• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić: Borčeva "šestica" dobra uvertira za Želju!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Banjalučki Borac je osigurao proljeće u Kupu Bosne i Hercegovine poslije jedne od najbjedljivijih pobjeda otkako je formirano zajedničko prvenstvo.

 Branislav Krunić poslije Zvijezda 09 - Borac 0:6 u osmini finala Kupa BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Crveno-plavi su u srijedu u osmini finala deklasirali Zvijezdu 09 u Ugljeviku (0:6) i izborili plasman među osam najboljih u najmasovnijem takmičenju.

Trener Banjalučana Branislav Krunić u izjavi za naš portal je naglasio da je Borac pokazao danas da ima kvalitetniju ekipu od semberskog tima.

"Ispunili smo cilj, a to je prolazak dalje. Zvijezda 09 je igrala u kombinovanom sastavu, mi takođe, ali smo pokazali da smo u takvom omjeru snaga kvalitetniji. U prvom poluvremenu smo riješili pitanje pobjednika i prolaska u narednu rundu. Odmarao sam danas Marka Jovanovića, Sinišu Dujakovića i Zorana Milutinovića, ali smo ozbiljno odigrali i zadovoljan sam igrom i naravno rezultatom", rekao je Krunić i složio se s našom konstatacijom da je značajno popravljena efikasnost uz opasku da posebno raduje navijače Borca to što je "proradio" Srđan Vujaklija, strijelac dva pogotka.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Osim njega, dva gola je postigao kapiten Stojan Vranješ, a po jedan Ivan Crnov i Bojan Marković za kompletiranje "šestice" u Ugljeviku, na koju je istom mjerom uzvratio Željezničar, naredni rival crveno-plavih u 12. kolu Premijer lige BiH. 

"Nisam uspio da pratim meč Želje sa Mladosti, ali utakmica u nedjelju u Banjaluci će sigurno biti pravi derbi. Današnja efikasna pobjeda nam je dobra uvertira za utakmicu sa Željezničarom, kojem će sigurno biti teško u Banjaluci. Uvijek igramo dobro protiv njih, pa očekujem da će tako biti i sada".

Od starta sezone, jedan od ciljeva Borca je "dogurati što dalje" u Kupu BiH, a Krunić je prvi put istakao da to dalje, može da bude i do samog kraja pod uslovom da žrijeb bude povoljan.

"Prezimili smo u Kupu BiH jer se takmičenje nastavlja tek na proljeće. Uspjeli smo na ovom zgusnutom rasporedu da prođemo među osam najboljih, mada smo imali sreće da izbjegnemo kvalitetnije protivnike poput Sarajeva ili Širokog Brijega. Na proljeće ćemo ići korak po korak, sve zavisi od žrijeba, a što da ne odemo do samog kraja", zaključio je strateg Borca.

Sarajevo ostalo bez krune u Širokom Brijegu!

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pitanje

Pitanje za trenera a i ove kriticare jeste li konacno sad shvatili odakle Vujaklija daje golove. Momak je sidraš. Sve iz 5m. A vi mu dali ulogu 40m od gola da prima lopte okrenut ledjima. Pa zato nista i ne moze. On je majstor da kupi lopte koje idu blizu gola. po petercu

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC