• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS potvrdio: Tumbaković vodi Srbiju na EURO!

Autor mondo.rs

Srbija je dobila desetog selektora od 2006. godine u vidu Ljubiše Tumbakovića čiji će osnovni cilj biti plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Glasajte u anketi!

 Ljubisa-Tumbakovic-selektor-Srbije Izvor: MN PRESS

Sada je i zvanično!

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) izabrao je na današnjoj sjednici u Staroj Pazovi nasljednika Mladena Krstajića na klupi "orlova", a kao što se ranije spekulisalo u javnosti to će biti iskusni Ljubiša Tumbaković.

Odluka o njegovom imenovanju bila je jednoglasna i zapravo nisu postojali ni protivkandidati, odnosno Slaviša Jokanović je odbio da pregovara i preselio se u Katar, Veljko Paunović i dalje ima planove u Sjedinjenim Državama, dok je Radomir Antić i dalje pod "suspenzijom" koja bi značila da ne bi mogao da vodi Srbiju u prve dvije utakmice na klupi.

Tumbaković je bio slobodan poslije rastanka sa Crnogorcima, gdje je dobio otkaz nakon što je odbio da vodi ekipu na meču protiv tzv. Kosova, a utisak je da je i takav patriotski čin doprinio da ga FSS pozove na razgovore.

Nezvanično,Ljubiša Tumbaković će zarađivati 300.000 evra godišnje, što je plata koju je imao i Mladen Krstajić, a jasno je koji je cilj predstavljen pred njega.

Potrebno je da se Srbija plasira na Evropsko prvenstvo 2020. godine, a trenutno se ne nalazi u sjajnoj situaciji pošto ima četiri boda iz tri utakmice, koliko imaju i Luksemburžani, dok su daleko ispred Ukrajinci sa 10.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Portugalci, koji su odigrali svega dva meča, imaju dva boda - i upravo su rival protiv koga će Tumbaković imati debi na klupi "orlova" već 7. septembra u Beogradu.

Nakon toga u septembarskom "prozoru" slijedi i gostovanje Luksemburgu.

Važno je podsjetiti da samo dvije najbolje reprezentacije iz grupe idu na Evropsko prvenstvo, dok Srbija ima i "vajldkard" u vidu učešća u Ligi nacija, pošto je osvojila svoju grupu u "C" diviziji, a koji mijenja dosadašnji baraž sistem.

Pred novim selektorom je zadatak i da popravi atmosferu u ekipi, a vjerovatno će pokušati da vrati Luku Milivojevića, Matiju Nastasića i druge nezadovoljne igrače.

Izvor: MN PRESS

Ima veliko iskustvo pošto je još od osamdesetih godina u trenerskom poslu kojim je počeo da se bavi u beogradskom Radničkom, dok je najveće uspjehe u karijeri pravio u Partizanu s kojim je osvojio devet trofeja u dva mandata.

U inostranstvu nije pravio velike uspjehe, vodio je AEK, Al Nasr i tri kluba iz Kine, dok je prethodne tri godine radio kao selektor Crne Gore.

Sa veoma limitiranom ekipom "sokolova" je upisao 7 pobjeda, 7 remija i 12 poraza, a vidjećemo da li sa daleko boljim sastavom kakav će imati na raspolaganju na klupi Srbije, može da donese plasman na Evropsko prvenstvo koji čekamo od 2000. godine.

Više o tome kako će Srbija igrati u narednom periodu saznaćemo na zvaničnoj promociji Tumbakovića koja je zakazana za utorak u hotelu "Hilton".

Anketa

Da li ste zadovoljni izborom novog selektora?

  • Da, Tumbaković je dobar izbor

    50% (45)

  • Ne, nije trebalo da smene Krstajića

    3.33% (3)

  • Nisam siguran, teško je proceniti bez utakmica

    25.56% (23)

  • Nije loše, moglo je i bolje

    21.11% (19)

Da li ste zadovoljni izborom novog selektora?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC