• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodić i Vranješ: Slavija ozbiljna, mi spremni

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Crveno-plavi proljećni dio Prve lige RS otvaraju u Istočnom Sarajevu i tamo prema riječima šefa struke i kapitena ekipe putuju spremni. Pročitajte šta su još poručili. MONDO predviđa i početni sastav Borca u subotu.

 Vojvodić i Vranješ: Slavija ozbiljna, mi spremni Izvor: MONDO/Zoran Pajčin

Borac će u subotu 9. marta nakon 117 dana odigrati prvenstvenu utakmicu!

Banjalučani su prezimili na vrhu Prve lige Republike Srpske i u toku pauze, ali i prelaznog roka, uradili sve što su mogli da tu i dočekaju kraj prvenstva i ostvare željeni povratak u Premijer ligu BiH.

Crveno-plavima ovo neće biti prvi takmičarski meč nakon pauze, pošto su u proteklu srijedu poraženi u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH od Širokog Brijega.

Kluba kojeg je prije tri dana zadesila velika tragedija.

Njihov golman Krešimir Bandić (24) je tragično preminuo od posljedica srčanog udara.

"Želio bih u svoje i u ime fudbalskog kluba Borac da izrazim saučešće porodici Bandić, ostali smo bez jednog sjajnog momka. Iskreno saučešće i NK Široki Brijeg i svim prijateljima pokojnog Bandića. Lično sam ga poznavao, neka mu je laka zemlja", rekao je Darko Vojvodić na početku svog obraćanja okupljenim novinarima u Trofejnoj sali Gradskog stadiona u Banjaluci.

Trener Borca se potom na osvrnuo na predstojeći duel protiv Slavije u Istočnom Sarajevu. Kluba kojeg je takođe predvodio sa klupe.

"Drago mi je da počinje prvenstvo, iako osjećam kao da sam već u petnaestom kolu zbog svih ovih utakmica koje smo odigrali u sklopu priprema. Slavija je ozbiljan protivnik, klub koji sam trenirao, i ne očekuje nas lak posao. Imaju jako dobrih igrača koji su dosta značili u bh. fudbalu, kao što je Regoja, Kokot, Šćepanović i neće nam biti lako".

Izvor: MONDO/Zoran Pajčin

Sastav...

"Nemamo mi tu šta da krijemo. U prvenstvu nam mogu igrati Lekanić i Ziljkić i sigurno će biti u timu. Što se tiče Kupa, oni nemaju pravo nastupa. Takođe, na raspolaganju su Janičić i Topalović".

Vojvodić je prezadovoljan ponašanjem igrača i načinom na koji su se uklopili novi igrači, među kojima ističe Stojana Vranješa, povratnika u svoj matični klub u kom je odmah dobio i kapitensku traku.

"U Vranješu smo dobili vođu na terenu koji nam je u ovom trenutku bio potreban. Puno smo kvalitetniji nego u prvom dijelu i nestrpljivo smo čekali da počne prvenstvo. Davno smo počeli pripreme, toliko smo utakmica odigrali na TV Arena sport kao da smo u nekoj regionalnoj ligi".

Izvor: MONDO/Zoran Pajčin

Borac je proteklih dana ugostio svog bivšeg trenera i fudbalera Vuleta Trivunovića i njemu je dodijeljena ekipa sa kojom će u sklopu polaganja za "Pro" licencu odraditi jedan semestar

Pored svog "šefa" na konferenciji za medije je bio i Vranješ koji je u ime igrača i svlačionice takođe izrazio saučešće porodici Bandić.

"Slavija ima nekolicinu iskusnih igrača koji su igrali u Premijer ligi. Ipak, smatram da smo se dobro pripremili ove zime i da smo spremni osvojiti tri boda. Atmosfera u ekipi, i poslije poraza od Širokog, je odlična. Krasi nas zajedništvo i ne sumnjam u našu pobjedu", rekao je "plejmejker" Banjalučana.

Posljednji duel dva tima je pripao Borcu koji je na Gradskom stadionu u septembru prošle godine slavio sa 3:0.

Mogući sastav Borca u subotu:

Topalović - Lekanić, Janičić, Bajić, S. Dujaković - Milutinović, Danilović, Vranješ - Aničić, Ziljkić,  Kajkut.

PRVA LIGA REPUBLIKE SRPSKE - 17. KOLO:

u subotu

Slavija - Borac 14.00
Drina - Željezničar
Sloga - Sutjeska
Sloboda - Kozara
Modriča - Tekstilac
Rudar - Podrinje

TABELA: Borac 41, Sloga 38, Rudar Prijedor 28, Željezničar 21, Kozara 21, Podrinje 20, Slavija 19, Sutjeska 17, Alfa Modriča 16, Sloboda 16, Drina 14, Tekstilac 14.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kopre Nedri!

Aj Borac!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC