• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUK u Parizu: VAR, penal u 93. i Junajted ide dalje!

Autor mondo.rs

Pari Sen Žermen ispao iz Lige šampiona na neverovatan način - golom iz penala u sudijskoj nadoknadi!

Prva dva putnika u četvrtfinale saznali smo u utorak, kada su tamo prošli Totenhem i Ajaks (čitati: Dušan Tadić!).

Ove srede, na programu su bila naredna dva revanša osmine finala i jedan je doneo holivudski obrt:

PSŽ - MANČESTER JUNAJTED 1:3 (prvi meč 2:0)
/Bernat 12' - Lukaku 2', 30', Rašford 93'p/

PORTO - Roma 3:1 (prvi meč 1:2)
/Soares 26', Marega 53', Telis 115' - De Rosi 37'p/

Mančester junajted je istrčao na "Park prinčeva" bez osmorice standarniih prvotimaca i sa minusom od dva gola iz prvog meča. I napravio je spektakularan uspeh, jer je izbacio apsolutnog favorita!

Dugo će se pričati o načinu na koji je velikan sa Old Traforda izborio prolaz! Slovenački sudija Damir Skomina dosudio je odlučujući penal za goste u 93. minutu, jer je uz pomoć VAR tehnologije kaznio to što je ruka (lakat) Presnela Kimbepmbea zaustavila loptu nakon šuta Dijega Daloa iz daljine.

Dotad realtivno mirna završnica odjednom se pretvorila u košmarno veče za Parižane!

Pogledavši još jednom situaciju, Slovenac je procenio da to jeste penal i pokazao je na belu tačku, a Markus Rašford je prihvatio loptu i uradio ono što je u prvom poluvremenu dvaput učinio razgoropađeni Romelu Lukaku - savladao Đanluiđija Bufona i možda stavio tačku na Italijanov san o osvajanju Lige šampiona!

Iako su do tog trenutka prošla samo tri minuta nadoknade, Skomina je pustio da se igra još šest, ali Pariz nije uspeo da stvori ozbiljnu šansu, iako je Tomas Tuhel u tim trenucima poslao na teren i nedovoljno spremnog Edinsona Kavanija.

Konačan rezultat ostao je 1:3, u ukupnom bilansu 3:3 koje favorizuju Engleze i tako se raspršio još jedan pokušaj bogataša sa "Parka prinčeva" da se popnu na krov Starog kontinenta.

Koliki je ovo poduhvat ekipe Ole Gunara Solksjera svedoči i to što su na kraju utakmice i sastavu bili škotski vezista Skot Mektomini (1996. godište), Holanđanin Tahit Čong, rođen 1999. godine, i Englez Mejson Grinvud, rođen 1. oktobra 2001! Takođe, pitanje je da li bi Dalo uopšte bio na terenu da uputio odlučujući šut i iznudio penal da se u 36. minutu nije povredio i DEVETI igrač Junajteda - Erik Baji, koji je morao da prinudno napusti igru...

Junajtedov plasman u četvrtfinale Lige šampiona izborili su ovi igrači: De Hea - Smoling, Baji (od 36' Dalo), Lindelof - Jang (od 87' Grinvud), Šo - Fred, Mektomini, Pereira (od 80' Čong) - Rašford, Lukaku!



To su heroji pobede kakvoj su se navijači trostrukog šampiona Evrope nadali samo u najluđim snovima, bez obzira na to što je Nejmar i večeras sa strane bodrio Parižane. Činilo se da će i bez njega Mbape, Di Marija, Verati i Draksler i saigrači uspeti da rutinski odbrane prednost i to je pretpostavljano i kada je PSŽ u 12. minutu poništio rano vođstvo Engleza i golom Huana Bernata postavio 1:1.

Logično je bilo pretpostaviti da će to biti "kraj dvomeča" i da će tim golom PSŽ umiriti goste. Međutim, ispostavilo se da je to bio zapravo oproštajni pogodak "prinčeva" u Ligi šampiona 2018/19!

Za to vreme, u Portou je takođe bilo izuzetno dramatično i pobedio je domaćin!

Iz minuta u minut:

- 120' KRAJ NEVEROVATNIH UTAKMICA! PSŽ je eliminisao Junajted posle 98 minuta borbe, a Porto Romu posle dva sata fudbala! -

99' Slovenac Skomina produžio je utakmicu skoro duplo duže nego što je bilo potrebno i dosudio kraj. Junajted ide dalje!

93' RAŠFORD ŠUTIRA U GORNJI DESNI UGAO I TRESE MREŽU!

92' NEVEROVATNO! PENAL ZA JUNAJTED!

Dalo je gađao iz daljine, Kimpembe je skočio, lopta ga je pogodila u ruku (lakat), a Skomina gleda snimak i procenjuje da li je jedanaesterac za Junajted!

56' Umalo gol u Parizu! Kilijan Mbape je sjajno proigrao Anhela Di Mariju, Argentinac je savladao Davida De Heu, ali je sudija poništio pogodak zbog ofsajda. Ispravno!

53' Krećemo ispočetka u Portou, 2:1! Marega se sada provukao iz leđa odbrane Rome, postavio nogu na mesto i savršeno dodavanje Korone pretvorio u gol. Ovim rezultatom završen je meč na Olimpiku.

- poluvreme -

37' Važan momenat u Portou! Danijele De Rosi, kapiten "vučice", izjednačio je rezultat i vratio mir Rimljanima. Postigao je gol iz penala, nakon prekršaja Edera Militaa zbog kojeg su domaći burno protestovali. Čakir, ipak, nije menjao odluku.



31' I Porto je poveo protiv Rome, čime je stekao rezultat koji ga vodi u sledeću fazu. Soares je pogodio iz peterca, kao na malom fudbalu, zahvaljujući odličnom dodavanju Marege i katastrofalnoj defanzivi "vučice".

30' JUNAJTED OPET VODI, 2:1! Markus Rašford šutirao je sa distance, Bufon nije uhvatio loptu po vlažnom terenu, a Lukaku je bio na mestu da je još jednom pošalje u mrežu.

27' Očekivano, nema mnogo događanja posle izjednačujućeg gola Parižana. I posle tog momenta, PSŽ je u nekoliko situacija bio bliži pogotku od gostiju.

12' BRZO IZJEDNJAČENJE, 1:1! PSŽ je odmah krenuo u ofanzivu, da spreči nagoveštaj iznenađenja. Dani Alves je našao Mbapea na desnoj strani šesnaesterca, a on je prosledio na drugu stativu, do Bernata. Ekspresni odgovor "prinčeva"!



2' JUNAJTED VODI U PARIZU! Markinjos je pogrešio u pokušaju da vrati loptu Tijagu Silvi, a Romelu Lukaku je presekao to dodavanje, obišao Bufona i pogodio!



Na pariskom "Parku prinčeva", desetkovani Mančester junajted pokušaće da napravi veliko iznenađenje i da nadoknadi "debeo" zastatak nakon prvog meča. Menadžer gostiju Ole Gunar Solskjer izvešće na teren sastav sklopljen silom prilika, zbog dugačkog niza povređenih igrača...

U avionu za Pariz nisu bili suspendovani Pol Pogba, bolesni Fil Džons i čak osmorica povređenih - Džesi Lingard, Nemanja Matić, Huan Mata, Antoni Marsijal, Aleksis Sančez, Antonio Valensija i Mateo Darmijan.

Sa druge strane, PSŽ je i bez Nejmara pokazao da zna i može sa Junajtedom. Povrt toga, oporavljeni Edinson Kavani vratio se na klupu i možda zaigra, što će dodatno otežati posao "crvenim đavolima". Sudija utakmice biće Slovenac Damir Skomina:

Sastavi:

PSŽ: Bufon - Kerer, Tijago Silva, Kimpbembe, Bernat - Markinjos, Verati, Alves, Di Marija - Draksler - Mbape.

JUNAJTED: De Hea - Smoling, Baji, Lindelof - Jang, Šo - Fred, Mektomini, Pereira - Rašford, Lukaku.

ZA TO VREME, NA DRAGAU...



Istovremeno, Roma će na "Dragau" braniti prednost iz prve utakmice protiv Portoa - 2:1 i lošu tradiciju, koja govori da je "vučica" izgubila u šest od poslednjih sedam gostovanja.

Trener Rimljana Euzebio Di Frančesko je posle teškog poraza u rimskom derbiju protiv Lacija (bolnih 0:3) izveo uglavnom defanzivno orijentisani sastav, sa osnovnom idejom da odbrani vođstvo. Na klupi je ostavio Šika, El Šaravija, Kristantea, Pelegrinija i Florencija, a na teren je poslao...

PORTO: Kasiljas - Militao, Felipe, Pepe, Telis - Danilo Pereira, Erera, Korona, Otavinjo - Tikinjo, Marega.

ROMA: Olsen - Juan Žezus, Manolas, Markano - Nzonzi, De Rosi, Karsdorp, Kolarov - Zaniolo, Peroti - Džeko.

Početak meča na "Dragau" označiće poznati turski arbitar, Džunejt Čakir.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ejejj

Cist penal jer je junajted,da je realu dosudjen bio bi haos

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC