• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mandić i Govedarica "ovjerili" put u Utreht!

Autor mondo.ba

Poslije ubjedljive pobjede u Skoplju, Zrinjski je i u revanšu nadigrao Akademiju Pandev rezultatom 3:0 (0:0) na stadionu "Pod Bijelim Brijegom" i prošao u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Poslije eliminacije Širokog Brijega, vicešampion Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski, "ovjerio" je u četvrtak nastup u narednoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope savladavši Akademiju Pandev iz Skoplja ukupnim rezultatom 6:0.

U prvom meču prije sedam dana na stadionu "Toše Proeski" ključni akteri bili su Staniša Mandić i Miljan Govedarica, a tako je bilo u večerašnjem revanšu "Pod Bijelim Brijegom".

Nakon tvrdog prvog poluvremena i poprilično izjednačene igre, crnogorski napadač, koji je bio član "zlatnih orlića" iz Novog Zelanda, pogodio je u 50. minutu mrežu Makedonaca na asistenciju "rezerviste" Miljana Govedarice i razriješio sve dileme.

Ako ih je neko imao...

Potom je nakon asistencije doskorašnji napadač Zvijezde 09, koji je ušao u drugom dijelu, upisao i evrogol nakon solo akcije po lijevoj strani u 78. minutu, da bi se za identičnih 3:0, kao u Skoplju, pobrinuo stoper Renato Gojković u sudijskoj nadoknadi.

Time su "plemići" iz Mostara osigurali dvomeč sa holandskim Utrehtom, koji će biti domaćin u prvom susretu 25. avgusta, a revanš je na rasporedu sedam dana kasnije u Hercegovini.

Za razliku od prvog dvoboja u Skoplju, gosti su večeras više pokazali i u nekoliko navrata opasno zaprijetili golmanu Ivanu Brkiću, na šta je u najavi upozoravao trener Mostaraca Hari Vukas jer gosti nisu imali šta da izgube.

Ipak, kvalitet je bio na strani Zrinjskog što je na kraju i došlo do izražaja i zasluženog plasmana u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

ZRINJSKI: Brkić, Barišić, Jakovljević, Gojković, Rugašević, Rustemović (od 80. Pezer), Čurjurić, Čirjak (od 59. Šovšić), Stanić (od 46. Govedarica), Mandić, Lendrić. Trener: Hari Vukas

AKADEMIJA PANDEV: Alčevski (od 65. Denkovski), Dimov, Iliev, Kostov, Stoilov, Milovanović, Doriev, Krstovski (od 75. Jovanov), Temelkov, Tanusev (od 67. Pandev), Manevski. Trener: Jugoslav Trančevski

TOK UTAKMICE

- kraj - 

90+2. minut - GOOOL! Zrinjski je stavio tačku - 3:0. Strijelac je Renato Gojković poslije gužve u kaznenom prostoru.

89. minut - Požutio je i Damir Rugašević u ekipi Zrinjskog.

88. minut - Finiš utakmice u Mostaru, mirno domaćin privodi kraju odavno osiguran plasman u naredno kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

81. minut - Žuti karton za Stanišu Mandića.

78. minut - GOOOOL! Zrinjski je udvostručio prednost majstorijom Miljana Govedarice, koji je probio po lijevoj strani u pogodio suprotne rašlje makedonskog gola - 2:0.

75. minut - Nova izmjena u ekipi iz Makedonije. Umjesto Marija Krstovskog u igri je Vane Jovanov.

70. minut - Odličan udarac Saška Pandeva iz slobodnjaka sa više od 25 metara, ali samo pored stative.

68. minut - Saško Pandev, brat napadača Đenove Gorana Pandeva, ušao je u igru umjesto Gjorgija Tanuseva u ekipi gostiju iz Skoplja.

64. minut - Zbog povrede je iznesen 17-godišnji golman Akademije Pandev Marko Alčevski. Na golu Makedonaca će do kraja susreta biti David Denkovski.

60. minut - Trener Zrinjskog Hari Vukas je napravio novu izmjenu. Umjesto Frane Čirjaka na terenu je Damir Šovšić.

58. minut - Sjajna akcija Zrinjskog koja nije krunisana pogotkom. U napadu su učestvovali Ivan Lendrić, Staniša Mandić i Miljan Govedarica, da bi potom Frane Čirjak pogodio stativu, a odbijenu loptu Ivan Čurjurić poslao visoko iznad prečke.

52. minut - Žuti karton za Ivana Čurjurića iz mostarskog tima. 

50. minut - GOOOL! Zrinjski je poveo pogotkom Staniše Mandića. "Zlatni orlić" iz Novog Zelanda sjajno je pogodio mrežu nakon prodora i povratne lopte Miljana Govedarice - 1:0.

50. minut - Šansa i pred golom Zrinjskog - Milovanović je šutirao tik iznad prečke.

49. minut - Nova prilika za Zrinjski, ali je loše glavom zahvatio loptu Slobodan Jakovljević, pa golman Akademije Pandev nije imao problema da zaustavio njegov udarac.

47. minut - Odlična šansa za Ivana Lendrića, ali nije uspio u padu da zahvati loptu s nekoliko metara.

46. minut - Nastavljena je utakmica u Mostaru. Trener "plemića" Hari Vukas poslao je u igru Miljana Govedaricu, koji je bio strijelac u Skoplju, umjesto Kristijana Stanića.

- poluvrijeme - 

43. minut - Tempo je na obje strane malo opao.

38. minut - Staniša Mandića je šutirao pored gola iskosa sa desne strane.

36. minut - Ponovo je Ivan Lendrić pogodio mrežu gostiju u stilu "Pipa Inzagija" i ponovo je bio u nedozvoljenoj poziciji, pa je češki arbitar poništio gol.

34. minut - Otvorena igra i nova polušansa za Akademiju Pandev - Ljupče Dorijev je šutirao direktno u golmana Ivana Brkića.

31. minut - Odličan udarac ljevicom Edina Rustemovića iz slobodnjaka, međutim, još bolje je reagovao golman gostiju.

30. minut - Žuti karton za Mihaila Manevskog zbg prekršaja nad Stanišom Mandićem na ivici kaznenog prostora.

28. minut - Skraćeni korner za Zrinjski sa lijeve strane, Ivan Lendrić je pogodio mrežu Makedonaca nakon centaršuta Ivana Čurjurića, ali je napadač Zrinjskog bio u ofsajdu i pogodak je poništen.

25. minut - Odlična šansa za goste iz Skoplja, ali Ivan Brkić je spriječio vođstvo Akademije  Pandev poslije prodora i udarca desnog beka Tomislava Ilieva.

15. minut - Prvi šut u okvir gola na meču. Šutirao je Frane Čirjak, ali bez problema za golmana skopske ekipe Marka Alčevskog.

12. minut - Ivan Brkić je katastrofalno pogriješio predavši loptu igračima Akademije Pandev, ali na sreću domaćih navijača nisu se snašli gosti i nije kažnjena ova greška mostarskog golmana.

9. minut - Kristijan Stanić je u namjeri da na drugoj stativi pronađe Stanišu Mandića nehotice uputio prvi udarac ka golu gostiju iz Skoplja, ali bez opasnosti za Makedonce iako je lopta pogodila gornji dio mreže.

7. minut - Zasad bez prilika ispred oba gola, ali igra se otvoreno na obje strane.

1. minut - Počeo je meč na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

Sastavi

ZRINJSKI: Brkić, Barišić, Jakovljević, Gojković, Rugašević, Rustemović, Čurjurić, Čirjak, Stanić, Mandić, Lendrić. Trener: Hari Vukas

AKADEMIJA PANDEV: Alčevski, Dimov, Iliev, Kostov, Stoilov, Milovanoviki, Doriev, Krstovski, Temelkov, Tanusev, Manevski. Trener: Jugoslav Trančevski

NAJAVA

Zrinjski u četvrtak ovjerava prolaz u narednu rundu drugog po jačini evropskog takmičenja gdje ih očekuje holandski Utreht.

Mostarci su u prvom meču na skopskom stadionu "Toše Proeski" deklasirali Makedonce pogocima Irfana Hadžića, Staniše Mandića i Miljana Govedarice (3:0) što "plemićima garantuje miran revanš "Pod Bijelim brijegom".

Međutim, strateg "plemića" Hari Vukas, kojem je prvi duel sa Akademijom Pandev bio debi na klupi mostarske ekipe, istakao je u najavi susreta da će maksimalan pristup biti i u revanšu.

"Imamo dobar rezultat, to svi znamo, ali ćemo u revanšu biti maksimalno ozbiljni i mobilisani da dođemo do cilja, a to je prolazak u naredno kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Dobro smo skautirali rivala, koji je bio u prvom meču pod pritiskom zbog prvog izlaska u Evropu, pa sad mislim da će biti rasterećeni, što zna biti opasno. Akademija Pandev nije loša ekipa, bez obzira na ishod iz Skoplja. Zato ćemo biti ozbiljni i ne smijemo da dozvolimo da utakmica ode u nekom smjeru da dođemo u neprijatnost", rekao je Vukas.

Trener Zrinjskog je napravio određene izmjene u sastavu u odnosu na meč u Skoplju, što je i razumljivo zbog visoke prednosti, ali i s obzirom da na startu sezone "plemići" gostuju na "Koševu" ekipi Sarajeva.

Utakmicu između Zrinjskog i Akademije Pandev sudi češki arbitar Ondrej Pečanec.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC