• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ranijeri u novom klubu debituje protiv prethodnog - i to na rođendan!

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

Na klupi Sampdorije slavni strateg debituje na dan kada gasi 68 svjećica na rođendanskoj torti

Osmo kolo Serije A, odnosno prvo nakon druge jesenje reprezentativne pauze, donosi okršaj Sampdorije i Rome, koji je u toku na stadionu "Luiđi Feraris".

Ovaj meč posebno je značajan za "starog trenerskog lisca" Klaudija Ranijerija, koji se na kraju prošle sezone vrlo emotivno oprostio od klupe "vučice", a ovog ovog popodneva debituje na klupi domaćeg sastava, koji je, recimo i to, deseti italijanski kojim je komandovao kao šef stručnog štaba.

Možda će vas zanimati

Prije Sampdorije, Ranijeri je u Italiji predvodio Vigor, Puteolanu, Kaljari, Napoli, Fiorentinu, Parmu, Juventus, Romu (u dva mandata) i Inter.

Van Italije vodio je brigu o Valensiji, Atletiko Madridu, Čelsiju, Monaku, Lesteru (sa kojim je, šokantno, osvojio titulu u Engleskoj 2016. godine), Nant i Fulam. U bogatoj trenerskoj biografiji, komandovao je i jednim državnim timom – grčkim.

Brigu o Sampi Ranijeri je preuzeo u malo je reći delikatnom trenutku.

U prvih sedam kola tekuće sezone, Đenovljani su u prvih sedam kola upisali samo jednu pobjedu, što je bio dovoljan signal rukovodstvu Sampdorije da uruči otkaz dotadašnjem treneru Euzebiju di Frančesku, koji je, da stvar bude interesantnija, tokom proljećnog dijela sezone nakon serije loših rezultata smijenjen i u timu sa Olimpika, a i tad je alternativno rješenje bio – Ranijeri!

Vjeruju svi tifozi ovog kluba, ali i kompletan tim, da je Ranijeri TAJ koji će pokrenuti Sampdoriju i, za početak, trasirati put ka izlasku iz "crvene zone". Šampion Italije iz 1991. godine, četverostruki osvajač kup-takmičenja na Apeninima i klub koji je prije 29 godina osvojio Kup pobjednika kupova "zakovan" je trenutno za dno tabele…

"Ranijeri ima svo potrebno iskustvo, ali i vrijednosti kao osoba", poručio je čuvar mreže Sampdorije Emil Audero, te dodao:

"Trener od nas traži da treniramo intenzivno i posvećeno, ali uz osmijeh na licu i užitak u bavljenju sportom, a po mom mišljenju, upravo je to ono što nam je potrebno da se vratimo na pravi put. Stav kakav Ranijeri ima ne viđa se svaki dan i stvara osnovu za dalje", ističe mladi golman rođen 1997. godine u Indoneziji.

Inače, pored borbe igrača Sampdorije da skupe što veći broj bodova u elitnom rangu italijanskog fudbala, posljednjih nekoliko mjeseci traje i jedna na koju, ipak, ne mogu da utiču.

"Alfa i omega" kluba Masimo Ferero odlučio je da proda klub, a prema informacijama koje su dolazile sa "čizme", za kupovinu kluba prvobitno je najviše "zagrizao" – Đanluka Vijali, legenda ovog kluba i jedan od onih koji je učestvovao u "zvjezdanim trenucima" tima sa Ferarisa.

Konzorcijum na čijem je čelu Vijali bio je spreman da ponudi 140 miliona evra i izgledalo je da su kontroverzni Ferero i Vijali "pogodili posao", ali tokom prošle sedmice, zvanično je saopšteno da dvije strane nisu uspjele da se dogovore, te da se nekadašnji golgeter povlači iz cijele priče.

Armija navijača tako, osim što čekaju lijepe vijesti sa terena, i dalje će nervozno grickati nokte i pitati se ko je osoba koja bi, kao prvi čovjek kluba, trebalo da povede isti u svjetliju budućnost…

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC