• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Humske odlučno pred Mančester junajted: Reci ne rasizmu! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Fudbalski klub Partizan, uz pomoć svojih igrača, apelovao na svoje pristalice pred utakmicu sa Mančester junajtedom u četvrtak uveče u Ligi Evrope. Pročitajte šta se sve NE SMIJE!

 Partizan-Mancester-junajted-apel-navijacima-Partizana Izvor: MN PRESS

Navijači Partizana nisu rasisti, ali je Evropska fudbalska unija (UEFA) već nekoliko puta do sada kažnjavala beogradski klub zbog pojedinačnih povika, gestova ili transparenata, koji su protumačeni kao "ispoljavanje rasizma".

U Partizanu su do sada igrali ili igraju igrači raznih rasa, nacionalnosti i vjera i svi su uvijek bili srdačno dočekivani. Pojedini su postali ljubimci navijača, pomenimo samo, na primjer, Senegalca Lamina Dijaru ili Nigerijca Tariba Vesta.

Možda će vas zanimati

Međutim, zbog neodgovornih pojedinaca na tribinama, Partizan je do sada ispaštao - i novčano, a i igranjem pred praznim tribinama.

Najsvježiji primer je zastava sa keltskim krstom koja je bila istaknuta na jednoj od tribina, zbog čega je Partizan kažnjen sa dve utakmice igranja bez publike, što je potom preinačeno u blažu sankciju - na tribine mogu samo djeca do 14 godina (što je imalo sjajan efekat, pa je Partizan poslužio i kao uzor nekim drugim klubovima u Evropi koji su takođe kažnjeni, pa su u pomoć pozvali najmlađe).

Ipak, nije na odmet novi apel Partizana.

U novoj poruci svojim navijačima, a pred gostovanje Mančester junajteda, četvorica prvotimaca Partizana - Sejduba Suma, Bibras Natho, Takuma Asano i Umar Sadik - su na svojim jezicima poslali jasnu poruku "NE RASIZMU".


ŠTA SVE NIJE DOZVOLJENO?

Prema posljednjim brošurama organizacije FARE i UEFA iz 2016. i 2018. godine navedeno je koji su sve znakovi, simboli ("keltski krst" je odmah na vrhu nepoželjnih, a on je bio povod za najnoviju kaznu), skandiranje...ZABRANJENI, odnosno koji mogu da budu povod za izricanje kazni. Partizan time još jednom pokušava da ukaže svojim pristalicama šta NE SMIJU da rade i kako MORAJU da se ponašaju na tribinama (brošure pogledajte OVDJE i OVDJE).

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC