• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Menja se Superliga: Četiri tima mogu da ispadnu!

Autor mondo.rs

Borba u plej-autu biće još grčevitija naredne sezone, strahovaće se gotovo do posljednjeg kola pošto će samo četiri od osam ekipa ostati potpuno sigurno. Kako vam se dopada ova novina?

 Superliga - promjena sistemana - četiri tima mogu da ispadnu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Još mjesec dana do početka nove sezone Superlige, odnosno Linglong Superlige!

Od ranije su poznati svi učesnici takmičarske 2019/20, nedavno je saopšten raspored takmičenja od jula do maja naredne godine, kada će se igrati prvi najiščekivanija utakmica srpskog fudbala "vječiti" derbi, a od prije sedam dana i da je došlo do promjene sistema takmičenja.

Odlučeno je da se zadrži postojeći sistem "plej-of" i "plej-aut" podjele tabele nakon 30 odigranih kola, nakon čega slijedi još sedam dodatnih, a novina je da nema "podjele bodova".

Takva promjena uslijedila je nakon četiri sezone i utisak je bio da je najmanje pogodovala onoj ekipi koja je tokom tzv. "preliminarne" faze držala primat na tabeli, pošto bi ostala bez polovine plijena pred najvažnijih sedam rundi prvenstva.

/POSTIGNUT DOGOVOR NA SASTANKU: UKIDA SE PODJELA BODOVA/

U drugoj sezoni s takvim sistemom, Partizan je uspio da "iskoči" ispred Crvene zvezde, dok su u preostale tri upravo crveno-bijeli uspjeli da "odbrane" prednost iz 30 kola.

Međutim, to nije jedina promjena u sistemu takmičenja...

Od takmičarske 2019/20 za opstanak u Linglong Superlige strahovaće čak ČETIRI posljednjeplasirane ekipe na tabeli, odlučeno je na sjednici odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije prije sedam dana.

Dvije najlošije plasirane ekipe ispašće u niži rang takmičenja, dok dolazi promjene sistema kod baraža za opstanak u Linglong Superligi.

Ovoga puta će za mjesto u najvišem rangu igrati boriti ekipa koja završi na 14. mjestu u Superligi protiv trećeplasiranog iz Prve lige Srbije, odnosno 13. tim iz Superlige će igrati sa četvrtoplasiranim iz Prve lige Srbije.

Igraju se dvomeči, prvo na stadionu tima iz Prve lige Srbije, a pobjednici će steći pravo da se u narednoj sezoni takmiče u Linglong Superligi.

Podsjetimo, prethodne sezone uveden je baraž koji je 14. tim iz Superlige igrao sa pobjednikom "mini baraža" timova plasiranih od treće do šeste pozicije u Prvoj ligi Srbije, kada je Inđija "izbacila" Zlatibor, Radnički, pa Dinamo Vranje.

Ova promjena sistema takmičenja u Linglong Superligi značiće još grčevitiju borbu za opstanak u plej-autu pošto će biti sigurne samo četiri od osam ekipa.

Kako vam se dopada ovakva promjena, da li je dobra ili loša za srpski fudbal?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC