• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mršavu i pokislu Romu izvukao Džeko!

Autor mondo.ba

Ponovo je jedan pogodak i to kapitena Bosne i Hercegovine Edina Džeke bio dovoljan Rimljanima da stignu do nove pobjede i ponovo zauzmu mjesto koje vodi u Ligu šampiona.

Poslije minimalnog trijumfa nad Sampdorijom u Đenovi (0:1), Roma je u 32. kolu Serije A po snažnoj kiši upisala novi "minimalac", kojim je nastavila bitku za plasman u elitno evropsko takmičenje.

ROMA - UDINEZE 1:0 (0:0)

Gol odluke na natopljenom "Olimpiku" postigao je Edin Džeko u 68. minutu kada se našao oči u oči sa golmanom Udinezea Huanom Musom i rutinski plasirao loptu u mrežu za, kako se ispostavilo na kraju, 15. ovosezonsku pobjedu Rome.

Time se Roma revanširala crno-bijelima za poraz na "Friuliju" iz prvog dijela sezone, ali i ponovo zasjela na četvrto mjesto koje vodi u Ligu šampiona i to pred finiš sezone, kada će i da padne konačna odluka o putniku u evropsku elitu. S druge strane, izabranicima Igora Tudora, koji su uknjižili 15. poraz, predstoji grčevita borba za opstanak.

"Vučica" je u poprilično nezanimljivom prvom poluvremenu bila za nijansu bolji rival, iako su prvi zaprijetili gosti iz Udina već u trećem minutu kada je Antonio Mirante odbranio udarac Rolanda Mandragore sa ivice kaznenog prostora.

Kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov nije nastupio za Romu zbog suspenzije izazvane žutim kartonima.

Rimski tim je u 25. minutu mogao do vođstva da je malo precizniji bio Brajan Kristante, šutirajući iskosa sa desne strane, a posebno u finišu prvog dijela, kada je Patrik Šik tukao pored lijeve stative.

U nastavku su ponovo u početku opasnije bile "zebre", koje su na "Olimpiko" došle da ne izgube, ali su u 58. minutu uspjele da kreiraju stopostotnu šansu poslije jednog "bunar" centaršuta, koji je s peterca glavom uhvatio Sebastijan De Majo i pogodio desnu stativu.

Uzvratili su Rimljani preko Edina Džeke, a potom i Danijele De Rosija, međutim, sjajno je reagovao golman gostiju Huan Muso, ali u subotu predveče ni odlični Argentinac nije ništa mogao u 68. minutu.

Poslije asistencije Stefana El Šaravija, kapiten Bosne i Hercegovine je izbjegao ofsajd zamku i poslao loptu u donji lijevi ugao - 1:0.

Bio je ovo Džekin osmi pogodak ove sezone u šampionatu Italije.

SERIJA A - 32. KOLO:

SPAL - Juventus 2:1 (0:1)
/Bonifaci 49, Flokari 74 - Ken 30/

Roma - Udineze 1:0 (0:0)
/Džeko 68/

Milan - Lacio 20.30

u nedjelju

Torino - Kaljari 12.30
Fiorentina - Bolonja 15.00
Sampdorija - Đenova
Sasuolo - Parma
Kjevo - Napoli 18.00
Frozinone - Inter 20.30

u ponedjeljak

Atalanta - Empoli 20.30

TABELA: Juventus (+1) 84, Napoli 64, Inter 57, Roma (+1) 54, Milan 52, Atalanta 52, Torino 49, Lacio (-1) 49, Sampdorija 45, Fiorentina 39, Kaljari 36, Sasuolo 36, SPAL (+1) 35, Parma 34, Đenova 34, Udineze 32, Bolonja 30, Empoli 28, Frozinone 23, Kjevo 11*.

*Napomena: Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC