sampdorija 33, Atalanta (-1) 32, Lacio (-1) 32, Torino 31, Fiorentina 31, Sasuolo 30, Parma 29, Đenova 24, SPAL 22, Kaljari (-1) 21, Udineze 19, Empoli 18, Bolonja (-1) 14, Frozinone (-1) 13, Kjevo 9*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC