• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Embolo da uči od Rojsa, "teror" Dortmunda se nastavlja

Autor mondo.ba

Deveti put zaredom okršaj dvije Borusije završen pobjedom one iz Dortmunda. Bril Embolo tragičar Menhengladbaha.

Ako su tri vezana remija u Bundesligi bila znak za uzbunu u Borusiji Dortmund, duel sa imenjakom iz Menhengladbaha na Vestfalenu bio je idealna prilika za „vađenje“, a „milioneri“ su znali da iskoriste ovaj „zicer“.

Nakon osam vezanih trijumfa nad Menhengladbahom, Borusija iz Dortmunda upisala je i deveti zahvaljujući minijaturi Marka Rojsa u 58. minutu.

Možda će vas zanimati

 Torgen Azar odličnim dodavanjem izbacio je Rojsa pred Jana Zomera, a kapiten domaćih je to rutinski riješio – iz prve je gurnuo loptu kroz noge golmana gostiju za pobjedu 1:0!

Potez Rojsa na drugoj strani terena posmatrao je napadač Menhengladbaha Bris Embolo koji se nešto ranije u dva navrata našao u sličnoj situaciji, ali je ishod bio potpuno drugačiji.

Belgijanac je u 29. i u 41. minutu izašao sam pred Romana Birkija, ali je švajcarski golman oba puta uspio da nogom odlično interveniše i spasi svoj gol, jednom čak van šesnaesterca.

Marko Rojs postigao je svoj deveti gol na utakmicama protiv Menhengladbaha, što nije uspjelo nijednom igraču Dortmunda ranije. Ujedno pobrinuo se da Borusija 29. utakmicu zaredom na Vestfalenu postigne pogodak, čime je postavljen novi klupski rekord.

Junak Dortmunda morao je van terena dvadesetak minuta prije kraja zbog povrede, ali su "čuda“ na golu domaćih nastavila da se dešavaju. Marvin Hic sjajnom intervencijom na gol-liniji u 90. minutu sačuvao je sva tri boda i pokazao Lusijenu Favru da može ozbiljno da računa na njega, ukoliko povreda Birkija bude ozbiljnije prirode.

Pobjeda Borusije Dortmunda , ostvarena bez supertalentovanog Džejdona Sanča koji je kažnjen zbog kašnjenja, mogla je biti i ubjedljivija, da arbitar Saša Stegeman dva puta nije dobio instrukcije iz VAR sobe da mora da poništi pogodak.

Prvi put bilo je to u 33. minutu zbog pomalo sumnjivog ofsajda, a drugi put u posljednjim trenucima utakmice, kada se Rojs u trenutku udarca Brahimija našao ispred Zomera i tako zasmetao golmanu gostiju, koji istini za volju nije imao šanse da zaustavi loptu koja je odsjela pored stative.

Uprkos porazu, Borusija Menhengladbah i nakon osmog kola Bundeslige ostaće na prvom mjestu na tabeli, ali će Šalke imati priliku da preuzme lidersku poziciju eventualnom pobjedom nad Hofenhajmom u nedjelju.

BUNDESLIGA - 8. KOLO:

Augzburg - Bajern Minhen 2:2 (1:1)
/Rihter 1, FInbogason 90+2 - Levandovski 14, Gnabri 49/

Fortuna Diseldorf - Majnc 1:0 (0:0)
/Henings 82/

RB Lajpcig - Volfsburg 1:1 (0:0)
/Verner 54 - Veghorst 82/

Union Berlin - Frajburg 2:0 (1:0)
/Bulter 1, Ingvartsen 84/

Verder - Herta 1:1 (1:0)
/Sardžent 7 - Lukebakio 70/

Borusija Dortmund - Borusija Menhengadbah 1:0 (0:0)
/Rojs 58/

Odigrano u petak:

Ajntraht - Bajer Leverkuzen 3:0 (2:0)
/Pasijensija 4, 16 pen, Dost 80/

U nedjelju:

Keln - Paderborn (15.30)
Hofenhajm - Šalke (18.00)

TABELA: Borusija Menhengladbah (-1) 16, Vofsburg 16, Bajern Minhen 15, RB Lajpcig 15, Šalke (-1) 14, Frajburg 14, Ajntraht 14, Bajer Leverkuzen 14, Borusija Dortmund (-1) 12, Herta 11, Verder 9, Hofenhajm (-1) 8, Fortuna Diseldorf 7, Union Berlin 7, Augzburg 6, Majnc 6, Keln (-1) 4, Paderborn (-1) 1.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC