• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbaler Liverpula prolazi kroz pakao

Autor mondo.rs

Došao je kao reprezentativac i dokazani desni bek, a u prethodne dvije sezone odigrao deset utakmica za "redse". Sada se ponovo teško povrijedio.


Natanijel Klajn došao je na "Enfild" sa 24 godine i tri mjeseca, kao tek promovisani reprezentativac Engleske dokazan kraj desne aut linije u dresu Sautemptona, za koji je briljirao kod Maurisija Poketina i Ronalda Kumana.

Tadašnji menadžer "redsa" Brendan Rodžers platio ga je svega 17 miliona evra, jer je Klajn na ljeto 2015. ulazio u poslednju sezonu ugovora sa "svecima", pa je bio gotovo na popustu.

U prvoj sezoni u Liverpulu, tokom koje je ekipu preuzeo Jirgen Klop, brzonogi bek odigrao je 52 utakmice i postigao dva gola, u drugoj zabilježio 41 nastup u svim takmičenjima, a onda ušao u seriju problema sa povredama zbog kojih je do danas samo još deset puta nastupao za prvaka Evrope.

Deset puta za sezonu i po u crvenom i još 15 proljetos u crno-crvenom dresu Bornmuta, u kom je proveo polusezonu kao pozajmljen igrač.

Taman kada su Klop i njegovi saradnici pomislili da imaju dvojicu zdravih i spremnih desnih bekova, jer je u međuvremenu stasao i Trent Aleksander-Arndold, Klajn je doživio novu tešku povredu - poslije operacije leđa, ovog puta moraće na operaciju prednjih ukrštenih ligamenata koljena, poslije koje teško da će igrati fudbal u narednih šest do devet mjeseci.

Klajn se povrijedio ove nedjelje tokom turneje "redsa" po Sjedinjenim Državama, odnosno na utakmici sa Borusijom Dortmund, u kojoj je njemački tim bio bolji rezultatom 2:3.



Pregledi su pokazali da se ovaj 28-godišnjak suočava sa novim dugim procesom oporavka i to na ulasku u posljednju sezonu ugovora sa Liverpulom, koji će uskoro morati da odluči i da li će nuditi nekadašnjem reprezentativcu "albiona" nastavak saradnje. Od Klopovog dolaska u klub važilo je pravilo da teške povrede ne znače i "puštanje igrača niz vodu", pa je za očekivati da će Klajn uskoro produžiti saradnju sa klubom na bar još godinu dana.

Na "Enfildu" je saopšteno da stepen oštećenja ligamenta koljena nije drastičan i da se očekuje Klajnov povratak treninzima tokom naredne zime.

Sličnu povredu na istoj turneji doživio je i fudbaler Real Madrida, Marko Asensio.

Sudeći prema prvim pripremnim utakmicama osvajača Lige šampiona, Klop je namjeravao da uđe u sezonu 2019/20 sa lijevim bekovima Endrjuom Robertsonom i mladim Jaserom Larusijem, koji je i sam nekako izbjegao tešku povredu u Americi poslije divljačkog nasrtaja Žorisa Nanjona, odnosno Aleksander-Arnoldom i Klajnom desno.

Poslije ovakvog razvoja situacije, pretpostavka je da će Nijemac morati vanredno da izađe na tržište igrača i potraži alternativu za poziciju koju je uspješno "pokrivao" i Džejms Milner.

Hipotetički, to bi mogao da bude i Fabinjo, ali se Brazilac nametnuo u veznom redu i stekao status prvotimca.

Klop je, inače, prihvatio ocjenu da je Liverpul bogat klub, ali istakao da to ne znači da će biti ludih kupovina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC