• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mahalbašić: Svaka utakmica je novo dokazivanje

Autor mondo.ba

Podrinje na startu nove sezone dočekuje Slaviju.

Nakon turbulentnog perioda, u kojem je klubu iz Janje prijetilo ono najgore, stvari u Podrinju su se posložile.

Na klupu je vraćen mladi stručnjak Zumbul Mahalbašić, dovedena su i određena pojačanja, tako da će gledaoci u Janji ponovo s nestrpljenjem očekivati prvoligaške utakmice.

Prema najavama iz kluba, jedini cilj u novoj sezoni, u kojoj će prvi put nastupiti samo 10 klubova u trokružnom bod sistemu, biće opstanak.

"Ponovo sam u klubu, u kojem poznajem situaciju. Tokom priprema odigrali smo šest utakmica, gdje smo zabilježili četiri remija i dvije pobjede. Nisam nezadovoljan učinkom igrača, s obzirom da smo jako radili, a i počeak priprema kasnio je sedam dana. Ali, ne tražimo alibi i okrenuti smo početko prvenstva", rekao je Mahalbašić, koji je prošle sezone u periodu od septembra do januara, tj. od odlaska Senada Hadžića do dolaska Borislava Tonkovića, već obavljao dužnost šefa stručnog štaba Podrinja, da bi se početkom jula ponovo vratio u klub.

Već na startu nove sezone u Prvoj ligi RS, Janjarce očekuje izuzetno težak meč, s obzirom da im u goste dolazi nekadašnji premijerligaš Slavija iz Istočnog Sarajeva.

"Koliko smo spremni, vidjećemo u prvom testu. Obično je ta prva utakmica najvažnija, ali i najteža. Ne očekujem laganu utakmicu, ali uvjeren sam da ćemo pružiti dobru igru. Slavija je ekipa za respekt, klub sa tradicijom, koji je godinama igrao u Premijer ligi BiH, i to treba poštovati. Međutim, mi izbora nemamo. Cilj nam je opstanak u ligi, koja je skraćena, kvalitet je skoncentrisan i svaka utakmica je novo dokazivanje. Pred svojim navijačima moramo tražiti pobjedu. Nadam se da će momci dati svoj maksimum, pa ćemo vidjeti kakav će epilog biti. Nadam se da ćemo startovati pobjedom", naglasio je kormilar Podrinja.

Duel Podrinja i Slavije zakazan je za 18 časova.

PRVA LIGA RS - 1. KOLO:

Krupa - Željezničar (18.00)
Podrinje - Slavija
Rudar Prijedor - Jedinstvo
Sloga - Tekstilac
Alfa Modriča - Kozara (20.30)

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC