• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zato Gvardiola hoće u Juve: Sitiju zabrana transfera?

Autor mondo.rs

Mančester siti bi mogao da bude kažnjen zbog malverzacija u transferima maloljetnih igrača, a to bi moglo da povuče seriju narednih poteza na "Etihadu". I možda se baš zato pojavila informacija o odlasku Gvardiole...

FIFA je spremna da poslije Čelsija zabrani transfere i Mančester sitiju!

Kako prenose engleski mediji, u pitanju je isti prekršaj - malverzacije sa transferima maloljetnih fudbalera, ali i kršenje finansijskog fer-pleja - zbog čega je prethodnih mjeseci vođena istraga, a navodno je utvrđeno da postoji i osnov za kažnjavanje kluba koji je trošio ogroman novac na dovođenje fudbalera u prethodnih nekoliko prelaznih rokova.

Ukoliko dođe do kazne, biće identična onoj koju je dobio i Čelsi, a to znači da Mančester siti u naredna dva prelazna roka ne bi mogao da dovodi nove fudbalere.

"Građani" bi tako nove igrače mogli da registruju tek u junu 2020. godine, pa su mnogi današnju informaciju o zabrani transfera povezali i sa onom iz prošle nedelje kada su italijanski mediji prenijeli da je Pep Gvardiola dogovorio odlazak u Juventus.

Katalonski stručnjak je kazao da neće napustiti Siti bar do isteka aktuelnog ugovora (2021. godine), ali to nije garancija i da se to neće desiti.

Gvardiola je trener zbog kojih su klubovi investirali najviše novca u dovođenje pojačanja, a samo u Sitiju od 2016. godine potrošeno je 540 miliona funti na nove fudbalere, među kojima je bilo pogodaka i promašaja.

Najskuplji je bio Rijad Mahrez (62 miliona funti), dok su "preko 50" koštali i Emerik Laport, Benžaman Mendi i Džon Stouns, a Pep je prethodnih mjeseci davao signal da želi još pojačanja.

BOMBA: JUVENTUS SE DOGOVORIO SA PEPOM GVARDIOLOM

Posebno na mjestu lijevog beka i zamjene za Fernandinja...


Nema sumnje da će se Siti žaliti na odluku koja će uskoro biti i zvanična, a "San" prenosi da je FIFA odlučila da ih kazni zbog veza sa danskim klubom Nordšelandom i fudbalskom akademijom otvorenoj u Gani, odnosno dvojicom fudbalera (Džordž Dejvis i Dominik Oduro) koje su doveli preko pomenutih klubova i koji su zaigrali za njih pre proslave punoletstva.

FIFA je već odbila žalbu Čelsija, verovatno će se isto desiti i sa Sitijem, a poslednja instanca je Sud u Lozani koji je prethodno pomogao Real Madridu i Atletiku.

Nema sumnje da su teški dani pred ovim timovima...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC