• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Korupcija u Africi: Priveden potpredsednik FIFA!

Autor mondo.rs

Prvi čovek Afričke fudbalske konfederacije (CAF), Ahmad Ahmad, priveden zbog sumnji u korupciju.

Potpredsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), Ahmad Ahmad iz Madagaskara, priveden je u Parizu, prenosi agencija AP.

Dan pre Svetskog prvenstva za žene, a samo dve nedelje pred održavanje Afričkog kupa nacija, prvi čovek Afričke fudbalske konfederacije (CAF) morao je u policiji na ispitivanje u vezi sa istragom za optužbe zbog korupcije, što je potvrdila i FIFA u zvaničnom saopštenju.

Svetska fudbalska organizacija se već četiri godine bori protiv unutrašnje korupcije, još od hapšenja njenih zvaničnika, a privođenje prvog čoveka afričkog fudbala dogodilo se samo dan nakon što je predsednik FIFA, Đani Infantino, izjavio da "niko više ne priča o skandalu i korupciji u fudbalu".

Očigledno da i nije baš tako... Pritom, pored korupcije, Ahmad Ahmad je optužen i za seksualno uznemiravanje.

On se na čelu CAF nalazi od marta 2017. godine, a optužbe za korupciju i zloupotrebu službenog položaja stigle su od generalnog sekretara te organizacije, Amra Fahmija, koji je ubrzo potom smenjen sa funkcije, iako Ahmad za tu odluku nije imao podršku Izvršnog odbora CAF.

Fahmi je, između ostalog, optužio Ahmada za isplatu mita pojedinim predsednicima afričkih federacija u iznosu 20.000 dolara, te za plaćanje 830.000 dolara jednoj francuskoj firmi koja je posredovala u nabavci sportske opreme, kao i za to da je potrošio više od 400.000 dolara koji su pripadali CAF da bi u Egiptu i Madagaskaru osnovao firmu preko koje je kupljeno nekoliko automobila.

Navikli smo da je fudbal u Africi buran, a videćemo šta će doneti najnovija dešavanja i kako će proteći predstojeći Afrički kup nacija, koji se po prvi put u ovom terminu - od 21. juna do 19. jula umesto u januaru/februaru - održava u Egiptu.

"Micho coach": Afrički fudbal je holivudski film!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC