• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Litvanija-Srbija-UZIVO-prenos-na-TV-Nova-S-livestream-kvalifikacije-EURO2020
 Litvanija-Srbija-UZIVO-prenos-na-TV-Nova-S-livestream-kvalifikacije-EURO2020

Mitrović je POLA reprezentacije: Mnogo padova, pobeda i NADA JOŠ ŽIVI!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Toplo-hladno igra Srbije i ovog puta. Imali smo sve u svojim rukama, igrali dobro, a potom potpuno nestali sa terena... Umalo u 93. minutu da ispustimo pobedu, ali i dalje nam ostaje nada da možemo na EURO kroz kvalifikacije.

 Litvanija-Srbija-UZIVO-prenos-na-TV-Nova-S-livestream-kvalifikacije-EURO2020 Izvor: MN PRESS

***kretanje meča iz minuta u minut pogledajte klikom na karticu razvoj događaja***

Nada i dalje postoji!

Fudbalska reprezentacija Srbije nije blistala na gostovanju u Vilnjusu, ali je zabeležila pobedu nad "redovnom mušterijom" Litvanijom, ponovo uz sjajnu partiju dvostrukog strelca Aleksandra Mitrovića, međutim ni to nije bilo dovoljno da budemo potpuno spokojni...

Možda će vas zanimati

Nesigurni golman Marko Dmitrović, koji je dva puta kiksnuo u prvom poluvremenu, lako je primio pogodak u "svoj ugao" u 80. minutu, srećom nije bilo prostora za preokret.

"Orlovi" su nekako "preživeli" do poslednjeg sudijskog zvižduka i zahvaljujući pobedi Ukrajine nad Portugalom (2:1) ostali u igri za plasman na EURO kroz kvalifikacionu grupu. Sada imamo bod manje od Portugala i potrebno nam je da izgube od Litvanije ili Luksemburga.

Dok mi moramo da pobedimo Luksemburg i Ukrajinu.

To je malo verovatna varijanta, tako da nam i dalje preostaje baraž kome ćemo se i definitivno okrenuti posle novembarskog ciklusa kvalifikacija.

LITVANIJA - SRBIJA 1:2 (0:0)

Sudeći po prvih pet minuta utakmice činilo se da će Srbija lako "samleti" Litvance pošto su Ljajić, Radonjić i Mitrović lako ulazili u njihov kazneni prostor, međutim ubrzo smo ostali bez energije i suočili se sa rivalom koji je u nekoliko navrata mogao i da nas ugrozi.

Tome je doprinela i smušenost golmana Marka Dmitrovića, koji je dvaput loše procenio situaciju i izlazio sa svog gola, ali srećom nismo kažnjeni.

GRUPA "B"

Litvanija - Srbija 1:2 (0:0) /Kazlauskas 79 - Mitrović 48, 53/

Ukrajina - Portugal 2:1 (2:0) /Jaremčuk 6, Jarmolenko 27 - Ronaldo pen. 72/

TABELA: Ukrajina (+1) 19, Portugal 11, Srbija 10, Luksemburg 4, Litvanija (+1) 1

Srbija je i dalje stvarala više šansi od rivala, pa smo videli pokušaj Aleksandra Mitrovića glavom, odnosno njegovog imenjaka i kapitena Aleksandra Kolarova, ponovo štopera, koji je dva puta dobro šutirao sa distance, ali nijedna od tih situacija ne bi mogla da se nazove toliko opasnom...

Već na poluvremenu je Tumbaković "bledog" Kostića zamenio Gaćinovićem u pokušaju da nova energija po boku donese prednost reprezentaciji Srbije.

Nije po levoj, ali jeste po desnoj strani, gde je Nemanji Radonjiću pomogao Adem Ljajić i u roku od samo četiri minuta dva puta asistirao za Aleksandra Mitrovića - koji naravno nije propustio šansu da zatrese mrežu Litvanaca, jedne od svojih omiljenih "mušterija".

"Mitar" je pogodio u 49. i 53. minutu posle sličnih akcija našeg tima, pa je tako dodatno napredovao na večnoj listi najboljih strelaca u istoriji reprezentacije.

Mitrović sada ima 31 pogodak uz svoje ime i sada je šesti najbolji strelac državnog tima, a zanimljivo je da mu je ovo bio čak peti pogodak u četvrtom meču protiv Litvanije, dok ima i dve asistencije. U ovim kvalifikacijama postigao je već sedam pogodaka.

Srbija je mogla i morala ranije da reši pitanje pobednika, a umesto toga ponovo je došlo do pada u igri i kazne preko rezerviste Kazlauskasa, koji je iskorostio još jednu lošu reakciju Dmitrovića.

Golman koji je blistao u Ligi nacija nije se dobro snašao na ovom meču pošto je primio gol u bliži ugao, dok je Litvanija u 93. mogla i do izjednačenja kada su "uklizavanjem" probali da ubace loptu u našu mrežu, srećom završilo je iza gola...

Narednog meseca Srbija igra u Beogradu protiv Luksemburga i Ukrajine, a nada se kiksu Portugala kojim bismo mogli da izbegnemo baraž.

LITVANIJA: Černijauskas - Baravikas, Klimavičijus, Girdvajinis, Mikolijunas - Golubickas, Šimkus, Vorobjovas - Lasickas (od 73. Kazlauskas), Verbickas (od 55. Žulpa) - Matulevičijus (od 65. Laukžemis).

SRBIJA: Dmitrović - Miletić, Milenković, Kolarov, Mladenović - Masimović, Milivojević (od 73. Lukić) - Radonjić, Ljajić (od 83. Gudelj), Kostić (od 46. Gaćinović) - Mitrović.

Meč je sudio poljski arbitar Pavel Račkovski.

22:43

Izveštaj!

Ukoliko želite da pročitate izveštaj utakmice, kliknite na karticu "Uvodna vest".

22:38

90+4' - KRAJ! POBEDA!

Dobili smo, a umalo da primimo gol za izjednačenje minut pre kraja...

22:34

90' - Četiri minuta nadoknade

Dva brza žuta karton za Litvance, do sada smo gledali mirnu utakmicu.

22:30

87' - Mitar!

Baš šteta...

Odličan centaršut Radonjića sa desnog boka, "poklonio" se Mitrović, ali nekako golman Litvanije brani nogama. Sjajna odbrana zaista.

22:28

84' - Gudelj!

To je poslednja izmena Ljubiše Tumbakovića... Zamenio je Adema Ljajića.

22:23

80' - GOL! KAZLAUSKAS!

Novi fudbaler na terenu nam je napravio problem!

Kazlauskas je prošao po levoj strani, ušao u kazneni prostor, a onda šutem u bliži ugao iznenadio golmana Marka Dmitrovića, vidno dekoncentrisanog na današnjem meču. Budi se publika, a Ljajić sprečava da se razigraju domaći i pravi faul na sredini za žuti karton.

22:15

72' - Smanjuje Portugal!

Sa "bele tačke" Ronaldo donosi neizvesnost u Kijevu, a Ukrajinci ostaju sa igračem manje. Lukić menja Milivojevića...

22:12

69' - Radonjić!

Vrlo dobar i večeras igrač Olimpika. Prošao je po desnoj strani, ovoga puta probao da sam završi akciju, ali je završnica uvek bila problematična kod njega.

22:08

65' - Izmena kod Litvanaca

Matulevičijusa menja Laukžemis, fudbaler koji nastupa u Istri.

21:57

53' - GOOOOL! MITAR, OPET!

I opet on!

Drugi put na meču Alesandar Mitrović postiže gol za Srbiju. Ponovo je to bila odlična saradnja Nemanje Radonjića i Adema Ljajića na desnoj strani, a ni ovoga puta "Mitrogolu" nije bilo toliko teško da savlada golmana Litvanije.

SEDMI gol u kvalifikacijama za njega, brojite - 31. u dresu "orlova".

Rekord drži Stjepan Bobek sa 38!

Izvor: MN PRESS

21:52

49' - GOOOOOL! MITROVIĆ!

Najbolja akcija Srbije i vođstvo naše reprezentacije!

Sada je Adem Ljajić fenomenalno prošao po desnoj strani, "zavrnuo" je loptu sa šest-sedam metara, a na pravom mestu bio je Aleksandar Mitrović koji je samo plasirao u mrežu za vođstvo našeg tima.

To je čak 30. gol Mitrovića u dresu "orlova" čime je preskočio Dušana Bajevića.

21:47

46' - Izmena!

Slaba partija Filipa Kostića koga menja Mijat Gaćinović saigrač iz Frankfurta.

21:34

45+2' - Kraj prvog poluvremena!

Može se reći da na pauzu odlazimo s rezultatom koji realno opisuje stanje na terenu...

Srbija je imala više prilika, ali je Litvanija imala dobar period igre tokom kog je mogla da nas ugrozi, pre svega zbog vrlo nesigurnog Marka Dmitrovića. Ipak, ni ostatak odbrane nije mnogo ulivao poverenje.

Evidentno je da nedostaje kreativnosti u našoj igri, sve se uglavnom svodi na individualne prodore krila i bekova, pa povratne lopte.

21:29

43' - Kolarov!

Drugi njegov opasan pokušaj!

Probao je sa preko četrdeset metara da iznenadi golmana Litvanije, ali se ovaj nije dao. Odbio je kratko loptu i potom uspeo da je uhvati.

Igraće se još dva minuta.

21:21

34' - Dmitrović!

Šta se dešava sa srpskim golmanom?

Drugi put na meču je loše reagovao i otišao sa gola, ovoga puta kada je probao da "skine" loptu posle centaršuta. Probao je da je dohvati i padom na travu, Litvanci su šutirali ka golu, ali srećom nismo kažnjeni...

Nedugo potom šansa i za Lasickasa, moraju da budu zadovoljni domaćini kako njihov tim za sada igra.

21:15

29' - Mitar!

Sjajno je Milivojević sa 17 metara pogodio u glavu svog kuma Mitrovića, odlično je skočio napadač Fulama, ali na mestu je golman Černijauskas.

21:13

26' - Drugi gol Ukrajine!

Jarmolenko je povećao na 2:0 na Kijevu i sada je 99% izvesno da će se Ukrajina direktno plasirati na Evropsko prvenstvo...

"Kosovo je srce Srbije" čuje se u Vilnjusu.

21:05

17' - Kolarov!

Teška pozicija iskosa sa desne strane, ali novi "štoper" reprezentacije Srbije odatle i te kako može da pogodi levom nogom... Ovoga puta spoljni deo mreže!

Izvor: MN PRESS

20:58

12' - Oprez!

Litvanci pokušavaju da nam kroz tranziciju naprave problem pošto naša odbrana deluje nesigurno kao i protiv Paragvaja. Lopta je letela sa desne na levu stranu, srećom igrač iza Miletića nije stigao pored nje, pa je tako propala najbolja prilika za domaćina do sada.

20:52

7' - Ukrajina vodi...

Jaremčuk je doneo vođstvo Ukrajncima protiv Portugala već u 7. minutu.

20:50

4' - Ljajić!

Odmah u nastavku akcije još jedna šansa posle nedosuđene ofsajd pozicije za Adema Ljajića koji se spetljao, potom i Aleksandar Mitrović i propale su dve lepe prilike za vođstvo.

Poigravao se potom naš Marko Dmitrović, otišao je daleko sa gola, probao je da ga lobuje Golubickas, ali je srećom na pravom mestu bio Aleksandar Kolarov i zaustavio je loptu pre nego što je ušla u našu mrežu.

20:49

3' - Šansa!

Prošao je kao brzi voz Nemanja Radonjić po desnoj strani, posle odlične lopte između štopera i beka, uspeo je da uputi loptu prema Mitroviću, ali su Litvanci uspeli da ga izblokiraju, dok se posle toga za glavu uhvatio Tumbaković jer je napadač Fulama ostao na travi.

20:46

1' - Meč je počeo!

20:43

Intoniraju se himne...

Očekivano, na tribinama u Vilnjusu su mahom porodice sa decom, ali čuju se i organizovaniji navijači.

20:36

Čekamo novi gol Mitrovića

Dobro je poznato u kakvoj je formi napadač Fulama koji je bio strelac za Srbiju i na prijateljskom meču protiv Paragvaja. Već ima 29 u koloni "golovi" tako da je šesti strelac u istoriji nacionalnog tima, a videćemo da li će danas preskočiti Dušana Bajevića...

ALEKSANDAR MITROVIC odlazak fudbalske reprezentacije Srbije u Ukrajinu aerodrom Nikola Tesla Surcin, Beograd 05.06.2019. godine Foto: MN PRESS Fudbal, Srbija
Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

20:35

Još malo pa počinje

Ostanite uz naš portal, meč između Litvanije i Srbije počinje za 15 minuta.

Do tada pogledajte zanimljivu priču o PRAVOM fudbalu. Gosti naše redakcije bili su momci iz kluba FK Dunav iz Velikog sela. To su trener i centarfor tima - Igor Ćebić i Nikola Nicović. Uživajte, ovo je verovatno jedna od najboljih epizoda do sada #SveU16.

Gosti podkasta "Sve u 16", trener i centarfor FK Dunav, Igor Ćebić i Nikola Nicović.
Izvor: YouTube

19:42

Uslovi

Stadion "LFF" prima mali broj gledalaca, a u pitanju je veštačka podloga na koju su se prošli put naši igrači žalili. Prijatnih 14 stepeni Celzijusa govori da bar vreme neće biti problem...

19:34

Izašli su sastavi...

Za "orlove" će i na ovom meču Kolarov igrati na mestu štopera...

SRBIJA: Dmitrović - Miletić, Milenković, Kolarov, Mladenović - Masimović, Milivojević - Radonjić, Ljajić, Kostić - Mitrović.

Izvor: MN PRESS

19:29

Dobro došli u MONDO lajv!

Utakmica počinje u 20.45 časova, a podsećamo vas da ovde možete da pratite tekstualni prenos utakmice sa "LFF" stadiona.

Srbija je dobila prethodna tri meča protiv Litvanaca u poslednjih godinu dana, a u poslednjem, odigranom u Beogradu u okviru kvalifikacija za EURO, slavili smo 4:1 uz odlične partije Aleksandra Mitrovića i Luke Jovića, s tim da igrača Reala sada nema u sastavu.

Nezvanično, razlog je svađa sa selektorom Tumbakovićem...

UKRATKO

  • Srbija je pobedila rezultatom 2:1.
  • Golove za Srbiju dao je Aleksandar Mitrović. Ukupno sada za reprezentaciju ima 31, po čemu je šesti najbolji strelac u istoriji državnog tima.
  • Slabu partiju za "orlove" odigrala je čitava odbrana, pre svih golman Marko Dmitrović.
  • Srbija je imala odličnu energiju po bokovima, odlično su sarađivali Ljajić i Radonjić.
  • "Orlovi" su zbog poraza Portugala od Ukrajine ostali u trci za plasman na EURO.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije